❤ Πού και πού θα τα λέμε! ❤
Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ... ΓΕΛΙΑ!



Ως φόβος, ορίζεται το συναίσθημα που μας προκαλείται από τη συνειδητοποίηση ενός κινδύνου ή μιας απειλής. Συνήθως σχετίζεται με μελλοντικές καταστάσεις τις οποίες, ως επί τω πλείστων, δεν μπορούμε να αποφύγουμε. Όταν όμως ο φόβος συνεχίζει να υπάρχει, χωρίς να υφίσταται κάποια συγκεκριμένη αιτία, τότε μιλάμε για φοβία. Η φοβία είναι μία παράλογη κατάσταση η οποία στέκεται εμπόδιο στην καθημερινότητάς μας. [wikipedia]
Ας καταπολεμήσουμε λοιπόν, αυτές τις... δυσάρεστες συνήθειες με γέλιο!
Ναι, το ξέρω: Δεν είναι σωστό να γελάμε με τον πόνο του άλλου (ούτε με τον φόβο στη συγκεκριμένη περίπτωση!), αλλά ψάχνοντας στο διαδίκτυο, είδα πόσα πράγματα υπάρχουν γύρω μας και προκαλούν φόβο σε άλλους και ένιωσα πολύ... γενναία!!!

-- Διαβάζεται σε 6 λεπτά --

Φόβος των ανοιχτών ματιών!
Η συνηθέστερη αιτία αυτού του φόβου είναι οι τραυματικές εμπειρίες. Πχ το να δει κάποιος ένα δυστύχημα. Το πρόσωπο που έχει τη φοβία αυτή, ίσως να προτιμά να παραμένει σε κάποιο σκοτεινό δωμάτιο, όπου δεν θα μπορεί να βλέπει τίποτα και κανέναν. (Υποθέτω πως αν έβλεπαν ταινίες αυτά τα άτομα, η αγαπημένη τους θα ήταν τα "Μάτια ερμητικά κλειστά"...!)
Δειπνοφοβία!
Ο φόβος αυτός αφορά ανθρώπους, οι οποίοι τρέμουν στην σκέψη ότι πρέπει να συζητήσουν κατά τη διάρκεια του δείπνου και γενικά του φαγητού. Εάν τύχει να βρεθείτε με κάποιον που έχει αυτή τη φοβία, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα απολαύσετε το γεύμα σας χωρίς διακοπές… (Κατά το κοινό λεγόμενο "όταν τρώμε δεν μιλάμε"!)
Ξανθοφοβία = O φόβος του κίτρινου χρώματος!
 Όσο αλλόκοτο κι αν ακούγεται, κάποιοι άνθρωποι δεν τρομάζουν μόνο στην εικόνα του ξανθού ή κίτρινου χρώματος αλλά ακόμα και στο άκουσμα της λέξης! Πιθανολογείται ότι ο φόβος αυτός προήλθε από κάποιο συναισθηματικό τραύμα που σχετίστηκε με το κίτρινο χρώμα. (Ακούτε εσείς οι γονείς που για να γελάσετε δίνετε στα μωρά σας να δοκιμάσουν λεμόνι???!)
Ουρανοφοβία!
Πολλοί είναι αυτοί που χαλαρώνουν όταν κοιτάζουν τον ουρανό, αλλά υπάρχουν κι αυτοί που τρομάζουν βλέποντάς τον. Ο φόβος αυτός συνδέεται με άλλες φοβίες όπως η υψοφοβία, ο φόβος του θανάτου ή η μετά θάνατον ζωή. (Είναι αυτό που έλεγαν οι Γαλάτες, "θα πέσει ο ουρανός στα κεφάλια μας"?!)
Πεθεροφοβία!
Άνδρες και γυναίκες σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν φοβίες με τις πεθερές τους. Πολλές φορές, μάλιστα, φτάνουν στο σημείο να ψάχνουν τρόπους για να...  μην τις συναντούν καθόλου! (Βέβαια υπάρχουν και τα ακραία περιστατικά που σχεδιάζουν ακόμα και... δολοφονίες!)
Μαγειροφοβία (Mageirocophobia) = Φόβος για το μαγείρεμα!
Όσοι πάσχουν από αυτή τη φοβία, τρέμουν το μαγείρεμα και καταλήγουν-ειδικά αν μένουν μόνοι- να τρώνε φαγητό απ’ έξω. Μάλιστα όσοι πάσχουν από μαγειροφοβία νιώθουν υποτιμημένοι όταν συναναστρέφονται με ανθρώπους που ξέρουν να μαγειρεύουν και αυτό τους προκαλεί και άλλες ψυχολογικές διαταραχές. (Η χαρά του ετοιματζίδικου!)
Eisoptrophobia = Φόβος για τους καθρέπτες!
Όσοι πάσχουν από αυτή τη φοβία φοβούνται τους καθρέπτες και πολύ περισσότερο την ιδέα ότι θα έρθουν σε επαφή με τον πνευματικό τους κόσμο μέσω ενός καθρέπτη. Ξέρουν ότι γίνονται παράλογοι αλλά φοβούνται επίσης μη σπάσουν κάποιον καθρέπτη και ”ποτιστούν” με γρουσουζιά. (Προσωπικά πιστεύω πως δεν είναι ικανοποιημένοι με αυτό που βλέπουν, αλλά τί να κάνουμε? Η τελειότητα δόθηκε απλόχερα σε εμένα! Όλοι οι υπόλοιποι... υπομονή!)
Arachibutyrophobia = Φόβος μήπως το φυστικοβούτυρο κολλήσει στο πάνω μέρος του στόματος!
Ίσως δεν είναι ακριβώς φοβία αλλά μια υπερεκτιμημένη ανησυχία για κάτι που μπορεί να συμβεί. (Η λύση είναι μία, απλή και εγγυημένη: Μην αγοράζεις φυστικοβούτυρο!)
Καθιστοφοβία (Cathisophobia) = Φόβος του να κάθεσαι! 
(Βέβαια, θα αποκτήσεις κάλους από την ορθοστασία, αλλά αν έτσι σε βολεύει...)
Domatophobia
 Όχι! Δεν έχει να κάνει με φοβία απέναντι στις ντομάτες! Πρόκειται για τη φοβία κατά την οποία νιώθεις δυσάρεστα κοντά και μέσα σε σπίτια. (Και πού μένεις? Θέλεις να μου πεις πως δεν υπάρχουν άστεγοι, αλλά όλοι αυτοί που βλέπουμε είναι domatoφοβικοί?!)
Ablutophobia
 Όταν φοβάσαι να κάνεις μπάνιο ή να έρθεις σε επαφή με το νερό. (Αυτό το λέμε βρωμιά και όχι φοβία, νομίζω...)
Ambulophobia
Το να φοβάσαι να περπατήσεις. (Πόσους έχετε δει να μπουσουλάνε, να σέρνονται ή να ίπτανται?!)
Φόβος των χρωμάτων (Chromatophobia)
(Μη μου κάνεις ερωτήσεις... Ιδέα δεν έχω τί θέλει να πει ο ποιητής! Πάντως καλού-κακού, ας κρατήσουν αποστάσεις ασφαλείας από το blog μου οι πάσχοντες! Τόσο ουράνιο τόξο... δεν αντέχεται!)
Anatidaephobia
Ο φόβος ότι κάπου εκεί έξω υπάρχει μια πάπια που σε κοιτάει (Ωχ, Παναγία μου!)
Κουμποφοβία!
Ο φόβος για τα κουμπιά! Όσοι πάσχουν από αυτή τη φοβία χρησιμοποιούν αποκλειστικά και μόνο φερμουάρ και δεν αντέχουν στην ιδέα πως φοράνε κάτι με κουμπιά! (Πάντως, ό,τι κουμπί περισσεύει, μπορείτε να μου το δίνετε!!! Είμαι ερωτευμένη με τα κουμπιά! Λέτε αυτό να είναι πιο επικίνδυνο από τη φοβία?!)
Κωλοβαθριστοφοβία (Coulrophobia) = Η φοβία για τους κλόουν!
Αυτός που έφτιαξε την ελληνική λέξη αναζητώντας λέξη στους αρχαίους, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το κώλον (= άκρο) από τον κωλοβαθριστή (= αυτόν που περπατά πάνω σε ξυλοπόδαρα)! (Έχω δει εγώ κάτι ταινίες τρόμου με κλόουν!!! Άλλο να στο λέω, άλλο να το βλέπεις!)
Αγυροφοβία (Agyrophobia) = Ο φόβος να διασχίσεις το δρόμο! 
Όσοι πάσχουν από αγυροφοβία φοβούνται να περάσουν δρόμους και λεωφόρους. Όχι, δεν φοβούνται τα διερχόμενα αυτοκίνητα, απλά φοβούνται να περάσουν απέναντι! (Γι' αυτό χρειάζονται οι πρόσκοποι!)
Φοβία για το ξύλο (Hylophobia)
(Το περίεργο είναι πως εννοεί το ξύλο ως υλικό και όχι ως... πράξη!!!)
Φοβία του τυριού (Turophobia)
(Οκ, μια απέχθεια για το ροκφόρ την έχω, αλλά όχι και φοβία!)
Φοβία για τα μούσια (Pogonophobia)
(Και πάλι... Μήπως, βρε φίλε, εννοείς σιχαμάρα και όχι φοβία?!)
Φοβία να μείνουμε χωρίς κινητό τηλέφωνο (Nomophobia)
Το εκπληκτικό είναι πως το 53% των κατόχων κινητών, πάσχουν από αυτή τη φοβία! (Βρε, τί έχω εγώ που το έχω σχεδόν σε μόνιμη βάση κλειστό ή αθόρυβο!)
Φοβία για τον αριθμό 13 (Triskaidekaphobia)
(Και αν ταυτόχρονα έχεις και μια αδυναμία στον αριθμό 7, λυπάμαι που στο λέω αλλά δεν πάσχεις από καμία φοβία: Είσαι απλά... Ολυμπιακός!)
Η φοβία συγκεκριμένα για τον αριθμό 666 (Hexakosioihexekontahexaphobia)
(Τα καλύτερα metal κομμάτια έχουν γραφτεί παίρνοντας έμπνευση από αυτόν τον αριθμό, καλέ!)
Καραφλοφοβία (Peladophobia) = Η φοβία απέναντι στους φαλακρούς! 
Προσοχή: Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συγχέεται με την
Φαλακροφοβία (Phalacrophobia) = Η φοβία για την απώλεια των μαλλιών! 
(Αλλά αν χάσεις τα μαλλιά σου, θα είσαι καραφλός, οπότε θα πάσχεις και από καραφλοφοβία, δηλαδή θα φοβάσαι και τον... εαυτό σου??!)
Ο φόβος των μεγάλων λέξεων (Hippopotomonstrosesquipedaliophobia)
Κάποιοι άνθρωποι τρομάζουν όταν βλέπουν πολυσύλλαβες λέξεις, αφού δεν ξέρουν πώς να τις προφέρουν. (Πόσο χιούμορ όμως πρέπει να είχε αυτός που βάπτισε τη συγκεκριμένη φοβία!!! Δηλαδή να υποφέρεις και να μην μπορείς καν να πεις από τί φοβία πάσχεις!)

Και τέλος τα αγαπημένα μου:

Φοβοφοβία (phobophobia) = Η φοβία απέναντι στις φοβίες και
Παμφοβία (Panophobia) = το να φοβάσαι τα πάντα! (Αυτή τη φοβία την έχει ο Woody Allen, αλλά μια χαρά τον βλέπω!)

[Πηγή1, Πηγή2, Πηγή3]

Τώρα εγώ, ή που σας έκανα να ξεχαστείτε, ή που στα καλά καθούμενα σας φόρτωσα με κάμποσες νέες φοβίες στην καθημερινότητά σας!!! 



Εντάξει, πέρα από την πλάκα, ο φόβος δεν είναι καθόλου, μα καθόλου ευχάριστο συναίσθημα. Και μέχρι να τους καταπολεμήσουμε όλους τους φόβους μας, ας προσπαθήσουμε να ξεχαστούμε και να πάρουμε δύναμη από ό,τι μας κάνει να νιώθουμε όμορφα! Να, εγώ για παράδειγμα, βρήκα τί μπορεί να γαληνεύει την ψυχή μου από 'δω και μπρος: Αυτός ο υπέροχος πίνακας που ζωγράφισε για εμένα η λατρεμένη μου Γεωργία! Μα, δεν είναι όνειρο? Τον κοιτάς και αμέσως πας σε άλλους κόσμους! Ευχαριστώ πάρα, μα πάρα πολύ, Γεωργία μου! Πάντα να είσαι καλά, γλυκιά μου! Με click στην εικόνα, πηγαίνετε στο blog της!




Και τώρα ξέρετε... καλοκαιράκι, πιο έντονοι ρυθμοί δουλειάς, οπότε, μη μου αγχώνεστε που θα ψιλοχαθώ! Εδώ θα είμαι, θα κάνω αναρτήσεις, θα διαβάζω τις δικές σας, αλλά ίσως να είμαι λίγο πιο... φάντασμα!!! (Μπουουουου! Μη φοβηθείτε!!! ;-) )



*Αν κάποια ανάρτηση ξεπεράσει τα 200 σχόλια και αναζητάτε το δικό σας, ρίξτε μια ματιά ΕΔΩ!

Επόμενο προγραμματισμένο ραντεβού: Παρασκευή  03/07/2015
Την αγάπη μας!



163 σχόλια:

  1. Ανησυχώ που αφήνω το πρώτο σχόλιο τού μήνα, μήπως και προκαλέσω στους επόμενους.....ξανθοφοβία!! Αχαχαχα! :) Καλημερούδια και βροχερά φιλιά Γιάννα μου! Καλό μήνα με υγεία για όλους 8)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσ' τους! Το φόβο σου να 'χουν!!!
      ;-) χαχα!!!!
      Να είσαι καλά, Πετράδι μου!
      Ανταποδίδω ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ... συννεφιασμένα!!!
      <3
      Καλό μήναααα!

      Διαγραφή
  2. Και εκεί που στην αρχή λέω και εγώ να ένα σοβαρό φόβο που έχω (με τα ατυχήματα) αρχίζεις να γράφεις για φοβία στο φυστικοβούτυρο και στο κουμπί και χτυπιέμαι από τα γέλια!!
    Σου έχω ένα φόβο που τοn ξέχασες.. Ο φόβος του σίδερου (μπρρρ σιδέρωμα)!! χαχαχαχα ούτε να το βλέπω δεν θέλω!! :p Όσο για το ξύλο σαν πράξη και εγώ το φοβάμαι.. χαχαχα Δεν λένε όπου δεις φαΐ κάτσε και όπου δεις ξύλο φύγε;; Ε αυτό κάνω.. για αυτό έχω γίνει 800 κιλά αηδία που λέει και ο Ζήκος!! Πολλά πολλά φιλιά Casper!!!χαχαχαχαχαχα Να είσαι καλά έριξα γέλιο πρωινιάτικα!! Καλά μπάνια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα, ειδικά για το φυστικοβούτυρο, δεν έχω άποψη! Ίσως να είναι και η Νο1 αιτία πνιγμού, αλλά αν δεν δοκιμάσω...
      (Τί γεύση έχει, άραγε?! Μοιάζει με ταχίνι? Το ταχίνι μου αρέσει! Άσχετο!) ;-)
      Εγώ! Εγώ! Προσφέρομαι να σιδερώσω!!!! Αγαπώ το σιδέρωμα! Όχι, λάθος: ΛΑΤΡΕΥΩ το σιδέρωμα!!!!! (Πότε πιάνω δουλειά???!!!)
      χαχα! Ναι, σωστή η ατάκα του Ζήκου!!! Αχαχαχαχα!!!
      (Το "Casper" πολύ μου άρεσε, καλλιτέχνη μου!!!!)
      ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά και γελαστά, Ελεανάκι μου υπέροχο!!!
      <3 <3 <3
      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
    2. Ότι θα έγραφα για το ταχίνι που το λατρεύω, αλλά κόντεψα να πνιγώ όταν πήγα να καταπιώ τρεις κουταλιές μαζί.
      Είδα το χάρο με τα μάτια μου, οπότε πρόσθεσε κι αυτή τη φοβία.

      Διαγραφή
    3. Μα τρεις κουταλιες μαζεμενες Ρενα μου;.πρόσεχε την επόμενη φορα.. φιλεναδα... . μια.. μια παιδι μου...το ταχινι κολαει... ..για να μην τον ξαναδεις μπρoστa σου.:D :D

      Διαγραφή
    4. Βρε, Ρένα!!!! 3 κουταλιές????
      Πρόσεχε μη μας πάθεις τίποτα!!!
      <3

      Διαγραφή
    5. Ε, μα πες τα βρε Ρουλίτσα μου!!!
      Τελικά, πιο πολύ μείναμε στο ταχίνι παρά στο φυστικοβούτυρο! χαχα!
      <3

      Διαγραφή
    6. Εγώ πάλι το ταχίνι για να το φάω πρέπει να του βάλω λαδάκι λεμονάκι κύμινο και να το μεταμορφώσω σε χουμους!! Βάλε και ζεστή πιτούλα για dip δίπλα και κάτσε και μέτρα τα κιλά!! χαχαχαχαχα
      Για το φυστικοβούτυρο δεν έχω άποψη γιατί ούτε να το μυρίσω!

      Διαγραφή
    7. Ξέχασα... Εννοείται πως προσλαμβάνεσαι!! χαχαχα Πρέπει να είσαι ο πρώτος άνθρωπος ακούω να λέει καλά λόγια για το σιδέρωμα. :p

      Διαγραφή
    8. Α, Ελεανάκι! όλα κι όλα!
      Κι εγώ σκέτο, δεν το τρώω!
      Θέλω και λίγη ζαχαρίτσα από πάνω!!! αχαχα!
      (Ελπίζω να μη δει το σχόλιο η Αριστέα μόνο!!!)
      Εσύ... το έκανες υπερπαραγωγή!! χαχα!
      Κράτα και μια πιτούλα για εμένα! Ξέρεις... για παρέα!!!
      ;-)

      Διαγραφή
    9. Προσλαμβάνομαι? Τέλεια!
      (Γιατί είμαι και πολύ οικονομική! Θα μου δίνεις 200€/ώρα + ένσημα + διαμονή + εισιτήρια -είναι και εκτός έδρας, μην το ξεχνάς!!) Τί? Πολλά σου φαίνονται?? Αφού δεν έχω συμπεριλάβει το φαγητό! (Ξέρεις από τί έξοδα σε βγάζω??!!!) χαχα!!!
      Φιλιά πολλά, κοριτσάρα μου! ΣΣΣΣΜΟΥΤΣ! <3

      Διαγραφή
  3. Καταρχάς, επιτέλους βλέπω post σου, μόλις το ανεβάζεις κι όχι μετά από εβδομάδες! Χαχα!
    Τώρα τι να σου πω για τους φόβους μου και τις φοβίες μου; Ευτυχ΄ςω έχω την τάση να τα κοιτάζω "κατάματα" και να τα αντιμετωπίζω και δυστυχώς πολλές φορές έχω άγνοια κινδύνου προσπαθώντας να ξεπεράσω καταστάσεις και πίστεψε με δεν είναι καλό, αν και την έχω γλιτώσει ουκ ολίγες φορές! (μ' αγαπάει μωρέ ο Θεός, αυτό(ς) είναι το μόνο σίγουρο!)
    Διάβασα με μεγάλη προσοχή τα όσα έγραψες και έχω να πω;
    Την "Chromatophobia" μάλλον την είχα παλιότερα! Τώρα το θέλω το χρωματάκι μου!
    Για τον αριθμό 13, Εγώ συγνώμη αλλά το αγαπώ! Για τον αριθμό 7 πάλι, (εκτός το ότι είμαι Ολυμπιακός) είναι ένας από τους αγαπημένους μου και μάλιστα είναι και ο αριθμός του πεπρωμένου μου, σύμφωνα με την ημ/νια γέννησής μου!
    Ναι, ίσως να φοβάμαι τα πάντα αλλά δε φοβάμαι και τίποτα! (Κι εγώ τον Woody Allen, μια χαρά τον βλέπω!)
    "Γαμοφοβία"; "Σχεσοφοβία"...; αυτά που είναι; (Τι σου λέω κι Εγώ τώρα, έ;! χαχαχα!!!)
    Στα σοβαρά τώρα Κυρία μου!
    Η Γεωργία έφτιαξε έναν ονειρικό πίνακα! (αυτή η κοπέλα θα μπορούσε να ήμουν κι Εγώ αλλά κοκκινομάλλα... να ατενίζω τη θάλασσα και το μέλλον) Έναν τέτοιον θα ήθελα στον τοίχο του δωματίου μου, ειδικά αυτό το Καλοκαίρι που με βλέπω να με δέρνει η "μοναξιά" του σπιτιού! Μπράβο στην Γεωργία!
    Σε φιλώ αγαπημένη μου Γιάννα και μη χαθείς για πολύ, να νιώθω την παρουσία σου!
    Σε φιλώ και εύχομαι ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!!! ☀ ♬ ❤ ☺

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, ωραία! Σήμερα δεν έχεις πρόβλημα εσύ, αλλά έχω εγώ!!! Είδα κ' έπαθα να δημοσιεύσω την ανάρτηση: όλο σφάλμα μου έγραφε... (Αλλά τελικά, το δικό μου πέρασε κ' όχι το δικό του!!!)
      Ω, μα ναι! Το ξέρω πολύ καλά πως τις κοιτάς κατάματα τις φοβίες σου και πολύ σε καμαρώνω γι' αυτό! Κι εγώ το προσπαθώ, αλλά δεν έχω πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα!
      -- Πώς τόλμησα να ξεχάσω τη "γαμοφοβία"??? Από αυτή πάσχω άλλωστε κι εγώ!!! --
      (Έλα η Θύρα 7!!! Να χαρεί κ' ο Γιάννης!!! :-) )
      Και περιττό να σου πω: Μόλις η κοπέλα του πίνακα απέκτησε όνομα! Θα τη λέω "Μαράκι"!!!! ^_^
      <3
      Σε φιλώ πολύύύύ-πολύύύύ και... θα φροντίσω να μη νιώθεις μοναξιά το καλοκαιράκι!!! Θα κάνω εμφανίσεις να σας... δροσίζω!!!
      ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, ομορφιά μου! Σε ευχαριστώ για όλα!
      Πάντα να είσαι καλά! <3

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα κοριτσάκι μου!!
    Τι, μας έμαθες πάλι σήμερα....
    Πολλές από τις παραπάνω φοβίες ούτε που τις είχα ξανακούσει...(!)
    Εγώ είχα μείνει σε 5-6 κλασσικές φοβίες (υψοφοβία, 13, 666, μαύρες γάτες (τις οποίες θεωρώ κούκλες!), κλόουν...)
    Αλλά ότι κάποιος θα φοβόταν πως κάπου εκεί έξω υπάρχει μια πάπια που τον κοιτάει (!)...ούτε που το περίμενα!

    Ο πίνακας της Αχτίδας μας...ονειρεμένος! Ποτισμένος με το ταλέντο και το μεράκι της....
    Να΄ σαι καλά και κοίτα να χαρείς το καλοκαιράκι.
    Στο νησί φαντάζομαι θα ξεκινήσατε τις βουτιές...
    Πολλά φιλιά...♥
    **Aννιώ**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχαχα!!! Κι εγώ όταν διάβασα για την πάπια "κόλλησα"!
      Λέω: "Δεν μπορεί! Δεν θα διάβασα καλά!" Αλλά τελικά, σωστά είχα διαβάσει!!! (Μα, πάπια?! Γιατί όχι, κότα ή περιστέρι?!)
      Καλέ, σοβαρά: ξέρεις πόσα άφησα απ' έξω? Έχει ξεχωριστό όνομα για αμέέέτρητες φοβίες! (Τελικά, κάτι δεν πάει καλά με το ανθρώπινο είδος!) ;-)
      Αχ, ναι! Τον κοιτάω τον πίνακα και ανοίγει η ψυχή μου! Είναι εκπληκτικός σαν τη δημιουργό του!
      --Σωστά φαντάζεσαι: Εδώ έχουν ξεκινήσει τα μπάνια, αλλά η Γιάννα και η θάλασσα δεν τα πάνε καθόλου καλά, οπότε μένουμε μακριά κ' αγαπημένες! Δεν την πειράζω-δεν με πειράζει!!! αχαχα!)
      Να είσαι καλά, Αννιώ μου! Σ' ευχαριστώ πολύ!
      ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά σε εσένα κ' άλλα τόσα στην κοράκλα σου!
      <3 <3 <3

      Διαγραφή
  5. Η λέξη φόβος μάλλον δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο μου, τρελό παιδί χαρά γεμάτο... το έχεις ακούσει???? ε ένα τέτοιο παιδί (εδώ γελάνε... για το παιδί εννοώ) δεν παίρνει χαμπάρι από φόβο.... διάβασα λοιπόν την ανάρτηση σου και γέλασα πολύ, βέβαια με αξίωσε ο Θεούλης να μην έχω πεθερά, αν είχα μπορεί τελικά να υπήρχε κάτι που θα φοβόμουν!!!!!
    Ο Πίνακας που έφτιαξε αποκλειστικά για σένα η αγαπημένη μας Αχτίδο "όνειρο"..... ένα δώρο ανεκτίμητο!!!!
    Πολλά φιλιά Συριανάκι μου και ευχές για όμορφο Σαββατοκύριακο... αν και θα είναι βροχερό!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, όλα κ' όλα! Δεν γελάω καθόλου με τον χαρακτηρισμό σου "παιδί" γιατί απλά αυτό πιστεύω κι εγώ για εσένα!!!
      Είσαι και χαρά γεμάτη και έμπνευση γεμάτη! Γι' αυτό σε χαίρομαι!!! <3
      Ειλικρινά, δεν έχω μεγάλη εμπειρία, αλλά η δική μου πεθερά (και του Γιάννη η πεθερά!) είναι ssssuper!!! (Τί? Δεν είναι όλες έτσι???!!! Σοκ!!! χαχαχα!)
      Αυτό ακριβώς που έγραψες, Βικούλα μου! "Ανεκτίμητο" το δώρο της Αχτίδας μας! Εκπληκτικό σαν την ψυχή της!
      (Είστε όλες σας όμως...! Μία και μία!!!! <3 Ούτε από οντισιόν να σας είχαμε περάσει!!!! <3 )
      Χμμμ... Κι εδώ ψιχαλίζει κ' όχι τίποτ' άλλο, αλλά έχουμε και δουλειά το Σαββατοκύριακο σε ανοιχτό χώρο... :-(
      Να είσαι καλά, Βίκυ μου γλυκιά μου!!!
      Καλό Σαββατοκύριακο!
      ΣΣΣΣΜΟΥΤΣ άπειρα! (Και στη Δημητρούλα!)
      :k :k :k

      Διαγραφή
  6. Ο φόβος δεν είναι αληθινός,
    είναι απλώς αποτέλεσμα
    των σκέψεων που κάνουμε..
    Ο κίνδυνος είναι πολύ αληθινός..
    Αλλά ο φόβος είναι επιλογή και μόνο..
    ειχα γράψει στο blog
    Σήμερα πάω για δουλειά μετα απο 2 εβδομάδες άδεια,και δε ξέρω ποιον λαλακα προιστάμενο έχουμε.. κι αυτός τωρα είναι ο δικός μου φόβος,σίγουρα δεν ειναι επιλογή μου και προπάντων όχι τυχαίος.. οποτε θα πρεπει να αναθεωρήσω..

    Πραγματικά δεν ήξερα γι αυτούς τους φόβους..
    ειναι απ τα χειρότερα συναισθήματα

    καλο μεσημερι

    Ωραίος πίνακας Γιάννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γενικότερα, δεν είμαι και πολύ απόλυτη σε ότι αφορά συναισθήματα, γιατί και ο φόβος (συν)αίσθημα είναι και αυτά μεταβάλλονται, χωρίς να μας... ρωτήσουν!!! :-)
      Ουπς!!! Καλή επιστροφή στη δουλειά, Μορφέα μου!!!
      Ελπίζω να είναι... όσο πιο νορμάλ γίνεται ο προϊστάμενος!!!
      Σε ευχαριστώ πολύ-πολύ!
      Πάντα να είσαι καλά!!!
      ^_^ Καλό Σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
  7. Απίστευτη ανάρτηση - τη διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον και γέλασα πολύ με τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σου !!!!!!
    Υπέροχος ο πίνακας της Αχτίδας (όπως και όλα τα έργα της !!!!) !!!!!!
    Πολλά φιλιά και καλό Σαββατοκύριακο , Συριανάκι μας !!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, μα με το γέλιο ξορκίζουμε το φόβο!!! (Μάλλον! ;-) )
      Μα, δεν είναι απίθανη η Αχτιδούλα μας?!
      Δεν τον χορταίνω τον πίνακα!!!
      Σε ευχαριστώ πολύύύύύ, κορίτσι μου!
      Να είσαι καλά και να περάσεις ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!!!
      ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ! <3 <3 <3

      Διαγραφή
  8. Αγάπαρέ μου μελαχρινέ καλημέρα!
    Έπιασες τους φοβους και τρομαξα! Εχω πολλες φοβιες αλλα τις προσπερνω με χαμογελα και αισιοδοξια!

    Ευχομαι να εισαι παντα καλα, να παιρνεις και να δινεις αγαπη που τοση εχεις και να χαμογελας με ολη τη δυναμη της ψυχης σου!

    Φιλάκια πολλά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, αυτό έγραψα μόλις τώρα! Όσο το δυνατόν πιο... γελαστά να προσπερνάμε τους φόβους μας!! :-)
      Καλά, ε! Τώρα διάβασα και τα δικά σου ευχάριστα νέα και πολύ χάρηκα!!! Τα καλύτερα σου αξίζουν, Κική μου!!!! <3
      Σε ευχαριστώ πάρα, μα πάρα πολύ κ' μακάρι η ζωή να είναι γενναιόδωρη μαζί σου και να σου επιφυλάσσει λάφυρα! Πολλά και ανεκτίμητα!
      ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ! :k

      Διαγραφή
  9. Χα χα χα χα χα χα!!!
    Εγω εχω την τελευταια! Φοβαμαι τα παντα, πανω απ'ολα τις κατσαριδες!
    Μπορω να παρω βεβαιωση μαγειροφοβιας και να παρω απαλλαγη;
    Χα χα χα χα χα!
    Γελασα πολυ με τη σημερινη αναρτηση!
    Πολυ ομορφος ο πινακας. Θα τον κρεμαγα και αριστερα δεξια θα ζωγραφιζα ενα πατζουρι να φανταζομαι οτι ειναι το μπαλκονι μου!
    Πολλα φιλια αγαπημενη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλες τις κατσαρίδες? Εγώ μια συγκεκριμένη ράτσα... μπλιαχ! σιχαίνομαι..! Αλλά ας αλλάξουμε θέμα καλύτερα!!!
      Καλέ, μην αγχώνεσαι, θα μαγειρεύω εγώ!!! (Ή καλύτερα, να μην τρώμε καθόλου!!! Έχουμε και ένα σώμα να χτίσουμε! Μη νομίζεις πως έχω ξεχάσει τα... μπαλέτα! Γκουχ! Γκουχ!) :P
      A, εσύ πήγες ένα βήμα παρακάτω με τον πίνακα! I like you!!! :-)
      Να είσαι καλά, κοριτσάρα μου!
      Σε φιλώ πολύύύύ και σου στέλνω τις πιο γλυκές ευχές μου για ένα ssssuper Σαββατοκύριακο!
      ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ! <3 <3 <3

      Διαγραφή
  10. Νάμαι κι εγώ!περίμενα απο το πρωί την ανάρτησή σου, αλλά αρκεί που ήρθε!
    Διάβασα με προσοχή το θέμα σου!
    Θα προσθέσω μόνο την Α- BLOG-o- φοβία, μην μείνουμε από επικοινωνία μόνο!'Η αν τύχει και δεν υπάρχει σύνδεση.Τα άλλα τα προσπερνώ, όμως σίγουρα κάπου θα υπάρχουν!Καλό καλοκαίρι!
    Το Μαράκι της αχτιδούλας μας, υπέροχος πίνακας, να το χαρείς όλες τις εποχές του χρόνου! φιλιά πολλά πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχαχαχα! Μου αρέσεις γιατί διαβάζεις και τα πιο πάνω σχόλια και τελικά σχολιάζεις αφήνοντάς με, με ένα χαμόγελο μέχρι τ΄ αφτιά!!!! ^_^
      Με έχεις καλύψει πλήρως! Δεν έχω να προσθέσω το παραμικρό!
      Μόνο ένα πελώώώώριο ευχαριστώ και ένα ακόμα μεγαλύτερο σε λατρεύω!!!!!!
      <3 <3 <3
      ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, γλυκιά μου!!!

      Διαγραφή
  11. Ξανθοφοβία?????
    Τζίσους!
    Κάποιον θα βρω να τρομάξω κι εγώ η ξανθιά χα χα χαα!
    Επίσης δεν έχω όπως ξέρεις μαγειροφοβία, άρα θα βρω και κάποιον για να τον κομπλάρω :P
    Μελετώντας τις διάφορες φοβίες πάντως, είδα ότι μόνο υψοφοβία έχω από όσες αναφέρεις.
    Φοβάμαι όμως και τις κατσαρίδες, και μην μείνω χωρίς ιντερνετ (τι πρωτότυπο), για το κινητό σκοτίστηκα, επίσης συμπαθώ πάρα πολύ τους φαλακρούς (όχι, ο καλός μου δεν είναι φαλακρός, έχει πλούσια κώμη, αλλά θεωρώ ότι οι περισσότεροι φαλακροί είναι πολύ συναισθηματικά άτομα - δεν ξέρω πως μου χει κάτσει).
    Πάντως η μεγαλύτερή μου φοβία - και απορώ πως δεν αναφέρεται - είναι μην πάθουν τίποτα τα παιδιά μου.

    Ο πίνακας της Αχτιδούλας είναι υπέροχος, με γεια και με χαρά!
    Σε φιλώ πολύ πολύ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σε δω στο δρόμο, να τρέχεις ανεμίζοντας το ξανθό μαλλί και κρατώντας ταυτόχρονα και όλα τα κατσαρολικά και τί στον κόσμο!!!! αχαχα! ;-)
      Εννοείται πως η ανησυχία και το άγχος μας να είναι καλά όσοι αγαπάμε είναι πολύ ψηλά στη λίστα, αλλά δεν μου έβγαινε να κάνω πλάκα με κάτι τέτοιο... ήθελα πιο... τρελές φοβίες!!! :-)
      Σε ευχαριστώ πολύ, Ελενάκι μου!
      Άντε, ξεκίνα να τρομάζεις κόσμο!!!
      ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά! Καλό Σαββατοκύριακο!!!
      <3

      Διαγραφή
  12. Ευαίσθητη είμαι , ρομαντική φουλ αλλά γέλασα με όλες τις φοβίες !!!
    Δεν φοβάμαι τίποτα καρδιά μου , μόνο οι ά-φιλοι , φίλοι που ξαφνικά γίνονται ξένοι !! Αυτό με φοβίζει μονάχα γι΄αυτό είμαι και καλή ακροάτρια!!
    Ακούω τα πάντα αλλά δύσκολα βγάζω τα δικά μου , όλοκαι κάτι μαθαίνεις !!!
    Ο πίνακας της μοναδικής Αχτίδας μας είναι φτιαγμένος για σένα και είναι υπέροχος !! Σε μοσχοφιλώ πολύ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου πω την αλήθεια, είχα τις αμφιβολίες μου γι' αυτή την ανάρτηση... Κι εγώ γέλασα αλλά μετά σκέφτηκα πως ίίίσως να μην είναι και πολύ ευγενικό εκ μέρους μου! Τελικά όμως αποφάσισα πως ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης είναι το γέλιο, οπότε βλέποντας πως κι εσείς γελάτε, δεν το μετανιώνω στιγμή!!!! <3
      Κορίτσι μου, δεν είμαι σίγουρη πως μπορεί κάποιος να γίνει ξαφνικά ξένος: Μάλλον θα ήταν ξένος εξ αρχής, οπότε δεν τίθεται θέμα φοβίας!
      (Πολύ σπουδαίο το να είσαι ακροατής! Δεν συναντάται συχνά στις μέρες μας!!!)
      *Η Αχτιδούλα μεγαλούργησε ΠΑΛΙ!!!
      Σε φιλώ πολύ, Νικόλ μου!
      Να είσαι πάντα γερή και... ατρόμητη!!! ;-)
      ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά! <3 :k <3

      Διαγραφή
  13. Γιάννα μου καλησπέρα
    Τι μαθαίνει κανείς...πόσοι φόβοι υπάρχου!!!
    Ιδιαίτερα με κέντρισε η ξανθοφοβία καθότι
    ξανθιά
    Αστα κόκκινο πανί γίναμε!!!
    Καλό μήνα με ό,τι αγαπάς

    φιλάκιιιιι ♥!♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. xaxa! Είστε ο φόβος και ο τρόμος!!!
      ;-)
      Ουουου, ναι! Χαμός από φόβους! Ξέρεις πόσα άφησα έξω από την ανάρτηση? Δεν ξέρεις τί να πρωτοφοβηθείς πια!!! χαχα!
      ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ, Ελένη μου!
      Καλό Σαββατοκύριακο! <3

      Διαγραφή
  14. Επειδή εγώ δεν φοβάμαι και πολλά πράγματα, πέρα από τα επικίνδυνα, πχ τα φίδια, σφήκες, μην μου χαλάσει το πισι θα παίξω κλασικά με τα μπαλάκια!
    Φιλί Παρασκευιάτικο!
    (μπορεί να έρθω πάλε να παίξω με τα μπαλάκια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέχασες να γράψεις πως φοβάσαι μην αφαιρέσω τα μπαλάκια!!!
      ;-)
      Να ξεναέρθεις - εδώ θα είναι! (Μάλλον!!! :P )
      ΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, μπουκλάκι μου ταλαντούχο!
      <3 <3 <3

      Διαγραφή
  15. Α, καλά!! Τις περισσότερες από αυτές, ούτε που τις είχα ξανακούσει!
    Υπάγομαι όμως σε μία (μη μου πεις να επαναλάβω τη λέξη... τι σόι λέξη ήταν αυτή;!): αγριεύομαι με τους κλόουν και δεν τους χωνεύω, από μικρή! Πλέον το ελέγχω (δεν αρχίζω δηλαδή να σκληρίζω και να φεύγω τρέχοντας), αλλά άνετα δεν μπορείς να πεις ότι νιώθω. Μπρρρ!!
    Ο πίνακας της Γεωργίας είναι φοβερός, να τον χαρείς!
    Να απολαύσεις το καλοκαιράκι σου και καλή δύναμη να έχετε στη δουλίτσα! Καλό μήνα, μελαχρινή ομορφιά μου!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜ...ΜΑΚΙΑ!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα! Αλήθεια? (Θα σε ενημερώσω έγκαιρα να μην διαβάσεις μια από τις επόμενες αναρτήσεις μου! Όχι, δεν θα είναι σχετική με κλόουν, απλά η εικόνα που θα συνοδεύει το post θα είναι με κλόουν! Χθες την "εντόπισα"! ;-) )
      Ποτέ δεν είχα θέμα με τους κλόουν (κι ας κάνουν φρικτά πράγματα στις ταινίες τρόμου! :-P ), απλά για κάποιο λόγο, μου προκαλούν θλίψη... Τί να πω? Αν δω ένα ψιλό μαϊμουδάκι να τρέχεις στους δρόμους, να ψάξω να βρω και τον κλόουν τριγύρω!
      Σε ευχαριστώ πολύύύύ-πολύύύύ, Έλλη μου! Θα τη χρειαστούμε τη δύναμη!!!
      ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ άπειρα! Να περάσεις τέλεια!!!
      <3 <3 <3

      Διαγραφή
  16. Καλησπέρα Γιάννα μου .... έμενα η φόβοι μου είναι..
    οι λαθοι ...που κάνω στα γραπτά μου ..(μη νομίζεις και στα προφορικά χαχαχαχα) δθσκολα η ελληνική γλώσσα
    άλλα δεν πειράζει ..το ξεπέρασα με της ανάρτησης μου ..και με την
    αγάπη σας .... κάλο Σαββατοκυριακο ....Σσσσσσμουτς <3 ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω, Ειρηνάκι μου!!! Μακάρι να είναι όλες οι φοβίες σου έτσι!!!
      Δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος να ανησυχείς! Τα πας εξαιρετικά καλά!!! Και ξέρεις κάτι? Αυτά τα μικρά λαθάκια είναι που σε κάνουν τόσο γλυκιά και ξεχωριστή! Για την προσπάθεια και μόνο σου αξίζουν πολλά μπράβο! :-)
      Να είσαι καλά, κοπέλα μου!
      Καλό Σαββατοκύριακο και πολλά.... ΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ! <3
      ;-)

      Διαγραφή
  17. πω πω πω απα απα φοβία και κακό ..... από την μία γέλασα με την ψυχή μου από την άλλη σκιάχτηκα και μέσα σε όλα που βρήκα και που μπράβο γιατι είναι πολύ προτότυπα δεν το συζητάμε καν !! είσαι μπροστά.... με βρήκα να κοντοστέκομαι στον φόβο για το ξανθοκίτρινο.... και πάιρνω τώρα την μάνα μου να ρωτήσω αν με έκανε πειραμα να γελάει και με τάιζε λεμόνια....χμμμμ μπράβο τζοανάκι μου φιλαράκι φοβερό ωραίο θέμα μου έφτιαξε το απόγευμα..... πολλάααα φιλιάααα εις αναμονή για το επόμενο!!!! χαχαχαχα καλό μας σκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. A, άλλαξες εικόνα προφίλ!!! :-)
      Ωχ! Κρύβε λόγια-κρύβε λόγια! Είναι αρκετές οι ξανθιές που σχολίασαν πιο πάνω! Μη σου πάρουν τον αέρα! χαχα!
      Χαίρομαι αν κατάφερα να σου φτιάξω το απόγευμα!!!
      Σε ευχαριστώ πάάάρα πολύ για τα καλά σου λόγια, Νικόλα μου!!! Να είσαι καλά πάντα!!!
      Φιλιά πολλά και ανταποδίδω τις ευχές για ένα υπέρ-υπέροχο(!) Σαββατοκύριακο!!!
      ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ! <3

      Διαγραφή
  18. Είσαι απερίγραπτη
    Όμορφος ο πίνακας της Αχτίδας
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. No tenia ni idea de que existieran tantas fobias, y es que en el fondo a todos nos da alguna cosa miedo, yo le tengo a las serpientes de toda clase grandes, pequeñas,venenosas, inofensivas, culebras, en fin que es superior a mi, ahora la fobia que me ha llamado la atención de las que nombras es la de mirar al cielo , no entiendo con lo bonito y relajante que resulta.... en fin.
    Quiero darte las gracias por pasar por mi blog, me agrada mucho verte comentar. Un beso enorme

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tienes mucha razon! Hay tantos rey de fobias!
      Para ser honesto, no me gustan las serpientes !!!
      Y, por supuesto, me encanta el cielo! Es tan tranquilo! :-)
      No me des las gracias! Usted es un amigo maravilloso y talentoso!!! <3
      Tener un buen fin de semana, mi amor !!!
      Abrazos y besos!
      :k :k :k

      Διαγραφή
  20. Πολύ γέλιο!!!! Θυμάμαι πως πριν πολλά χρόνια είχα διαβάσει για κάποιους φόβους, αλλά εσύ βρήκες πολύ περισσότερους!!! Δεν νομίζω να έχω κάποιο ιδιαίτερο φόβο... ίσως για τα φίδια !
    Να χαρείς το όμορφο Μαράκι της Αχτίδας!!!!!!!!!!!!!
    Φιλάκια πολλά, καλό μήνα και καλές δουλειές, Γιάννα μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. A, κι εσύ τα φίδια, ε? Εγώ πάλι έχω ένα θέμα με τους σκορπιούς...!
      (χαχα! Διάβασες κι εσύ για το "Μαράκι", ε?!!! <3)
      Να είσαι καλά, Marie-Anne μου γλυκιά!!!
      Σε ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές!!!
      Σε φιλώ πολύύύύ!!
      Την αγάπη μου! <3 <3 <3

      Διαγραφή
  21. Λοιπόν μόλις ανακάλυψα τη δική μου φοβία : είμαι συριανολουκουμακιφοβική!Δε φοβάμαι εσένα καλέ!Το να μη σταματήσεις να κάνεις αναρτήσεις και μου λείψεις φοβάμαι!Ε ναι λοιπόν αυτός είναι ο μεγάλος μου φόβος,γιατί που θα βρω τόση απόλαυση μαζεμένη μου λες?
    Σούπερ έρευνα έκανες λουκουμάκι μου και γέλασε το χειλάκι μας με τις απολαυστικές περιγραφές και τα σχόλια σου!Λίγο με το ροκφόρ μου τα χάλασες γιατί μπορώ να φάω ίσα με 8 κιλά στην καθησιά (10 τώρα που το ξανασκέφτομαι ) αλλά θα το παραβλέψω,για την ώρα...
    Ο πίνακας σου υπέροχος όπως και εσύ!
    Καλό σουκου και καλό μήνα με χαμόγελα! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε με ρίχνεις!!!! Πώς θες να σε πιστέψω, χρυσό μου, όταν κάνουμε μαύρα μάτια να σε δούμε??? Ε? Μου λες???
      Τί, νομίζεις πως εμάς μας αρέσει που χάνεσαι σε γήπεδα, γυμναστήρια, σχολές χορού, ρινγκ και δεν ξέρω κι εγώ πού αλλού???!!! Ε???! ;-)
      Α, μη αγχώνεσαι για το ροκφόρ! Όσο εσύ θα απολαμβάνεις το ροκφόρ, εγώ θα αδειάζω κουβάδες μερέντας! Παραπονεμένη δεν θα μείνω!!! ^_^
      χαχα!!!
      Να είσαι καλά, Μπισκοτίνι μου!!!
      Καλό Σαββατοκύριακο!!!!
      ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ άπειρα! :k
      <3 Love you! <3

      Διαγραφή
  22. Δεν ήξερα ότι υπάρχουν τοσοι φόβοι!
    Σου εύχομαι νασαι ατρόμητη... γιατί έχεις μια ολόκληρη ζωή μπροστά σου!!! καλά να περνας καλό καλοκαιρι,
    ευχαριστώ για τις ΠΑΜΠΟΛΛΕΣ επισκέψεις!!! (κι εγώ μπορω να ανταποδώσω μονον μία... !! και αυτή την Παράσκευη!!! χαχα.. )
    ραντεβού τον Ιουλιο... ΑΤΡΟΜΗΤΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Μάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. xaxa! Ευχαριστώ για την ευχή, αλλά δεν το γλυτώνω!! Τις έχω κι εγώ τις φοβίες μου!!! ;-)
      Για τίποτα να μη με ευχαριστείς, κορίτσι μου!!! Ευχαρίστησή μου είναι να επισκέπτομαι άτομα για τα οποία νοιάζομαι!! <3
      Να είσαι καλά πάντα!
      Καλό διάβασμα, κορίτσι μου!
      ΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά!
      <3

      Διαγραφή
  23. Kανόνισε να κολλήσω και άλλες ..... δεν μου φτάνουν οι
    δικές μου.....που δεν περιλαμβάνονται στην έρευνά σου !
    Ειδικά αυτή η φοβία με το φυστικοβούτυρο, τι να σου πω....
    τρέμω μη την υιοθετήσω, χα,χα.......
    Φιλάκια κοριτσάκι μου, πολλά....... !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, τότε εσύ είσαι στην κατηγορία με τις πιο "νορμάλ" φοβίες, γιατί εγώ επέλεξα τις πιο... παλαβές!!!
      Συμπέρασμα, είσαι ένας απόλυτα φυσιολογικός άνθρωπος, Σοφάκι! Μη φοβάσαι τίποτα!
      ;-)
      ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, Σοφάκι μου!
      Σε ευχαριστώ πάάάάρα πολύ!
      Α, και προσοχή με το... φυστικοβούτυρο!!!!
      ^_^ :k <3

      Διαγραφή
  24. Απαντήσεις
    1. Haha!!! Good choice, Vanessa!!!
      Me, too!!! :-)
      Hugs and kisses, my friend! Have a lovely weekend! <3

      Διαγραφή
    2. Τι άλλο θα δούμε ακόμα.
      Προσπαθώ να σκεφτώ τί άλλο φοβάμαι εκτός από το ταχίνι, που εξακολουθώ να το τρώω, αλλά μια κουταλιά τη φορά.
      Τώρα το εντόπισα, να μη γραφτεί το σχόλιο μου και να πρέπει να θυμηθώ τί είχα γράψει.χαχα
      Ελπίζω να γραφτεί αυτή τη φορά, αλλιώς θα χρειαστεί να το γράψω και τρίτη φορά.
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
    3. Γιουπι, γράφτηκε!
      Δεν έχω σχολιοσβησοφοβια! !!!!

      Διαγραφή
    4. Ρενάκι, πρόσεχε με το ταχίνι!!! Ακούς εκεί 3 κουταλιές! (Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω!)
      χαχα! Ναι, καταλαβαίνω τη φοβία με τα σχόλια! (Εγώ πάντα κάνω μια αντιγραφή πριν το δημοσιεύσω καλού-κακού!!!)
      ;-)
      *Σου ξαναχάθηκε σχόλιο? Πάντως αυτό με το ταχίνι είναι στην αρχή-αρχή των σχολίων... :$
      ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, κορίτσι μου!
      Να είσαι καλά και να έχεις έναν πολύ δημιουργικό μήνα!
      <3 <3 <3

      Διαγραφή
    5. χαχα! Ξεπέρασες τον μεγαλύτερο σου φόβο!!!
      ;-)
      ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ ξανά για... συγχαρητήρια!!!
      Την αγάπη μου, Ρενούλα! <3

      Διαγραφή
  25. Καλή σας μέρα.
    Καιρό τώρα σας βλέπω στα διάφορα μπλογκς και όλο έλεγα να σας γνωρίσω. Σήμερα το αποφάσισα και νάμαι.
    Να πω ότι γνωρίζω το όμορφο νησί σας και έχω περάσει από εκεί δυο-τρεις φορές. Απόλαυσα τους φόβους και σκέφτομαι να τους κάμω κατάλογω για να αναλύω τον καθ΄ένα χωριστά.
    Νάσται καλά και καλό σας Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σας!!!! Πολύ χαίρομαι να γνωρίζω καινούργιο κόσμο!
      Λίστα με τους φόβους, ε? Χμμμ... Δεν είμαι σίγουρη πως θα έκανα κάτι τέτοιο εγώ! (Αν δεν αφορά θέματα υγείας) προτιμώ τους φόβους μου να τους κοροϊδεύω κατάμουτρα, παρά να τους αναλύω! Σιγά να μην τους δώσω κι άλλο χώρο στη ζωή μου! :-)
      --Υπόσχομαι να ανταποδώσω την επίσκεψη το συντομότερο!--
      Να είστε καλά και να έχετε έναν όμορφο μήνα!
      *Ελπίζω αυτή να ήταν η τελευταία φορά που μου αναφερθήκατε στον πληθυντικό! :-D

      Διαγραφή
  26. αχχαχαχαχα υπάρχουν τόσα είδη απο φοβίες;;; Σιγουρα θα βρουμε κι άλλα τοσα! Κόντρα σε όλα δημιουργούμε , γελάμε και μετατοπίζουμε τις ασχημες σκέψεις!
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω, ναι! Κι άλλα τόσα - κι άλλα τόσα - κι άλλα τόσα! Μην το συζητάς! Δεν ξέρεις τί φοβίες μπορεί να προκύψουν στην πορεία!!!
      Ας γελάμε τουλάχιστον, μήπως και ξορκίσουμε το... κακό!!!
      ;-)
      Σε ευχαριστώ πολύ, αστέρι μου!
      Καλό μήνα και καλή εβδομάδα!
      ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ! <3

      Διαγραφή
  27. Αφού διάβασα όλες τις φοβίες, αναρωτήθηκα πρώτα που τις βρήκες, πολύ γέλιο αν φυσικά δεν σε αφορούν, γιατί αλλιώς χμ και αχαχά!!! ;-)
    Θα προσθέσω μια βασική: "Να μη φοβάσαι να φοβηθείς"... φτάνει να μην είναι φίδι, ακρίδα, τριχωτή αράχνη, (οι γυμνές αράχνες είναι οκ!), την άκρη του γκρεμού και τις βόλτες την νύχτα στην Ομόνοια!
    ΑΦιλάκια άφοβα και πολύ γλυκά! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχαχαχα! Δόξα το Θεό, από πηγές δεν στερεύει το διαδίκτυο! Εγώ πήρα τις πληροφορίες μου από 3, αλλά ειλικρινά, υπάρχουν τόόόόσα πολλά να μάθει (ή να φοβηθεί!) κανείς!!! :-)
      "Να μη φοβάσαι να φοβηθείς!" Τί όμορφο που ήταν αυτό!!! Αν δεν υπάρχει και κάτι να φοβόμαστε, τί κάνουμε σ' αυτή τη ζωή?!
      --χαχα! Μου άρεσε ο διαχωρισμός τριχωτής και γυμνής αράχνης!!! Μα, τί να κάνει η τριχωτή αν δεν έχει χρήματα για αποτρίχωση?! Δεν φταίει αυτή!!!! ;-) )
      Να είσαι καλά, γλυκιά μαγισσούλα μου!
      Καλό μήνα να έχουμε!
      ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά! <3 <3 <3

      Διαγραφή
  28. Φοβίες ε; Είναι και βράδυ τώρα που σε διαβάζω και φοβάμαι μην είναι καμιά πάπια εκεί έξω και με κοιτάζει...χαχα!
    Καλό καλοκαίρι Γιάννα μου και καλή δύναμη στην δουλειά σου.
    Άπειρα φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχα!!!
      Ελπίζω να κύλησε ομαλά το βράδυ σου και να μην είχες καμιά ατυχή συνάντηση με τίποτα... πάπιες!!!
      ;-)
      Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, Ελένη μου! Να είσαι καλά και να έχεις έναν θαυμάσιο μήνα!
      ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ! <3

      Διαγραφή
  29. Δεν ήξερα πως υπάρχει τυροφοβία...τα σιχαίνομαι τα τυριά, αλλά φόβο δεν μου προκαλούν..χαχα!
    Δεν ξέρω γιατί,αλλά πέθανα στο γέλιο με το φόβο μήπως υπάρχει κάποια πάπια που να σε κοιτά...
    Γέλασα με τις ασυνήθιστες αυτές φοβίες, μετά όμως σκέφτηκα πόσο δύσκολη ζωή θα έχουν όσοι τις έχουν και μαζεύτηκα...
    Μα καλά εσένα ο Γούντι Άλεν σου μοιάζει για μια χαρά?...χαχα!
    Να χαρείς τον όμορφο πίνακα και να έχεις ένα υπέροχο καλοκαίρι!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τρως τυράκια? Τίποτα? Εγώ νομίζω πως δεν θα μπορούσα να ζήσω χωρίς τυρί... :$
      (Κι εγώ προσπάθησα να μαζευτώ με τις φοβίες που έχει ο καθένας, αλλά χωρίς αποτέλεσμα... ;-) )
      Ο Γούντι τί έχει καλέ? Και τις ταινιούλες του έκανε και τους δίσκους του έβγαλε και τις υποψηφιότητές τους για όσκαρ είχε και μπορεί να νιώθει υπερήφανος που γύρισε να τον κοιτάξει η Μία Φάρροου!!! χαχαχα!
      ;-)
      --Θέλω να δω φωτο Μπρικάκου να κοιτάει επίμονα πάπια!--
      ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ, Μαρία μου!
      Καλό μήνα να έχεις! <3

      Διαγραφή
  30. Εγώ έχω χρηματοφοβία (είμαι και λεξοπλάστης!!!! χαχαχα), όχι ότι φοβάμαι τα χρήματα, αλλά μήπως δεν έχω καθόλου χρήματα (κάτι που δεν συμβαίνει βέβαια στην Ελλάδα!!! χαχαχα).
    Ο πίνακας που έφτιαξε η Αχτίδα είναι πάρα πολύ όμορφος!!!!
    Φιλάκια πολλά (ελπίζω να μην απέκτησες καμμιά φοβία στα φιλιά!! χαχαχα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρηματοφοβία, ε? Χμμμ... Εγώ δεν μπορώ να φοβηθώ ό,τι δεν έχω, οπότε αυτή η φοβία είναι πολύ μακριά από εμένα! Κοντεύω να ξεχάσω πώς είναι τα χρήματα!!! χαχαχα! ;-)
      Σε είσαι καλά, Στελλίτσα μου! Σε ευχαριστώ πολύύύύ!!!
      Δώσε φιλάκια! Δώσε! Δεν φοβάμαι!!! :k
      ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ! <3

      Διαγραφή
  31. Κι εγω που νόμιζα οτι επειδή φοβάμαι (διάβαζε τρέμω !!) τις πεταλούδες ημουν περίεργη!!!! Αλλά να σε κοιτά μιά πάπια!!!! αυτό κι αν ειναι φοβία.
    Να είσαι καλά Γιάννα μου.....γέλασα με την ψυχή μου. Να χαρείς τον όμορφο πίνακα της Αχτίδας και να έχεις ένα όμορφο καλοκαίρι.
    Μην αποκτήσεις φοβία με το μπλόγκ σου!!!! σε θέλουμε και σε αναζητάμε οταν λείπεις.
    φιλιά
    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πεταλούδες??? Μα, γιατί???!!!
      Αν τα καταφέρω, θα τραβήξω βίντεο τη μικρή μου γάτα, την οποία κάθε απόγευμα την "κοροϊδεύουν" 2 κίτρινες πεταλούδες! Κάθε απόγευμα, πετάνε πάνω από το κεφάλι της και αυτή νευριάζει πάάάάρα πολύύύ!!! χαχα!!! ^_^
      --Φοβία με το blog, δεν παθαίνω, μη φοβάσαι! Είμαι εξαρτημένη και από αυτό και από εσάς!!! Από έλλειψη χρόνου θα ζοριστώ για λίγο καιρό, αλλά όλα καλά θα πάνε!!!--
      Να είσαι καλά, Μαρία μου!
      ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά σε εσένα και τα καθιερωμένα χαδάκια σε Φίτσα και Οδυσσέα!
      <3 Καλό μήνα! <3

      Διαγραφή
  32. Nα μαι και εγω το καθυστερημενοοοοοο......βρε μπας και εχω την φοβια της καθυστερησης;.. :D αυτό δεν το διαβασα κάπου Συριανακι μου..για ξανακανε ευρυνα να δούμε.. που βρισκομαστε..... . καλα δεν παίζεσαι με τα θεματα...λεμε.. το γελιο που έριξα με τις φοβίες.. δεν λέγεται...:D και ναι ντρεπομαι που γελαω με όλες τις φοβίες αλλα και καταλαβενω τι περνάν εκεινοι που τις εχουν....λιγο πολύ ...με κατι θα φοβόμαστε όλοι ... με το χιούμορ ξεπερνιούνται ομως... αλλα αυτό με την πάπια ..οοοοοοοχι δεν ξεπερνιέται.. βρε τι φόβος και αυτός..!!!!!! :D :D :D να είσαι καλα μικρή μου για το γελιο που σκορπίζεις... παντα να μεινεις ετσι να περναμε να παιρνουμε την δοση μας...:D και πού σε...θα μας λείπεις αλλα χαλάλι σου... κανε δουλεια σου και εμεις θα περιμενουμε ...εδώ... μην σε νοιαζει.
    Το Μαρακι της αγαπημενης φιλης της Αχτιδας υπεροχο σου ταιριαζει απολυτα.. ο πίνακας αυτός.. !!! να τον χαρείς.καρδούλα μου...σου στελνω καλοκαιρινα φιλακιααααααα!!! :k :k :k <3 <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. axaxaxaxa! Θα κάνω τηλεφωνικό γκάλοπ (όπως κάνουν και τα κόμματα) και θα ρωτάω από τί φοβία πάσχει ο καθένας μας!! :-D
      Ναι, Ρουλάκι μου! Καταλαβαίνω αυτό που λες... Κι εγώ γελούσα και ταυτόχρονα, ήξερα πως ήταν "λάθος"... Αυτό που για εμάς είναι αστείο, κάποιους άλλους τους κάνει να υποφέρουν!!! (Μα, δεν μπόρεσα να αποφύγω το γέλιο!!!! ;-) )
      Χαχα! Έχει κατοχυρωθεί, λοιπόν: "Μαράκι" ονομάστηκε η κοπέλα του πίνακα!!!
      Σε ευχαριστώ πολύύύύ-πολύύύ, γλυκό μου και υπέροχο Ρουλάκι!!
      Θα προσπαθήσω να μην λείπω πολύ(!) ;-)
      Το πρώτο δύσκολο 3ήμερο πέρασε! Πάμε για τα επόμενα!!!
      ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά-πολλά!
      <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

      Διαγραφή
  33. Εδώ είμαι κι εγώ!!!!!!!!!! Άργησα αλλά ήρθα... θα μου πεις συνέχεια καθυστερημένη έρχομαι αλλά κάτι με κυνηγάει Ιωαννίτσα μου και όσο κι αν προσπαθώ να ξεφύγω καταλήγω στο ...νόμο του Μέρφυ με ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται!!! Κι έρχομαι εδώ και με προβληματίζεις κι εσύ!!!!! Τώρα ποιές φοβίες έχω;;; Εεεεεε;; Άντε να τις βρω... πάντως τους κλόουν τους σιχαίνομαι ...άρα πάσχω απ' αυτή τη φοβία που μου θυμίζει κάτι άλλο (όχι δεν θα το πω... είμαι και καθηγήτρια η γυναίκα) κι όχι κλοουνοφοβία!!!!!!!
    Αυτό με την πάπια με προβλημάτισε τόσο που λέω να πάω να βρω καμιά πάπια για να αναμετρηθούμε και να δω αν την έχω...αλλά γενικότερα να είσαι καλά γιατί γέλασα με τη ψυχή μου!!!!!!!!!
    Πολλά πολλά πολλά φιλάκια!!!!
    Καλό μήνα, καλή εβδομάδα και να περνάς καλά!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά που άργησες!!! Φρέσκια-φρέσκια είναι η ανάρτηση ακόμα!!!
      αχαχα! Δεν έχει υπέροχο όνομα η φοβία για τους κλόουν???!!! Την προφέρεις και αμέσως... σοκάρεται ο άλλος!!! ^_^
      Αχ, σε παρακαλώ: Αν κάνεις την αναμέτρηση με την πάπια, κάνε και ένα τεστάκι με κάτι άλλο... Χήνα ίσως, περιστέρι, σαλιγκάρι... Μου "έκατσε" πολύ περίεργα αυτό το θέμα με την πάπια!
      ;-)
      Να είσαι καλά, Κική μου γλυκιά!!!
      Καλό, γευστικό και γελαστό μήνα να έχεις!
      Σε φιλώ πολύύύύύ!!! ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ! <3 <3 <3

      Διαγραφή
  34. Καλημέρα καλό μήνα χωρίς φόβους και με πολύ πάθος!!!!!!!!!!!!!!! Φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμήν! ;-)
      Καλό μήνα και καλή εβδομάδα, Χριστινάκι μου!
      ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ! <3

      Διαγραφή
  35. Γιάννα ενδιαφέρουσα η λίστα σου, με κέντρισε η κουμποφοβία που πιο πολύ για βαριεστημάρα μου κάνει και η τυροφοβία αφού έχω και θέμα με το ροκφόρ, αν και τα υπόλοιπα τα κατασπαράζω, τελικά όμως επιλέγω την πανφοβία χαχαχα!

    Σοβαρά τώρα, εσύ είσαι τυχερή που από ότι κατάλαβα δεν έχεις κάποια πραγματική φοβία, εγώ κάποτε είχα με το να μιλάω στο τηλέφωνο αλλά το ξεπέρασα πια, εξακολουθώ όμως να έχω κλειστοφοβία, πρόβλημα με τους κλειστούς χώρους δηλαδή.

    Τώρα τελευταία έχω αποκτήσει και μία άλλη φοβία, μήπως άτομα που θεωρώ για μήνες φίλους με εγκαταλείψουν ξαφνικά ή/και αποδειχτεί ότι δεν είχαν φιλικές προθέσεις. Ευτυχώς υπάρχουν άτομα σαν εσένα που με βοηθάνε σε αυτό το κομμάτι..

    Καλά να είσαι και να περνάς ό,τι και αν κάνεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου, Γιώργο! Α, σαν τον Woody Allen κι εσύ, ε? Κρίνοντας από εκείνον, δεν είναι και τόσο τραγική η κατάσταση!
      Για εμένα... χμμμ... ναι! Η αλήθεια είναι πως κάποια τέτοιου είδους φοβία, δεν έχω... Αν αφορά θέμα υγείας, όχι δικό μου, αλλά αγαπημένων μου προσώπων, μου κόβονται τα πόδια... Κατά τ' άλλα, δεν μου επιτρέπω εδώ και χρόνια να νιώσω φόβο... Άλλα συναισθήματα, ναι! Αλλά φόβο? Σε καμία περίπτωση! (Μοναδική εξαίρεση οι σκορπιοί...!)
      Όσον αφορά την τελευταία σου φοβία... τί να σου πω? Λογικά, "ξαφνικά" δεν συμβαίνει τίποτα... Πάντα υπάρχει κάποιος λόγος που συμβαίνουν τα πράγματα... Ελπίζω να είναι πλάι σου άτομα που εμπιστεύεσαι... Δεν ξέρω πώς έχω συμβάλει εγώ σ' αυτό, αλλά αν το έκανα... μπράβο μου!!!
      Ευχαριστώ για την επίσκεψη! Καλή συνέχεια!

      Διαγραφή
    2. Κατ'αρχήν σε ευχαριστώ για αυτά που μου έγραψες για εσένα. Ε, με τα θέματα υγείας, οι περισσότεροι πιστεύω ανησυχούμε.

      Όσο για την απορία σου, μα με το ότι είσαι πάντα φίλη μου και δίπλα μου συνέβαλες, θετικά εννοείται και σίγουρα σου αξίζουν πολλά πολλά μπράβο!

      Καλή συνέχεια και καλό ξημέρωμα!

      Διαγραφή
    3. Δεν έχω κάνει απολύτως τίποτα! Δεν υπάρχει λόγος να με ευχαριστείς!
      Είναι αυτό που σου έγραψα πως θέλω να χτίζω σχέσεις...
      Μόνο το μέλλον και το ίδιο το έδαφος που χτίζονται αυτές οι σχέσεις, μπορεί να φανερώσει το αποτέλεσμα του κάθε κτίσματος!
      Καλή εβδομάδα! Καλή συνέχεια!

      Διαγραφή
    4. Μα έχεις απόλυτο δίκιο, δεν μπορείς να ξέρεις ποτέ εκ των προτέρων. Εδώ μου έχουν τύχει περιπτώσεις κάποιον που έδειχναν ότι θέλουν να χτίσουν σχέση μαζί μου, μόλις όμως δεν τους άρεσε κάτι, δεν αρκέστηκαν έστω στο να φύγουν αξιοπρεπώς που πάει στα κομμάτια, αλλά έβγαλαν και μαχαίρι να μου καρφώσουν.

      Για αυτό εγώ θα σε ευχαριστώ ξανά και ξανά που δεν είσαι καθόλου έτσι!

      Καλά να περνάς ό,τι και αν κάνεις!

      Διαγραφή
    5. Α, όχι! Προς Θεού! Σιγά να μη βγουν και μαχαίρια! :-)
      Άλλωστε αποδεικνύω καθημερινά πως αν υπάρχει λόγος να κρατηθεί μια σχέση ειλικρινής, το προσπαθώ πάρα πολύ! Δεν αρκεί που είμαι κοινωνική εκ φύσεως... Χρειάζεται καθημερινή δουλειά!
      Παρ' όλ' αυτά, χωρίς δεύτερη σκέψη, θα απομακρυνθώ από κάπου που με έκαναν να νιώσω πικρία/στεναχώρια και μάλιστα χωρίς να μου εξηγήσουν και το λόγο...
      Αλλά, ξέρεις, είμαι από τη φύση μου, κατασκευασμένη να μην παρακαλάω ποτέ κανέναν για τίποτα και σε καμία περίπτωση δεν είμαι "σκυλάκι"...
      Δηλαδή, όποτε θέλει κάποιος να με στεναχωρεί χωρίς λόγο και όποτε θέλει να έρχεται με φιλικές διαθέσεις...
      Σε ευχαριστώ πολύ για τη συζητησούλα!
      Καλό κουράγιο με τη ζέστη!

      Διαγραφή
    6. Πόσο μεγάλη αλήθεια! Αν κάποιος την πληγώσει ή την στεναχωρήσει ή την προδώσει, τότε εκείνη θα "την κάνει" χωρίς πολλά-πολλά... Και αν μετά έχει απορίες αυτός ο κάποιος ως προς το γιατί δεν είναι πια παρούσα, τότε ας ψάξει απλά να δει τί στραβό έκανε ο ίδιος και την ανάγκασε να φύγει... Η κοριτσάρα μας συγχωρεί μα δεν ξεχνά...
      Buongiorno, bella!

      Διαγραφή
    7. Τίίί λεεες τώώώρα? Όχι μόνο ξύπνησες τόσο πρωί, αλλά (ξανά) σχολίασες και στο blog μου? Θα κλάψω!!! :P
      Ε, μα! Για να μη μιλάω εγώ για εμένα, πες τα εσύ! (Ξέρεις, σύντομα που θα γίνω διάσημη, θα είσαι ένα από τα άτομα που θα δώσουν συνέντευξη για εμένα!) -Αλλά τώρα που το σκέφτομαι... ξέρεις πολλά και μάλλον πρέπει να πεθάνεις!!!-
      ;-) ;-) ;-)

      Διαγραφή
    8. Να πεθάνω? Πάρ' τη στο γάμο σου να σου πει και του χρόνου!

      Διαγραφή
    9. "Γάμο???????"
      Άντε! Πότε με το καλό?
      Ξέρεις, έχει φέρει ο Γιάννης κάτι νέα effects, θα ξετρελαθείς!!!!
      ;-)

      Διαγραφή
    10. Λογικά πέρασε υγρασία από τα καλώδια και δεν βλέπω καθαρά την οθόνη... Είναι και η απόσταση...

      Διαγραφή
    11. αχαχαχα! Μα πόσο ίδιοι είμαστε???
      ^_^
      Είπε ο φίλος σου, μέχρι τις 12 Ιουλίου να είσαι Ελλάδα! ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ!
      Και τώρα έχω δουλίτσα, οπότε αποχωρώ ήσυχα-ήσυχα!
      ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, ομορφόπαιδο!

      Διαγραφή
    12. Κάπου εκεί το υπολόγιζα. Ίσως λίγο αργότερα. Θα σας ενημερώσω.
      Φιλιά πολλά, αυτοκολλητάκια μου!
      (Πάω για βουτιές τώρα! Tropea beach!) :-)

      Διαγραφή
    13. Να μου μαζέψεις κοχύλια, ε????????!!!!!
      ;-)
      Have fun!
      ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ! <3

      Διαγραφή
    14. Αχιλλέα είναι σίγουρος ότι δεν έχω καμία απορία για κανέναν από εδώ, τα συμπεράσματά μου τα έχω βγάλει ;)

      Γιάννα πολύ με προβλημάτισες με αυτό που είπες ότι δεν είσαι σκυλάκι, βλέπεις εγώ τα σκυλιά τα εκτιμώ πολύ και τα θεωρώ τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου, αν όμως επιμένεις, γιατί να σου χαλάσω χατίρι;

      Γενικά μιλώντας, ναι ρε γμτ, οι άνθρωποι (ορισμένοι τουλάχιστον), έχουμε αυτό το ελάττωμα, έχουμε συναισθήματα που αλλάζουν κατά καιρούς όπως και οι διάθεσή μας, τι να γίνει, δεν είναι κακό, έτσι είναι η ζωή, το θέμα είναι να τα συζητάμε και όχι να πέφτουν μαχαιριές..

      Ευχαριστώ και εγώ για την όμορφη κουβέντα και καλό καλοκαίρι!

      Διαγραφή
    15. Ω, Γιώργο! Πόσο δίκιο έχεις! Η Ελληνική γλώσσα είναι τόσο πλούσια και παρ' όλ' αυτά εξακολουθώ να χρησιμοποιώ λέξεις τύπου "βόδι", "γάιδαρος", "γουρούνι", "φίδι" για να περιγράψω κάποιον, ενώ όλα είναι τόσο υπέροχα πλάσματα! (Εκτός από τις κατσαρίδες και τους σκορπιούς!) Ως μέλος 5 περιβαλλοντικών και φιλοζωικών οργανώσεων παγκοσμίως και 8 κυνοφιλικών σωματείων στην Ελλάδα, χαίρομαι που αγαπάς τα σκυλιά! :-)
      Όσο για την επόμενη παράγραφό σου, εννοείται πως είμαι 100% σύμφωνη! Οι άνθρωποι έχουν τα ψυχολογικά σκαμπανεβάσματά τους! Μια έτσι-μια αλλιώς! Οπότε, για να επανέλθω στο πρώτο σου σχόλιο, δεν έχεις λόγο να φοβάσαι μην τυχόν και φύγει κάποιος από το πλάι σου! Όπως έχεις εσύ τα πάνω και τα κάτω σου, έτσι μπορεί να τα έχουν και οι άλλοι!
      Κι εγώ σε ευχαριστώ πολύ! Καλό καλοκαίρι!

      Διαγραφή
    16. Δίκιο έχεις και σε ευχαριστώ γιατί με βοήθησες ξανά με τη φοβία μου. Αν και, όταν κάποιος φεύγοντας κάνει οργανωμένο σχέδιο για να σε παγιδεύσει, δε νομίζω ότι είναι ψυχολογικό σκαμπανέβασμα. Όσο για τις οργανώσεις, σου εύχομαι ολόψυχα να τις 1000άσεις!

      Καλό καλοκαίρι οριστικά...

      Διαγραφή
    17. αχαχαχα!!! Εκτός από αγάπη και εθελοντική βοήθεια, χρειάζονται και χρήματα για συνδρομές, οπότε όσο και να θέλω να πάρει σάρκα και οστά η ευχή σου, δεν βλέπω να γίνεται ούτε σε αυτή τη ζωή, αλλά ούτε και στις 10 επόμενες! :D
      Για τα οργανωμένα σχέδια δεν έχω άποψη γιατί τους ανθρώπους τους αντιμετωπίζω ως νοήμονα όντα και σε καμία περίπτωση δεν τους βάζω σε πρόγραμμα. Ούτε σε πρόγραμμα εξόντωσης, ούτε σε αβανταδόρικα καλούπια. Καθένας κρίνεται σε καθημερινή βάση από τις πράξεις του και ποτέ δεν πρέπει να είμαστε προκατειλειμένοι.Θα συμφωνήσω ωστόσο μαζί σου μιας και σχετικά πρόσφατα κάποιος blogger που προφανώς ήθελε να με βγάλει από τη ζωή του, με έκανε να κλαίω με ένα μήνυμα που μου έστειλε και ποτέ δεν μου εξήγησε τους λόγους... Σίγουρα το είχε προγραμματίσει εκ των προτέρων να δώσει τέλος στις επαφές μας... Ούτε τσαντίστηκα, ούτε νευρίασα... Απλά στεναχωρήθηκα που βρήκε αυτό τον τρόπο για να με διώξει από κοντά του... Αλλά τί να κάνεις? Να παρακαλάς? Υποχείριο δεν γίνομαι κανενός... Σέβεσαι την επιθυμία του και πας παρακάτω... C'est la vie!
      Σε υπέρ-ευχαριστώ για όλα!
      Να έχεις ένα υπέροχο καλοκαιράκι, ανέμελο και ονειρεμένο! :-)

      Διαγραφή
    18. Γιάννα μου, όσο αναφορά τον blogger αυτόν, αφού ένιωσες έτσι, τότε, χωρίς καμία αμφιβολία, καλά του έκανες.

      Ανταποδίδω τις ευχές, σε ευχαριστώ και πάλι για τη συζήτηση που είχαμε και συγγνώμη αν καταχράστηκα λίγο το χώρο του μπλογκ σου.

      Διαγραφή
  36. Διάβασα όλους τους φόβους που αναφέρεις και δεν βρήκα τον δικό μου. Μήπως είναι κάτι συνηθισμένο, γιατί όταν πέφτουν κεραυνοί βουλώνω τα αυτιά μου χαχα !!! Τί όμορφος ο πίνακας της Αχτίδας !!!!! Εγώ θα έλεγα ότι είσαι εσυ που αγναντεύεις τη θάλασσα γιατί σου ταιριάζει πολύ το τοπίο!! αλλά και το Μαράκι μου αρέσει !!!Να είσαι καλά κοπέλα μου, καλές δουλειές να έχεις κι εμείς εδώ είμαστε !!! Καλή εβδομάδα, καλό μήνα και πολλά φιλιά !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα! Αυτή τη φοβία την έχει ένας γάτος μου! Είναι κουφός εκ γενετής (η ράτσα του!) αλλά όταν πέφτουν κεραυνοί... τρομοκρατείται!!! :-)
      Ίσως να μην αισθάνεσαι άνετα με τους δυνατούς ήχους ή να έχεις άγχος με τις συνέπειες του κεραυνού! (πχ διακοπές ρεύματος, κυρίως το βράδυ κτλ!) -Μου αρέσει που το παίζω και ψυχολόγος, τρομάρα μου!!!- ;-)
      χαχα! Μα, όλοι διαβάσατε το όνομα που απέκτησε η κοπέλα του πίνακα?! Γι' αυτό σας αγαπάω! Τους καλυτερότερους αναγνώστες έχω! <3 <3 <3
      Να είσαι καλά, Ράνια μου! Σ' ευχαριστώ πολύ, κορίτσι μου!
      ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά!
      Καλή εβδομάδα και καλό μήνα! :k

      Διαγραφή
  37. Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Μα υπάρχουν όντως τόσες φοβίες! Θα μου πεις γιατί όχι!?
    Λες, να με πιάσει στα ξαφνικά αυτή η "Μαγειροφοβία"... ανησυχώ! :P

    Υπέροχα μαγευτικός και καλοκαιρινός ο πίνακας της Αχτίδας! Επιτέλους είδαμε που ρεμβάζεις, πίνοντας το ουζάκι σου! <3

    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν σε πιάσει η Μαγειροφοβία, θα πρέπει να αρχίσουμε να φοβόμαστε εμείς!! ;-) χαχα!!!
      Μα, δεν είναι υπέροχος ο πίνακας?!
      (Να το κάνουμε νεράκι? Με το ουζάκι, δεν το έχω καθόλου!) ;-)
      Να είσαι καλά, Ζαμπία μου!
      Πολλά-πολλά ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ! <3

      Διαγραφή
  39. Κάθε σου ανάρτηση ξεσηκώνει θύελλα σχολιών. Αυτό απο μόνο του είναι πολυ φοβιστικό γιατί πρέπει να απαντήσεις σε ολους χαχαχαχα!
    Θα ξεχωρίσω την φοβία για τις μεγάλες λέξεις και αυτούς που περπατάνε! Θα σου στείλω την αγάπη μου και τα φιλιά μου και ελπίζω να μην φοβηθείς όταν τα λάβεις!!!! Σμουτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα!!! Γιάννα ο σίφουνας!!!
      Η αλήθεια είναι πως είμαι λίγο πιεσμένη από πλευράς χρόνου και τώρα κατάφερα να ξεκλέψω λίγο χρόνο για να απαντήσω στα σχόλια... Και είδα πως ήταν μπόλικα, οπότε... ομολογώ πως αγχώθηκα!!! χαχα! ;-)
      Στείλε φιλάκια! Στείλε φιλάκια!!! Τα θέλω!!!
      ;-)
      Ανταποδίδω αγάπη και ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ, Σοφάκι μου!!!
      Πάντα να είσαι καλά! <3 <3 <3

      Διαγραφή
  40. Τώρα εγώ την μαγειροφοβία την λέω απλώς τεμπελιά πειράζει??
    Κάθε τι κουλό τώρα το βαφτίζουν φοβία για να'χουν οι τρελογιατροί δουλειές και να χορηγούν με τις χούφτες χάπια.

    Ας απολαύσουμε το καλοκαιράκι όπως μπορούμε χωρίς φοβίες!

    Καλό καλοκαίρι γλυκιά μου

    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τεμπελιά δεν ξέρω αν είναι, πάντως πρέπει να είναι τραγικό αν υπάρχει και οικογένεια από πίσω...
      Και τί τρως κάθε μέρα? Εσύ? Τα παιδιά? Ο σύζυγος?
      Φοβάσαι να μαγειρέψεις ή να... δοκιμάσεις αυτά που έφτιαξες???! χαχα!
      Εμ, βέβαια!!! Στην ανεργία να καταλήξουν και οι γιατροί? Κρίμα είναι!!! Δίκιο έχεις!!! ;-)
      Καλό καλοκαιράκι, Ελενάκι μου!
      ΣΣΣΜΟΥΤΣ άπειρα! <3

      Διαγραφή
  41. Μικρό μου Συριανολούκουμο, μπορέι εγω να σ εχω ψιλοεγκαταλείψει όπως και το ίδιο μου το μπλογκ,όμως βλέπω οτι φίλοι αναπληρώνουν το κενό μου και χαίρομαι γιατί το αξίζεις.
    Μου λείπει ομολογουμένως το σπιρτόζικο πνεύμα σου,αλλά οι συνθήκες ζωής δεν είναι πάντα ιδανικές κι εγω χαλαρή να σ απολαύσω,έτσι προτίμησα σήμερα που ήμουν στα καλλίτερα μου (οχι ουαουυυυ, μην είμαστε και πλεονέκτες) είπα να σ επισκεφθώ
    Λοιπόν μέχρι πριν λίγο καιρό δεν είχα κανενός είδους φοβία. Ημουν που λένε ένας θηλυκός Ντ Αρτανιάν! Ομως μία λάθος καμπίνα σε καράβι (προ ΝΟΡΜΑΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚ...φαντάσου τώρα!) μ έκανε λίγο κλειστοφοβική,αλλά σ αυτό το κομμάτι,όχι π.χ στο ασανσέρ.
    Μετά τον απότομο χαμό του μπαμπά μου και άλλων αγαπημένων μ έχει κυριεύσει ο φόβος του τέλους,ανασφάλεια καλλίτερα να το πω.
    Οταν ήμουν μικρή με τις διάφορες ανοησίες περί "μπαμπούλα" φοβόμουν το σκοτάδι και για να πάω απο τον ένα χώρο στον άλλον μέσα στο πατρικό μου έτρεχα να βγω το γρηγορότερο στο φως.
    Μου έκανε εντύπωση που γνωρισα τελευταία 3 κιόλας κορίτσια,στην ίδια παρέα που φοβούνται τα πουλιά. Μου φάνηκε απίστευτο!!! ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΟΥΡΓΙΤΙ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ;;;κουφό!
    Τωρα αν θα συνεχίσεις να με κάνεις "παρέα" απο σένα εξαρτάται,γενικά όμως δεν εξωτερικεύω τους φόβους μου,έστω κι αυτούς τους λίγους.
    Φιλάκια γλυκά και τρυφερά όπως σου αξίζουν;)
    Με την αγάπη μου πάντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τωρα που βλέπω δημοσιευμένο το σχόλιο,θαυμάζω την έκτασή του! Δεν έχεις παράπονο;;;αναπλήρωσα την απουσία δια της μιάς
      Φιλάκια αγαπημένο μου^_^

      Διαγραφή
    2. Χαρουλίτα μου!!! Μετά από τόσες μέρες που έχω να μπω στο blog μου, ελπίζω να σε βρίσκω το ίδιο (ή ακόμα περισσότερο!) καλά!
      Εννοείται, πως το άγχος, η αγωνία, η ανασφάλεια ή ο φόβος να χάσουμε κάποιον που αγαπάμε είναι...απερίγραπτη μορφή ψυχικής οδύνης, οπότε δεν μπήκα καν στη διαδικασία να το αναφέρω... Δεν θα μπορούσα ποτέ να "κανιβαλίσω" ένα τέτοιο θέμα...
      Οπότε... πάμε στα "άλλα"!!!
      Παρέα θα σε κάνω, θες-δεν θες! (Δημοκρατικές διαδικασίες!)
      Σε λατρεύω πολύ-πολύ!!! (Το θέμα είναι να αντέξεις κι εσύ εμένα!!! ;-) χαχα!)
      Να είσαι καλά πάντα, κορίτσι μου!!!
      Σε φιλώ πολύύύύύ!!!!
      ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!
      ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ και ξανά
      ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!
      <3 <3 <3

      Διαγραφή
    3. χαχα!!!
      Σε απολαμβάνω και στα "εκτενέστατα" σχόλιά σου και στα μονολεκτικά σου!!!
      (Με μια λέξη... δημιουργείς τα πάντα εσύ, Χαρουλάκι μου γλυκό!!!)
      Πάρε ένα ακόμη ΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!!!! <3

      Διαγραφή
  42. Αυτά να τα βλέπουν μερικοί μερικοί που με λένε παράξενη, ενώ έχω απλώς μια ελαφριά μικροβιοφοβία χαχαχαχα! Arachibutyrophobia συμβαίνει και με το ταχίνι! Να επιληφθεί κάποιος επί του θέματος παρακαλώ και να δώσει ένα όνομα! χαχαχαχα
    Φιλάκιααααα! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος? Ποιος σε λέει παράξενη να του βρω εγώ μια νέα φοβία και να μην ξέρει από πού του ήρθε??! Όλοι μου οι αναγνώστες είναι απολύτως φυσιολογικοί, όπως είμαι κι εγώ άλλωστε!!! ;-)
      Αχ, ναι! Με το ταχίνι είχαμε θέμα και στα πιο πάνω σχόλια! Θα βρω όνομα και θα σας ενημερώσω!!! (Μη σου πω πως θα κάνουμε και σύλλογο!) ;-)
      Καλή εβδομάδα, ομορφιά μου! ΣΣΣΜΟΥΤΣ! <3

      Διαγραφή
  43. ολα αστεια αλλα η ουρανοφοβια και η πεθεροφοβια πανω απο ολα ονειροσυριανακι μου σε φιλω σταυρωτα με ξετρελλαινεις καθε φορα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. xixixi! Να είσαι καλά, Κάτια μου!
      Σε ευχαριστώ πολύ-πολύ!
      Έχεις πάντα την αγάπη μου! <3

      Διαγραφή

  44. Palavras gentis são um favo de mel, doçura para a alma
    e saúde para o corpo.(Pr 16,24)
    Informação interessante!

    Obrigada amiga, pela visita atenciosa!
    Beijo grande, Marie.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ουουιι πως με κατάλαβες;; Διάβαζα και έκανα ✅✔✅ η αλήθεια είναι ότι όσο μεγαλώνω τόσο αυξάνονται οι φοβίες μου., Αλήθεια!!! Μέχρι τα 20 αντε 21 δεν χανπαριαζα... (Κάπου είχα άκουσει ότι αυτό εξηγείται επιστημονικά) λόγω πχ της Ψ ορμόνης που μετά από νεαρή ηλικία μπλα μπλα μπλα.... Μην σε ζαλίζω ούτε που θυμάμαι καλά!!!!
    Θέλω πίσω τα ανέμελα και ατρόμητα νιάτα μου!!!! Αχ και βαχ!!!!
    Σου εύχομαι μια όμορφη Κυριακή!!!

    Πολλά φιλιά !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχαχαχα!!! Η επιστημονική ανάλυσή σου με πέθανε!!!!
      Υποκλίνομαι!!! Τί άλλο να γράψω!!!
      Κέρδισες επάξια μια θέση στην καρδιά μου!!!!
      ;-)
      ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, κούκλα!
      Καλή εβδομάδα! <3

      Διαγραφή
  46. Τι λε βρε παιδι μου, τοσοι φοβοι!
    Κοιτα εγω εχω υψοφοβια αλλα δωσμου ουρανο και παρε μου την ψυχή.
    Απο την άλλη μπορει να εχω το φόβο του κλόουν, τωρα που το σκεφτομαι. Ποτε δεν μου αρεσαν. Οχι οτι τους φοβάμαι αλλα τους βρισκω θλιβερούς και ενίοτε κακούς!
    Καλό Σουκου και καλή αρχη της ζέστας ;)

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. A, κάτσε: Η περίπτωσή σου με ενδιαφέρει!!!
      Τον ουρανό σου αρέσει να τον κοιτάς? Αν ναι, τότε δεν τίθεται θέμα υψοφοβίας! Σου αρέσει να κάνεις πτήσεις (αεροπλάνο, gliding κτλ)? Αν είσαι σε αυτή την κατηγορία, μάλλον θέλεις να φτάνεις την αδρεναλίνη σου στα όριά της! (Είπε η πάνσοφη ψυχολόγος Γιάννα!)
      Για του κλόουν, θα συμφωνήσω μαζί σου... Κι εμένα μου έβγαζαν κάτι... ψυχοπλακωτικό να το πω, θλιβερό να το πω... Δεν ξέρω...
      ;-) χχαχχα!
      Να είσαι καλά, κούκλα!
      Καλή (καυτή!) εβδομάδα! <3

      Διαγραφή
    2. Μου αρεσει να τον κοιτώ και να ειμαι ΜΕΣΑ σε αεροπλανα... ειμαι καλα γιατρε?!
      Φιλιααααα

      Διαγραφή
    3. Καλέ, θα ήσουν καλά και θα είχες επαφές μαζί μου??!!!
      ;-)
      Ψυχιατρική πτέρυγα πιάνουμε όλες μαζί!!!
      ;-)
      ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ, κούκλα!

      Διαγραφή
  47. Πως εσύ με τόση μαεστρία κατάφερες να συνδυάσεις τους φόβους με τόσο γέλιο , μόνο εσύ θα μπορούσες να το καταφέρεις, λουκουμάκι !!! Φίδια, και αυτά τα καστανόμαυρα που μοιάζουν με χουρμάδες (ούτε το όνομά τους δεν θέλω να λέω -!!!!) είναι οι δικές μου φοβίες !!! Καμιά φορά φοβάμαι και τους πραγματικά κακούς ανθρώπους !!!
    Φιλάκια πολλά, καλή εβδομάδα να'χεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. xaxa! Δεν έκανα τίποτα, Pepiτούλα μου!!! Η ζωή τα κάνει, η Γιάννα τα παρουσιάζει!!!! ^_^
      (Έχω την εντύπωση πως μπροστά στην ανθρώπινη κακία, τίποτα άλλο δεν μπορεί πραγματικά να μας απειλήσει!!!)
      ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, κορίτσι μου!
      Να είσαι καλά και να περάσεις μια όμορφη εβδομάδα!
      <3 <3 <3

      Διαγραφή
  48. ✿゚。ه
    O quadro é muito harmônico, acaba com qualquer fobia.
    Tenho que confessar, tenho uma fobia: medo de cozinhar... e ninguém querer comer porque sou uma péssima cozinheira.
    Solução do problema: um curso de culinária básica.

    Ótimo dia!
    Beijinhos.
    ⋰˚هჱ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ri muito!!! ^_^
      Você é incrível, Inês!!!
      Eu gostava de seu comentário e sua solução!!! ;-)
      Muito obrigado, querido!!!
      Beijos e abraços!!! <3 <3 <3

      Διαγραφή
  49. Καλά πέρα από την πλάκα αυτοί οι άνθρωποι υποφέρουν πραγματικά!!!!
    Φιλάκια πολλά Συριάκι μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω, μα ναι! Εννοείται!!
      Γελάμε επειδή είμαστε έξω από το χορό...
      ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, κορίτσι μου!!! <3

      Διαγραφή
  50. Εγώ τώρα τελευταία έχω αναπτύξει ζυγαροφοβία!Μόλις δω ζυγαριά με πιάνει εφίδρωση και ταχυπαλμία!Θα πάω να το κοιτάξω πάραυτα!Επίσης έχω σφουγγαριστροφοβία!Μόλις βλέπω τς δουλειές του σπιτιού με πιάνει μια ζάλη, άλλο πράγμα!!!Άσε, άσε μη σου τύχει!!!!Φιλάκια Ιωαννάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. axaxa!!! Ζυγαροφοβία!!! Μα, ασφαλώς! Σε όλες μας λίγο-πολύ...τρόμο προκαλεί η άτιμη!!! αχαχα!!! Τέλεια η σκέψη σου!!! ^_^
      Α, εκτός από σιδέρωμα, προσφέρομαι και για σφουγγάρισμα, για όσες ενδιαφέρονται!!! ;-)
      Να είσαι καλά, κοριτσάρα μου!!!
      ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά!!! Και στο μαρουλομάρουλο!!!!
      <3 <3 <3 :k <3 <3 <3

      Διαγραφή
  51. Λοιπόν είναι η τελευταία φορά που κάνω αργοπορημένο σχόλιο!
    Δεν είναι δυνατόν να……. κατεβαίνω,κατεβαίνω,κατεβαίνω για να κάνω το σχόλιο μου!
    Από δω και στο εξής θα στήνω καραούλι και όταν δω να ξεπηδάει η ανάρτηση σου θα πετάγομαι like αίλουρος να κάνω το σχόλιο μου.
    Όσον αφορά τις φοβίες δηλώνω ότι δεν έχω καμία φοβία αλλά ο ουρανός έχει σίγουρα xristinοφοβία γιατί έμαθε ότι σκοπεύω να τον επισκεφτώ μετά θάνατον και εκείνος ευχαρίστως θα με έστελνε αν όχι στο…..διάολο σίγουρα πάντως στο χώμα και ας πήγαινε και φυλακή!
    Το χάρηκα το κείμενο σου όσο δεν φαντάζεσαι γιατί και οι φόβοι για να ξεπεραστούν πρέπει να αντιμετοπιστούν με έναν ανάλαφρο τρόπο(νομίζω η άσχετη άφοβη η έτσι θα ήθελα να πιστεύω)

    Υ.γ
    Γιούπι!Το βρήκα!
    Παρασκευή 03/07/2015!
    Για να δούμε τι θα δούμε!
    Τις φιλούρες μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. xaxa!!! Θα σε ειδοποιώ εγκαίρως για να σχολιάζεις πρώτη-πρώτη, μη μου ανησυχείς!!
      (Αρκεί να μην τρέχεις πάλι να μαζέψεις τα βότανα σου!!!) ;-)
      --Λάτρεψα τις black νότες στο φόβο σου ... μετά θάνατον!!! χαχα!--
      Είσαι υπέροχη, Xristin μου!!!
      ΥΓ: Για την επόμενη ανάρτηση... φέρε και... κουβερτούλα μαζί!!! (Λέω εγώ τώρα!!!)
      Να είσαι καλά, κορίτσι μου!
      Απόλαυσε τον Ανδριώτικο αέρα!!!
      ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ! <3 <3 <3

      Διαγραφή
  52. Wonderful and interesting posting
    Thank you!
    dear friends
    I am very happy with your visit with me.
    God bless you.
    Kisses with love
    Sueli Guedes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Don't thank me, my friend! Visiting your blog is always a pleasure!!!
      Thanks sooo much for everything!!!
      I wish you a lovely week and an amazing summer!!!
      Abraços e beijos, my beloved Sueli!!! <3 <3 <3

      Διαγραφή
  53. Thanks, Vikee!
    Have a lovely week, sweetheart!!!
    Kisses! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Σίγουρα έχω πολλές φοβίες σαν άνθρωπος αλλά χαίρομαι που δεν είναι μια από αυτές! Οι δικές μου είναι πιο κλασσικές! χαχαχα :*
    Φιλιά πολλά γλυκιά μου! :* :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. xaxa!!!
      Έχει και το κλασσικό τη χάρη του, δεν μπορώ να πω!!!
      ;-)
      Να είσαι καλά, ομορφιά μου!
      Σε φιλώ πολύύύ! Καλή εβδομάδα!
      ΣΣΣΜΟΥΤΣ! <3

      Διαγραφή
  55. Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα, καλοκαιρινή μου Γιάννα!!!!! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τί γλυκιά που είσαι!!! Με συγκίνησες πολύ!!!!
      Σε ευχαριστώ πολύ-πολύ, κορίτσι μου!!!
      Να είσαι καλά!!!
      ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!
      <3 :k <3

      Διαγραφή
  56. Να σου πω την αλήθεια, αυτό που φοβάμαι τώρα, είναι να έρθω ξανά Ελλάδα και να μην σας δω! :P
    --Όχι τίποτ' άλλο, αλλά θέλω να δω από κοντά αυτόν τον υπέροχο πίνακα! Οπωσδήποτε!--
    ΥΓ: Βαρέθηκα να σου μιλάω τις τελευταίες μέρες. Ή που θα έχουμε καθημερινή επαφή, ή που θα τα λέμε μια φορά το 6μηνο!
    Φιλιά πολλά να δώσεις στον ψηλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Axaxaxaxa!!! Καλά, έλα εσύ και όλο κάπου θα μας πετύχεις!!!
      Γίνονται πολλά Latin πάρτυ... για όόόσους ενδιαφέρονται!!! :P
      Οπότε, μη φοβάσαι: Το λύσαμε κι αυτό! ;-)
      * Ασφαλώς και θα δεις από κοντά τον απίθανο πίνακα! Είναι όνειρο, Αχιλλέα μου!
      ΥΓ: Αφού βαρέθηκες να μου μιλάς, φιλιά να δώσεις μόνος σου... Αααακούς εκεί! :P
      ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά! (και χαδάκια στη μουσουδίτσα της Artista! Μου λείπει! <3 )

      Διαγραφή
  57. Γεια σου καλή μου Γιάννα!! Χρόνια σου πολλά και ότι επιθυμείς στη ζωή σου να αποκτήσεις!! Θυμόμουν ότι τα γεννέθλία σου ήταν μέσα στον Ιούνιο αλλά είδα το σχόλιο του κυκλαμίνου και έκανα click και δεν μπορούσα να μην ευχηθώ!! Εύχομαι κάθε καλύτερο στη ζωή σου!!Όσο για την ανάρτηση μου έφτιαξες το κέφι !!! Για αυτό παραγγέλνω συνέχεια από έξω και δεν μαγειρεύω..έχω μαγειροφοβία!!!Ούτε βαριέμαι, ούτε δεν το κατέχω με την μαγειρική, απλά φοβάμαι!! Αυτό είναι!! Ο πίνακας σου από την Αχτίδα μας είναι υπέροχος,να τον χαίρεσαι!! Καλή συνέχεια να έχεις και καλά να περνάς!! Πολλά φιλούθκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω, γλυκούλι μου!!!! Σε ευχαριστώ πολύ-πολύ!!!
      Χάρηκα πολύ που σε "είδα" πάλι στη γειτονιά!!!
      Μας έλειψε η φρεσκάδα σου! Θα πάνε και όλα καλά με τα αποτελέσματα της σχολής σου και θα απολαύσεις το καλοκαιράκι σου! :-)
      Μαγειροφοβία??? Καλέ, και τί τρως στην Αγγλιά? Ειλικρινά, εκτός από τα puddings, δεν νομίζω πως ξέρω πολλά από την κουζίνα τους! ;-)
      Αχ, ο πίνακας είναι κουκλίστικος, Βασιλικούλα μου!!
      Να είσαι καλά, κοριτσάκι μου όμορφο!!!
      ΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά και γλυκά σαν εσένα!
      :k <3 <3 <3 :k

      Διαγραφή
  58. Για...κατσαριδοφοβία δεν διάβασα κάτι! Δώσε τους χαιρετισμούς μου στο φίλο Αχιλλέα και όσο για τις κατσαρίδες!!!!!!!!! Φίλη μου "πουλάω" μέχρι και τον άνδρα μου από το φόβο μου, ενώ αντίθετα πιάνω τα..φίδια, ποντίκια, βατράχια ( άκου ανωμαλίες που υπάρχουν στους ανθρώπους!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. axaxa! H κατσαριδοβοφία είναι σταθερή αξία!!! (Ξέρεις, είναι ένα συγκεκριμένο είδος κατσαρίδας, το οποίο μου προκαλεί όχι φόβο, αλλά σιχαμάρα... Δεν έχω βρει τρόπο αντιμετώπισης! χαχα!) ;-)
      Φίδι έχω πιάσει κι εγώ! Ποντίκι και βατραχάκι όχι, αλλά δεν είμαι και αρνητική! Α, μην το ξεχάσω τρέμω τους σκορπιούς!!! ;-)
      (Ξέρεις τον Αχιλλέα? Τί καλά!!! :-) )
      Να είσαι καλά, Αχτιδούλα μου γλυκιά! Σε φιλώ πολύύύύύ!
      ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά!
      <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

      Διαγραφή
  59. ✿゚。ه

    Ótimo domingo! Boa semana!
    Beijinhos.
    ❤❤ه° ·.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Γλυκειά μου Γιάννα πριν σου πω τι φοβάμαι θα σου πω οτι ο mr GOOGLE καταπιε ή διέγραψε το σχόλιο μου !! τι κρίμα γιατι τοτε που σχολίασα είχα και χρόνο και κέφια αλλά τώρα..... Ενα θα σου πω που δεν το αναφέρεις το μόνο πράγμα που φοβάμαι είναι ο άνθρωπος και οι σκέψεις του.... αδιακαιολόγητα ,αλλά φοβάμαι.Φεύγωωωωωωωωωω έχω να πλυνω τα πιάτα να κάνω κορμό ψυγείου και σκουπιζοσφουγγάρισμα και ..και... Φιλάκια και πολλές δροσερές βουτιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χμμμ... Πάλι με σαμποτάρει ο κύριος google??? Δεν θα τα πάμε καλάάάά! (Του τα έχω μαζεμένα!!!) ;-)
      Εφούλα μου, δυστυχώς, με την ανθρώπινη βλακεία δεν μπορεί να τα βάλει κανείς, οπότε, μη αγχώνεσαι για τις σκέψεις που μπορεί να προκύπτουν!!!
      Ενδιαφέρομαι για το σφουγγάρισμα!!! Να προσφερθώ? Δεν θα με πληρώσεις, μόνο λίγο κορμό θα μου δώσεις, ε???
      ;-)
      ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, κορίτσι μου!!!
      <3

      Διαγραφή
  61. Palavras gentis podem ser curtas e fáceis de falar, mas seus ecos são
    verdadeiramente infinitos.
    (Madre Tereza de Calcutá)

    Um abençoado inicio de mês!!!!
    Beijos Marie.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Καλημέρα και καλό μήνα. Ελπίζω να σε βρίσκω καλά. Μου λείψατε.
    Αν θέλεις , διάβασε αυτό
    http://delfinaki-sunset.blogspot.com/2015/07/blog-post.html

    Αλλαγές πρόσεξα στο μπλοκ σας από μια γρήγορη ματιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς το, το κορίτσι!!!
      Θα περάσω με την πρώτη ευκαιρία, Δελφινάκι μου!
      --Δεν τα πάω και πολύ καλά με τον χρόνο που περνάω στα blogs τις τελευταίες μέρες, αλλά ελπίζω μέσα στη βδομάδα, να τα καταφέρω!--
      Ελπίζω κι εσύ να είσαι καλά!
      ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά!
      <3

      Διαγραφή

We do not own any of the images, videos, music etc, hosted in this blog, unless our logo is contained on them.
No copyright infringement intended.