❤ Πού και πού θα τα λέμε! ❤
Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

ΕΖΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ???


Παραμύθια! Αφηγήσεις που επιτρέπουν σε φυσικά και υπερφυσικά πλάσματα να συνυπάρχουν. Έχουν διδακτικό χαρακτήρα και ευτυχή κατάληξη. (Ή τουλάχιστον μέχρι εκεί που τελειώνει και η αφήγηση!) Όλοι μας(?) σαν παιδιά, χαιρόμαστε όταν μας τα έλεγαν και ως μεγάλοι απολαμβάνουμε(?) να τα λέμε χιλιάδες φορές στη νέα γενιά! Κάπου είχα διαβάσει τη φράση πως "τα παραμύθια δεν φτιάχτηκαν για να αποκοιμίζουν τα παιδιά, αλλά για να αφυπνίζουν τους μεγάλους".
Οι μεγάλοι απ' ό,τι βλέπω γύρω μου, δεν έχουν αφυπνιστεί από τα παραμύθια (μάλλον έχουν εμπνευστεί από τους ρόλους των κακών) και μάλιστα έχουν και τις αντιρρήσεις τους ως προς την πλοκή πολλών εξ αυτών! 
Ως παιδί, δεν θυμάμαι να πολυκαίγομαι να μου πουν ή να διαβάσω κάποιο παραμύθι. Δεν είναι πως δεν μου άρεσαν, αλλά από τότε μάλλον φαινόταν πως θα γίνω πνεύμα αντιλογίας! Άσε που κάθε φορά, είχα τις αντιρρήσεις μου, που ποτέ δεν τις εξωτερίκευα αλλά σχεδόν πάντα έφερνα τις ιστορίες στα δικά μου μέτρα! Έφτιαχνα δικά μου φινάλε, δικές μου εικόνες κτλ. Πάρτε τα ηρεμιστικά σας λοιπόν, γιατί έχω αρκετές αντιρρήσεις ακόμα! 


 Διαβάζεται σε 5 λεπτά 




Γιατί ποτέ δεν μάθαμε το πραγματικό όνομα της Κοκκινοσκουφίτσας? Και μέσα στο καλαθάκι που πήγαινε στη γιαγιά της, τί είχε? (Αν ήταν κάτι νόμιμο, δεν θα υπήρχε λόγος απόκρυψης!)
Επίσης, δεν μάθαμε ποτέ το πραγματικό όνομα της Σταχτοπούτας. Αλλά ούτε και το βάρος της! (Γιατί, αν θυμάμαι καλά, τα γοβάκια κρυστάλλινα ήταν, όχι μπετένια! Πόσο βάρος να αντέξουν?)
Και μιας και μιλάμε για παπούτσια: Ο Παπουτσωμένος Γάτος τί νούμερο παπούτσια φορούσε? (Γιατί εγώ με το 41-42 που φοράω, πολύ δυσκολεύομαι να βρω παπούτσια στο νούμερό μου που να μου αρέσουν κιόλας.)
Αυτός ο μαγικός καθρέφτης της Χιονάτης, από πού αγοράστηκε θα ήθελα να μάθω και αν απαντούσε και σε άλλες ερωτήσεις, πλην της ανάδειξης της ωραίας εμφάνισης. (Επίσης, γιατί αυτό το προϊόν δεν το έχει η γνωστή εταιρία τηλεμάρκετινγκ με τα έξυπνα εργαλεία. -Έξυπνο κολάν, έξυπνο λάστιχο κτλ- Άσε που δεν ξέρω αν το ορυχείο που δούλευαν οι νάνοι ήταν οικογενειακή τους επιχείρηση ή όχι.)

Η Ωραία Κοιμωμένη έπεσε σε βαθύ ύπνο 100 ετών επειδή στο παλάτι δεν υπήρχε ένα ακόμη χρυσό σερβίτσιο, έτσι ώστε να προσκαλέσουν και τη 13η σοφή για να δώσει τις ευχές της στην Πριγκίπισσα! Πλάκα κάνεις? Ποιον είχαν υπουργό οικονομικών εκείνη την εποχή που δεν μπορούσε κοτζάμ βασιλική οικογένεια να αγοράσει ένα ακόμη σερβίτσιο? (Άσε που όταν τη φίλησε ο Πρίγκηπας και συνήλθε, μαζί της επανήλθαν στη ζωή και μύγες! Κατάλαβες? Εκείνος ευθύνεται που το καλοκαίρι γεμίζει ο τόπος από δαύτες!)

Η Ραπουνζέλ ήταν ικανή να ανεβάσει έναν άνθρωπο στην κορυφή του πύργου όπου ζούσε, αρκεί εκείνος να χρησιμοποιούσε τα μαλλιά της ως σκάλα. Πώς στο καλό άντεχε το βάρος ενός ολόκληρου ανθρώπου η κοπέλα χωρίς να έχει πάθει τουλάχιστον αυχενικό? (Επίσης, με τόσο μακριά μακριά, είμαστε σίγουροι πως δεν είχε ψαλίδα? Αν υπάρχει λύση γι' αυτό, σε τόσο μακρυά μαλλιά, νομίζω πως θα σπάσει ταμεία αυτό το προϊόν κοσμετολογίας!)

Γιατί? Η Ποκαχόντας? Πώς κατάφερε να συνεννοηθεί με τον ξανθούλη που της έκλεψε την καρδιά αν αυτός ήταν ο πρώτος Άγγλος που συναντούσε? (Επιλέξτε τη γλώσσα εκμάθησης που θέλετε να μάθετε ΤΩΡΑ! Οι 5 πρώτοι που θα καλέσουν στο τηλεφωνικό μας κέντρο, θα έχουν δωρεάν μαθήματα για έναν ολόκληρο χρόνο! ΤΑ ΛΙΓΟΥΡΕΥΕΣΤΕ? Όσο μιλάω εγώ, εσείς τηλεφωνείτε!)
Στρουμφάκια! Πραγματικά απορώ πώς αναπαράγονται. Με εξαίρεση τον Μπαμπαστρούμφ, όλα τα υπόλοιπα είναι υποθέτω συνομήλικα. Οι γονείς τους ποιοι είναι? Γιατί τα βλέπουμε μόνα τους στο Στουμφοχωριό? Δεν τα αναζητούν ποτέ? (Ά, ρε ΣτρουμφοΠάμεΠακέτο που σας χρειάζεται!)


Και επειδή είναι ο μήνας της Valentine's ατμόσφαιρας (σας έχω πεί πόσο αντιπαθώ τις αφορμές να γιορτάζουμε κάτι που ίσως τον υπόλοιπο χρόνο ξεχνάμε ή θεωρούμε δοδομένο), δεν θα ήθελα να επεκταθώ στο κατά πόσο αυτά τα happy end τελικά συνεχίστηκαν έτσι μέχρι τα βαθιά γεράματα! Ή μήπως να επεκταθώ?! Έτσι πρόχειρα, μπορώ να σας δώσω μία από τις δικές μου εκδοχές!


Ο Γκούφυ μαζί με τον Πλούτο έγιναν μάνατζερ πολιτικών! Και συγκεκριμένα των 101 σκυλιών της Δαλματίας, όπου είχαν δημιουργήσει δική τους κινητή βουλή και τους διοργάνωναν τουρνέ σε όλη την υφήλιο. Ο Μίκυ, μη αντέχοντας την εγκατάλειψη από τον αγαπημένο του σκύλο, έπεσε σε κατάθλιψη και η Μίνι δεν μπορούσε να συνεχίσει να ζει μαζί του. Έτσι, έκανε δεσμό με τον Ντόλαντ, ο οποίος προηγουμένως είχε χωρίζει με την Νταίζυ, η οποία εκ των υστέρων μαθαίνουμε πως ήταν το ασκημόπαπο, που τελικά έγινε κύκνος και πέταξε μακρυά! Ο Αλαντίν έγινε κούριερ με μεταφορικό μέσο το μαγικό του χαλί και είχε αποκλειστική συνεργασία με τον Γουΐνυ το αρκουδάκι, που είχε γίνει μεγάλος και τρανός παραγωγός μελιού! Με τα κέρδη του, συντηρούσε το Σκρουτζ Μακ Ντακ που είχε χάσει όλα του τα χρήματα, μετά από τη ληστεία που είχε γίνει στο σπίτι του. Φήμες θέλουν τον Πίτερ Παν να αναλαμβάνει την ευθύνη. Η Άριελ η γοργόνα που είχε παντρέψει τον Πίτερ Παν με τη Μουλάν, είχε κρυφή σχέση με τον Μπομπ Σφουγγαράκι και δεν το αποκάλυψε ποτέ σε κανέναν. Ο Τιμόν, ο Πούμπα, μαζί με τον Τσιπ, τον Ντέηλ, τα 7 κατσικάκια και τα 3 γουρουνάκια, έγιναν ένα πολύ καλοκουρδισμένο μπαλέτο και άνοιγαν τις ροκ συναυλίες που έδινε το δίδυμο Ποπάυ-Βρούτος. Η Όλιβ, έχοντας χωρίσει πια με τον Ποπάυ για προσωπικούς λόγους, όπως δήλωσαν από κοινού σε μεσημεριανή εκπομπή, την οποία παρουσίαζε η Κρουέλα Ντεβίλ, αποφάσισε να υιοθετήσει τα 3 ανηψάκια του Ντόναλντ και να μετακομίσει μόνιμα στη Χώρα του Ποτέ, όπου πλέον ανήκε στις Αριστόγατες και την είχαν μετατρέψει σε ένα καταφύγιο πληγωμένων ψυχών παραμυθιών και μη! Υπεύθυνος του χώρου εκεί ήταν το Τζίνι που φρόντιζε να ικανοποιεί τα χατήρια όλων και κυρίως τα δικά σας που ανυπομονείτε να βρω τρόπο να κλείσω την ανάρτηση!!



Μα, ασφαλώς έχω τρόπο να κλείσω την ανάρτηση! Δείχνοντάς σας... δωράκια!


Η γλυκιά Μαρία-Έλενα, με γέμισε με δημιουργίες της! Μια πολύ όμορφη κάρτα με τρυφερές ευχές, ένα υπέροχο γουράκι για το 2016 και ένα ημερολόγιο με ξύλα κανέλας και έναν γλυκούτσικο χιονάνθρωπο, ήταν μέσα στο πακετάκι που παρέλαβα και μέχρι να το ανοίξω, απορούσα από πού προερχόταν αυτό το άρωμα ρυζόγαλου που έσπαγε τη μύτη μου! Τελικά, συνειδητοποίησα πως ήταν από το ημερολόγιο! Ειλικρινά, απερίγραπτα όμορφη μυρωδιά! Γλυκιά και γαργαλιστική! Σε ευχαριστώ και από εδώ, κορίτσι μου! Να είσαι καλά πάντα!



Ένα από τα πιο τρυφερά και δοτικά πλάσματα που είχα την τιμή να γνωρίσω "εδώ μέσα" είναι η Μαρία-Νικόλ. Είναι από τα άτομα που ακόμα και όταν δεν λέμε πολλά μέσα από τις αναρτήσεις ή τα σχόλιά μας, είναι ακριβώς το ίδιο σαν να γράφουμε εγκυκλοπαίδειες ολόκληρες! Την νιώθω πολύ δικό μου άνθρωπο και γι' αυτό μόλις παρέλαβα το πακέτο που μου έστειλε και διάβασα τα λογάκια που μου έγραψε στην υπέροχη κάρτα της, δεν μπορούσα να σταματήσω τα δάκρυα που άρχισαν να κυλάνε. Το εκπληκτικό κολιέ έχει γίνει ήδη πολύ αγαπημένο μου κομμάτι και στη φωτογραφία μπορείτε να δείτε και το ΘΑΥΜΑΣΙΟ τετράδιο-σημειωματάριο που μου έφτιαξε! Τεχνικές, υφές, υλικά... όλα τα συνδύασε άψογα και μάλιστα στην πρώτη σελίδα υπήρχε και ένα "J" ντεκουπαρισμένο! Τώρα, Johnny εννοούσε, Joanna εννοούσε, δεν ξέρω! Ή μήπως εννοούσε "Joya" (στα Ισπανικά σημαίνει στολίδι) γιατί έτσι βάφτισα το γατόνι της πριν λίγους μήνες! ;-)
Γλυκό μου πλάσμα, σε υπέρ-ευχαριστώ! Για όλα! Τα χειροποιήματά σου είναι η αντανάκλαση της ψυχής σου!



Όταν παρέλαβα το πακέτο της Μαριάνας, δεν ήξερα από πού να αρχίσω το ξετύλιγμα! Μέσα σε ένα μεγάλο κουτί, είχε πολλά μικρότερα κουτάκια, όπου όλα τους ήταν γεμάτα καλούδια! Τί γιορτινά φλυτζανάκια, τί σαπούνι με τριανταφυλλάκια decoupage, τί δαχτυλίδι με πλεκτό λουλουδάκι, τί χειροποίητο scrub-μάσκα προσώπου με ένα εκπληκτικό άρωμα λεμόνι, τί περιοδικό με θαυμάσιες ιδέες για πλεκτά με βελονάκι! Απ' όλα είχε σας λέω! Μέχρι και καρτούλα του λατρεμένου Αρκά! Το τί μου έγραφε μέσα, αφήστε το! Ένα μόνο σας λέω: Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν σε εμένα, οπότε... αλίμονό σας! Θα κάνω... μεγάλα πράγματα! Μαριανάκι μου, να είσαι καλά πάντα και συνεχίσεις να μας ανοίγεις τις πύλες του Ονειρόκοσμού σου! Ευχαριστώ πάρα-πάρα πολύ!



 Τα δώρα παρουσιάστηκαν με βάση την ημερομηνία που τα έλαβα. Με κλικ στις εικόνες, ανοίγουν σε νέες καρτέλες τα blogs των κοριτσιών! Επισκεφθείτε τις και μόνο χαρά θα πάρετε!



Κοίτα τώρα σύμπτωση: Εντελώς τυχαία, μια ψυχή από τη γειτονιά, θέλει να... παραμυθιαστούμε! Για ρίξτε μια ματιά κι εδώ!

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ: Αλήθεια, υπάρχει κάτι που θα θέλατε να αλλάξετε στο δικό σας αγαπημένο παραμύθι?








 Επόμενο προγραμματισμένο ραντεβού: Παρασκευή 04 Μαρτίου 2016
Την αγάπη μας!



We do not own any of the images, videos, music etc, hosted in this blog, unless our logo is contained on them.
No copyright infringement intended.