❤ Πού και πού θα τα λέμε! ❤
Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΕΥΦΛΕΚΤΟΝ!

Μεγάλη ανακάλυψη η φωτιά! Μπορεί να γίνει σωτήρας σου, αλλά μπορεί να γίνει και μέγας καταστροφέας χωρίς την κατάλληλη προσοχή, με τραγικές συνέπειες! (Και κυριολεκτικά και μεταφορικά! ;-) Γι' αυτό όμως θα μιλήσουμε και πιο κάτω :\ ) Και αν αυτό σας το λέει ένα ζώδιο του αέρα (απ' ό,τι μου είπαν!), τότε μιλάμε για... λαίλαπα!!!


 Διαβάζεται σε 2 λεπτά 





Θα μου πείτε τώρα, "καλά, Αυγουστιάτικα κάνεις αναφορά σε φωτιές? Σε αυτή τη χώρα?" Ναι! Μη βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα όμως! Δεν έχετε μάθει πια πως οι τίτλοι και οι εισαγωγές που κάνω είναι λίγο... γιούχου?!
Λένε πως "όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά".  Μήπως όμως υπάρχουν φορές που όπου υπάρχει καπνός και φωτιά, υπάρχει και τέχνη?! Ο Stanislav Aristov πάντως φαίνεται να το πιστεύει αυτό και θα με βρει κι εμένα σύμφωνη! Χρησιμοποιεί σπίρτα και ζωγραφίζει μέσα από τις φωτογραφίες του! (Ίσως να θυμάστε και τα εκπληκτικά light paintings της Έλλης μας)!
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πηγή φωτός είναι η φλόγα του σπίρτου και ό,τι και να σχολιάσω εγώ είναι μάλλον περιττό! Δείτε και μόνοι σας!




















Αν δεν ήμουν τόσο επιρρεπής στις καταστροφές θα το δοκίμαζα ΚΑΙ αυτό! Αλλά ας το αφήσω καλύτερα! Για το καλό όλων μας! ;-)



Ας μείνω σε κάτι που ξέρω να κάνω: όπως το να φωτογραφίζω τα... δωράκια μου :-p ! Η Βαρβάρα μου, η γλυκιά μου Βαρβαρούλα, μου έφτιαξε ένα βιβλίο! Είναι από εκείνα που ουσιαστικά κολλάς τη μια σελίδα με την άλλη, κάνεις σκληρά τα φύλλα και μεγαλουργείς! Και τί δεν έβαλε μέσα? Και περλίτσες και κορδέλες και glitter και decoupage! Άσε την πίσω πλευρά: Έργο τέχνης κι αυτή! Τί περίτεχνες λεπτομέρειες, τί δαντελίτσες! Δεν χορταίνεις να το κοιτάς! Για τις "ανάγκες της φωτογράφισης" το μετακίνησα από τη θέση του! Ποια είναι η θέση του? Μα φυσικά, πάνω σε ένα αναλόγιο -τα καλά του επαγγέλματος!- για να είναι ανοιχτό και να το θαυμάζω όποτε το κοιτώ!
Αν δεν γνωρίζετε το κορίτσι μου, για περάστε μια βολτούλα από το blog της! Θα μείνετε άφωνοι με τα ταλέντα και την ψυχή της! Κορίτσι μου, ευχαριστούμε πάρα πολύ για όλα!!! ;-)




Κανονικά, η ανάρτηση εδώ θα έπρεπε να τελειώσει. Τον βασικό της κορμό τον είχα έτοιμο άλλωστε από τα τέλη Μαΐου. Τραγική ειρωνεία? Λίγες μέρες πριν την δημοσίευσή της, (για μία ακόμη φορά) μια μεγάλη πυρκαγιά, ξέσπασε στο νησί μου (Και από τότε, αρκετές ακόμα με πολλές αναζωπυρώσεις...). Πολύ κοντά στο σπίτι μου. Άνεμοι θυελλώδεις, ατμόσφαιρα αποπνικτική, σειρήνες πυροσβεστικών, υδροφόρες και βυτιοφόρα παντού. Ελικόπτερο και 4 Canadair να επιχειρούν από αέρος. Φοβόμουν. Ψέματα να πω? Και όσο μεγαλώνω φοβάμαι περισσότερο για περισσότερα. Και κυρίως για όλα όσα δεν εξαρτώνται από εμένα. 


Χάρη στην αυτοθυσία και στις υπεράνθρωπες προσπάθειες επαγγελματιών πυροσβεστών και εθελοντών κάθε είδους, ευτυχώς απετράπησαν τα χειρότερα. Και τους αξίζουν όλα τα μπράβο και όλα τα ευχαριστώ.
Σκεφτόμουν εξαιτίας αυτής της ατυχούς συγκυρίας να διαγράψω την ανάρτηση, αλλά τελικά θεώρησα πως ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για να πω κάτι αυτονόητο: Προσοχή! 
Τα αυτονόητα, τα θεωρούμε και δεδομένα, τα κάνουμε μηχανικά και τελικά, καταλήγουμε να τα αμελούμε. 
Και τί θα πει "αμέλεια"? Προσωπικά, δεν μου λέει απολύτως τίποτα και σε καμία περίπτωση δεν το θεωρώ ελαφρυντικό. Ότι τι? Αμελείς να θέσεις σε λειτουργία τον εγκέφαλό σου και δεν σε αφορά αν καταστρέψεις τον τόπο σου, αν προξενήσεις καταστροφή, αν ξεκληρίσεις οικογένειες?
Δεν χωρά "αμέλεια" σε τέτοιες περιπτώσεις. 
Μεγάλη προσοχή σε οτιδήποτε έχει να κάνει με φλόγα ή με σπινθήρες. Προσοχή σε εργασίες που έχουν να κάνουν με (ξερή και όχι μόνο) βλάστηση. Προσοχή στα καντηλάκια που ανάβουν στο σπίτι. Προσοχή στα ρεσώ και στα κεριά  που ανάβουμε για να φτιάξουμε ατμόσφαιρα. Προσοχή στο "φιδάκι" που ανάβουμε για να μην μας τσιμπήσουν τα κουνούπια. Το να πεταχτείς για "2 λεπτά" στη γειτόνισσα και να αφήσεις το φαγητό στο φούρνο, δεν είναι συνετή επιλογή. Και το ρημάδι το τσιγάρο δεν το πετάμε στο δρόμο ή στο χαντάκι. Τα μάτια μας 14 ναι, ακόμα και για τα αυτονόητα.
Και θέλετε να ακούσετε και κάτι ακόμα πιο σοκαριστικό? Υπάρχουν ενδείξεις πως όλη αυτή η καταστροφή (και πολλές ακόμα ανά τον κόσμο) ΔΕΝ οφείλεται σε αμέλεια!!! ... ... ... 




Και επειδή δεν μου αρέσει να βαραίνει το κλίμα εδώ μέσα, σας αφήνω με ένα αερόστατο που προσπάθησα να φτιάξω (ξέρετε: ανακύκλωση καμένης λάμπας κτλ)  το οποίο χρησιμοποιώ ως φαναράκι και... ταξιδέψτε ελεύθερα! Είναι 100% ασφαλές! ;-)



 Επόμενο προγραμματισμένο ραντεβού: Παρασκευή 02 Σεπτεμβρίου 2016
Την αγάπη μας!

We do not own any of the images, videos, music etc, hosted in this blog, unless our logo is contained on them.
No copyright infringement intended.