❤ Κάθε πρώτη Παρασκευή του μήνα στις οθόνες σας! ❤

Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011

ΖΕΣΤΗ...

Ζέστη... Ζέστη... Ζέστη... Πώς να αντέξεις σε αυτές τις θερμοκρασίες , ειδικά όταν ξέρεις πως -κατά πάσα πιθανότητα- διακοπές δεν έχει φέτος (λόγω οικονομικής κρίσης, απ' ό,τι λέγεται!), ή για τους πιο τυχερούς, οι διακοπές ξεκινάνε σε καμιά 30αριά+ μέρες??? Όπως και να 'χει ένα είναι σίγουρο: Ζέστη... Ζέστη... Ζέστη...
Και όπως πάντα, εμείς είμαστε εδώ για εσάς... Σας έχουμε μια σειρά από cocktails και γρανίτες, για μια αίσθηση καλοκαιρινού νησιώτικου αέρα, ακόμα και στο μπαλκόνι σας με θέα τη μποτιλιαρισμένη μεγαλούπολη!!! 
(Όλα είναι προτάσεις και δοκιμασμένα από φίλους, αλλά όπως όλοι ξέρουμε, τα γούστα και οι προτιμήσεις διαφέρουν, γι' αυτό απλά, ελπίζουμε να πλησιάσουμε, έστω και λίγο, στα δικά σας γούστα... )

Στην υγειά σας!!!


Γρανίτα Φράουλα
Υλικά:
600 γρ φράουλες
225 γρ ζάχαρη
225 γρ νερό
1/2 χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:  
Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το νερό με τη ζάχαρη να πάρει 2-3 βράσεις. Το αφήνετε να κρυώσει καλά.Λυώνετε τις φράουλες στο μπλέντερ. Μόλις κρυώσει το σιρόπι, προσθέτετε τις φράουλες και το χυμό μισού λεμονιού.Το βάζετε στην κατάψυξη και ανακατεύετε κάθε μια ώρα (4-5 φορές).


Γρανίτα Πεπόνι
Υλικά:
1 κιλό πεπόνι
1½ φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 λίτρο νερό
1/2 λίτρο γάλα

Eκτέλεση:
Xτυπάτε στο μπλέντερ το πεπόνι με το γάλα και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτετε το νερό και ανακατεύετε. Βάζετε τη γρανίτα σε ένα μπωλ και αφήνετε στην κατάψυξη να παγώσει.


Γρανίτα Ροδάκινο
Υλικά:
5-6 ροδάκινα
5 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
100 ml. χυμό πορτοκάλι
λίγη βανίλια (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Ξεφλουδίζετε τα ροδάκινα, τους βγάζετε το κουκούτσι και τα κόβετε στα 4 για να τα αλέσετε χωρίς προβλήματα.Τα βάζετε στο μπλέντερ και τα λιώνετε. Ύστερα ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε. Βάζετε το μίγμα σε πλαστικό σκεύος στην κατάψυξη για περίπου 1-1 ½ ώρα ανάλογα με τη θερμοκρασία της κατάψυξης.Την βγάζετε από την κατάψυξη και την αλέθετε ξανά. Την ξαναβάζετε στην κατάψυξη για άλλη 1 ώρα και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.


Γρανίτα Καρπούζι
Υλικά:
600 γρ. καρπούζι (χωρίς τα κουκούτσια, καθαρό βάρος)
100 γμ. νερό
100 γρ. ζάχαρη 

Εκτέλεση:
Βράζετε το νερό και τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.Κόβετε σε κομμάτια το καρπούζι και το πολτοποιήτε στο μπλέντερ μαζι με το σιρόπι.Γεμίζετε με το μίγμα παγοθήκες και τις βάζετε στην καταψυξη για περίπου 12 ώρες.Την ώρα του σερβιρίσματος, πολτοποιήτε τα παγάκια στο μπλέντερ και γεμίζετε τα ποτήρια που εχετε βάλει στην καταψυξή να παγώσουν.


Γρανίτα Λεμόνι



Υλικά:
1 φλ. χυμό λεμονιού
1 φλ. παγωμένο νερό
1/2 φλ. ζάχαρη
 
12 παγάκια
Εκτέλεση:
Τα βάζετε όλα μαζί στο μίξερ και χτυπάτε.Σερβίρετε αμέσως.


Γρανίτα Πορτοκάλι
Υλικά:
4 φλυτζάνια τσαγιού νερό
2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
8 πορτοκάλια
ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλιά της σούπας λεμόνι

Εκτέλεση:
Ανακατεύετε 4 φλυτζάνια τσαγιού νερό με 2 φλυτζάνια ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί καλά.Προσθέτετε χυμό από 8 πορτοκάλια, το ξύσμα 1 πορτοκαλιού και 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού. Την βάζετε στην κατάψυξη και όταν αρχίσει να πήζει την ξαναχτυπάτε και την βάζετε πάλι στην κατάψυξη.


Cocktail Pina Colada
Υλικά:
4 cl λευκό ρούμι
6 cl γάλα καρύδας
8 cl χυμό ανανά 

Εκτέλεση:
Βάζετε όλα τα υλικά μαζί με παγάκια σε ένα σέικερ ή σε μίξερ και ανακατεύετε.Γεμίζετε ένα ψιλό ποτήρι για Long Drinks με πάγο και προσθέτετε το μίγμα σας (αφού προηγουμένως το σουρώσετε). Στο χείλος του ποτηριού τοποθετείτε ένα κομμάτι ανανά και καρφώνετε  πάνω του το κερασάκι με μία οδοντογλυφίδα.Το ντεκόρ συμπληρώνει ένα καλαμάκι!


Cocktail Margarita                                                                                         
Υλικά:
3/4 τεκίλα
1/6 χυμο πορτοκαλιου
1/8 χυμο λεμονιου
1 κουταλιά Triple sec (δυνατό λικέρ, με γεύση πορτοκάλι)
λίγο σιρόπι βύσσινο
θρυματισμένο πάγο

Εκτέλεση:
Παίρνετε ένα μεγάλο, παγωμένο ποτήρι μαρτίνι. Βρέχετε τα χείλη του ποτηριού με το χυμό λεμονιού και τα πασπαλίζετε με ψιλό αλάτι. Ρίχνετε μέσα σε ένα μπλέντερ την τεκίλα, το χυμό πορτοκαλιού, λεμονιού, το σιρόπι βύσσινο και το Triple sec μαζί με τον πάγο και τα χτυπάτε. (Αν δεν έχετε Triple sec, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Cointreau, Grand Marnier ή Curacao). 


Coctail Mojito
Υλικά:
Μερικά φύλλα δυόσμο
2 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
3 κ.γ στυμμένο lime
1 1/2 μεζούρα άσπρο ρούμι Havana Club

Εκτέλεση:
Σε ένα ψηλό ποτήρι τρίβετε με ένα κουταλάκι 2-3 φιλαράκια δυόσμου. Προσθέτετε την ζάχαρη και χυμό lime και ανακατεύετε.Γεμίζετε το ποτήρι με τριμμένο πάγο.Προσθέτετε το ρούμι και ανακατεύετε.Γαρνίρετε το ποτήρι με μία φέτα από το lime, και 2 φύλα δυόσμου.


Cocktail Cosmopolitan
Υλικά:
1 1/2 μέρη βότκα
1 μέρος Cointreau
1 μέρος χυμό cranberry
1 λεπτή φέτα lime

Εκτέλεση:
Χτυπάτε σε σέικερ όλα τα υλικά (εκτός από το lime) με τριμμένο πάγο και σερβίρετε με την φέτα lime ολόκληρη.



Cocktail Daiquiri Φράουλα
Υλικά:
1oz Bacardi Μαύρο
1oz Bacardi Άσπρο
1 Lime
2 κ.γ ζάχαρη
1 scoop πουρέ φράουλας*

Εκτέλεση:
Αυτό το cocktail γίνεται και με το ρούμι Havana Club. Επίσης αντί για τον φυσικό πουρέ φράουλας μπορείτε να βάλετε είτε 7 φράουλες, είτε 1 φέτα γρανίτα φράουλα. 
(*Ο πουρές φράουλας γίνεται με ένα κεσεδάκι φράουλες, 1/2 κιλό ζάχαρη και λίγη γρεναδίνη χτυπημένα καλά στο μπλέντερ. Διατηρείται στο ψυγείο και χρησιμεύει και σαν sauce για γλυκά!)

Coctail Blue moon

Υλικά:
1 1/2 τζίν
3/4 μπλού κουρακάο

Εκτέλεση:
Χτυπάτε σε σέικερ και σερβίρετε με φλούδα λεμόνι (ή για πιο εντυπωσιακή εμφάνιση, με ένα φετάκι star-fruit)!










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

We do not own any of the images, videos, music etc, hosted in this blog, unless our logo is contained on them.
No copyright infringement intended.