❤ Πού και πού θα τα λέμε! ❤
Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΕΥΦΛΕΚΤΟΝ!

Μεγάλη ανακάλυψη η φωτιά! Μπορεί να γίνει σωτήρας σου, αλλά μπορεί να γίνει και μέγας καταστροφέας χωρίς την κατάλληλη προσοχή, με τραγικές συνέπειες! (Και κυριολεκτικά και μεταφορικά! ;-) Γι' αυτό όμως θα μιλήσουμε και πιο κάτω :\ ) Και αν αυτό σας το λέει ένα ζώδιο του αέρα (απ' ό,τι μου είπαν!), τότε μιλάμε για... λαίλαπα!!!


 Διαβάζεται σε 2 λεπτά 





Θα μου πείτε τώρα, "καλά, Αυγουστιάτικα κάνεις αναφορά σε φωτιές? Σε αυτή τη χώρα?" Ναι! Μη βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα όμως! Δεν έχετε μάθει πια πως οι τίτλοι και οι εισαγωγές που κάνω είναι λίγο... γιούχου?!
Λένε πως "όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά".  Μήπως όμως υπάρχουν φορές που όπου υπάρχει καπνός και φωτιά, υπάρχει και τέχνη?! Ο Stanislav Aristov πάντως φαίνεται να το πιστεύει αυτό και θα με βρει κι εμένα σύμφωνη! Χρησιμοποιεί σπίρτα και ζωγραφίζει μέσα από τις φωτογραφίες του! (Ίσως να θυμάστε και τα εκπληκτικά light paintings της Έλλης μας)!
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πηγή φωτός είναι η φλόγα του σπίρτου και ό,τι και να σχολιάσω εγώ είναι μάλλον περιττό! Δείτε και μόνοι σας!




















Αν δεν ήμουν τόσο επιρρεπής στις καταστροφές θα το δοκίμαζα ΚΑΙ αυτό! Αλλά ας το αφήσω καλύτερα! Για το καλό όλων μας! ;-)



Ας μείνω σε κάτι που ξέρω να κάνω: όπως το να φωτογραφίζω τα... δωράκια μου :-p ! Η Βαρβάρα μου, η γλυκιά μου Βαρβαρούλα, μου έφτιαξε ένα βιβλίο! Είναι από εκείνα που ουσιαστικά κολλάς τη μια σελίδα με την άλλη, κάνεις σκληρά τα φύλλα και μεγαλουργείς! Και τί δεν έβαλε μέσα? Και περλίτσες και κορδέλες και glitter και decoupage! Άσε την πίσω πλευρά: Έργο τέχνης κι αυτή! Τί περίτεχνες λεπτομέρειες, τί δαντελίτσες! Δεν χορταίνεις να το κοιτάς! Για τις "ανάγκες της φωτογράφισης" το μετακίνησα από τη θέση του! Ποια είναι η θέση του? Μα φυσικά, πάνω σε ένα αναλόγιο -τα καλά του επαγγέλματος!- για να είναι ανοιχτό και να το θαυμάζω όποτε το κοιτώ!
Αν δεν γνωρίζετε το κορίτσι μου, για περάστε μια βολτούλα από το blog της! Θα μείνετε άφωνοι με τα ταλέντα και την ψυχή της! Κορίτσι μου, ευχαριστούμε πάρα πολύ για όλα!!! ;-)




Κανονικά, η ανάρτηση εδώ θα έπρεπε να τελειώσει. Τον βασικό της κορμό τον είχα έτοιμο άλλωστε από τα τέλη Μαΐου. Τραγική ειρωνεία? Λίγες μέρες πριν την δημοσίευσή της, (για μία ακόμη φορά) μια μεγάλη πυρκαγιά, ξέσπασε στο νησί μου (Και από τότε, αρκετές ακόμα με πολλές αναζωπυρώσεις...). Πολύ κοντά στο σπίτι μου. Άνεμοι θυελλώδεις, ατμόσφαιρα αποπνικτική, σειρήνες πυροσβεστικών, υδροφόρες και βυτιοφόρα παντού. Ελικόπτερο και 4 Canadair να επιχειρούν από αέρος. Φοβόμουν. Ψέματα να πω? Και όσο μεγαλώνω φοβάμαι περισσότερο για περισσότερα. Και κυρίως για όλα όσα δεν εξαρτώνται από εμένα. 


Χάρη στην αυτοθυσία και στις υπεράνθρωπες προσπάθειες επαγγελματιών πυροσβεστών και εθελοντών κάθε είδους, ευτυχώς απετράπησαν τα χειρότερα. Και τους αξίζουν όλα τα μπράβο και όλα τα ευχαριστώ.
Σκεφτόμουν εξαιτίας αυτής της ατυχούς συγκυρίας να διαγράψω την ανάρτηση, αλλά τελικά θεώρησα πως ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για να πω κάτι αυτονόητο: Προσοχή! 
Τα αυτονόητα, τα θεωρούμε και δεδομένα, τα κάνουμε μηχανικά και τελικά, καταλήγουμε να τα αμελούμε. 
Και τί θα πει "αμέλεια"? Προσωπικά, δεν μου λέει απολύτως τίποτα και σε καμία περίπτωση δεν το θεωρώ ελαφρυντικό. Ότι τι? Αμελείς να θέσεις σε λειτουργία τον εγκέφαλό σου και δεν σε αφορά αν καταστρέψεις τον τόπο σου, αν προξενήσεις καταστροφή, αν ξεκληρίσεις οικογένειες?
Δεν χωρά "αμέλεια" σε τέτοιες περιπτώσεις. 
Μεγάλη προσοχή σε οτιδήποτε έχει να κάνει με φλόγα ή με σπινθήρες. Προσοχή σε εργασίες που έχουν να κάνουν με (ξερή και όχι μόνο) βλάστηση. Προσοχή στα καντηλάκια που ανάβουν στο σπίτι. Προσοχή στα ρεσώ και στα κεριά  που ανάβουμε για να φτιάξουμε ατμόσφαιρα. Προσοχή στο "φιδάκι" που ανάβουμε για να μην μας τσιμπήσουν τα κουνούπια. Το να πεταχτείς για "2 λεπτά" στη γειτόνισσα και να αφήσεις το φαγητό στο φούρνο, δεν είναι συνετή επιλογή. Και το ρημάδι το τσιγάρο δεν το πετάμε στο δρόμο ή στο χαντάκι. Τα μάτια μας 14 ναι, ακόμα και για τα αυτονόητα.
Και θέλετε να ακούσετε και κάτι ακόμα πιο σοκαριστικό? Υπάρχουν ενδείξεις πως όλη αυτή η καταστροφή (και πολλές ακόμα ανά τον κόσμο) ΔΕΝ οφείλεται σε αμέλεια!!! ... ... ... 




Και επειδή δεν μου αρέσει να βαραίνει το κλίμα εδώ μέσα, σας αφήνω με ένα αερόστατο που προσπάθησα να φτιάξω (ξέρετε: ανακύκλωση καμένης λάμπας κτλ)  το οποίο χρησιμοποιώ ως φαναράκι και... ταξιδέψτε ελεύθερα! Είναι 100% ασφαλές! ;-)



 Επόμενο προγραμματισμένο ραντεβού: Παρασκευή 02 Σεπτεμβρίου 2016
Την αγάπη μας!

102 σχόλια:

  1. Ρε 'συ, τί γίνεται φέτος στο νησί; Έχω χάσει το μέτρημα να διαβάζω για νέες φωτιές. Πολύ θα 'θελα να έπιαναν κάποιον από αυτούς. Όσο και να είσαι κατά της βίας, κάποιες φορές δε γίνεται να κρατηθείς. Διάβασες τί έγραψε χθες ο Αντώνης στο Facebook, ε; Ελπίζω η χθεσινή να ήταν η τελευταία.
    *Μην κάνεις πειράματα με σπίρτα, ναι; :-p Καλημέρα και φιλιά σε όλους σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα? Πρωινός-πρωινός?
      Άσε, μωρέ Αχιλλέα... Τί να σου πω? Δεν αντέχω άλλο...
      Δεν ξέρω από πού θα έρθει την επόμενη φορά η φλόγα...
      Όσο για τον Αντώνη, ναι, το διάβασα και για να είμαι ειλικρινής, συμφωνώ μαζί του... Καλώς ή κακώς, δεν ξέρω, πάντως συμφωνώ...
      ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, αγόρι μου! Take care!
      :-)

      Διαγραφή
    2. (Μάλωναν 2 γάτες στο δρόμο και με ξύπνησαν! ;-) )
      Φιλάκια, κορίτσι μου! <3

      Διαγραφή
  2. Γεια σου Γιάννα μου και καλό μήνα!! Τέλειες οι δημιουργίες, απλά έμεινα άφωνη!! Καλά πως τα καταφέρνει με τη φωτιά?? Είναι εκπληκτικό! Εγώ πάντως θα φοβόμουν να έκανα τέτοιες δημιουργίες (ούτος σι άλλος ο πατέρας μου ως πυροσβέστης δε θα με άφηνε :Ρ). Το δωράκι σου πανέμορφο, πολλά μπράβο στη Βαρβάρα! Το ίδιο και το αερόστατο σου, πολύ χαριτωμένο!! Όσο για τις πυρκαγιές, τις βλέπω και στεναχωριέμαι αφάνταστα...Ευτυχώς που αποτράπηκαν τα χειρότερα αλλά δεν υπάρχει πιο άσχημο πράμα από το να βλέπεις τον τόπο σου να καίγεται..Και εδώ στην Κύπρο είχαμε τεράστιες πυρκαγιές φέτος..Πρέπει να προσέχουμε...Τέλος πάντων φίλη μου, να σε αφήσω τώρα γιατί πρέπει να καθαρίσω το δωμάτιο μου χεχεχε..Καλά να περνάς όπου κι αν είσαι! Πολλά φιλούθκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με το ζόρι είχα καταφέρει να κάνω κάτι παρόμοιο (με λαμπάκια όχι με φλόγα!) πριν κάποιους μήνες, αλλά αυτό που κάνει ο τύπος με τα σπίρτα, οκ, δεν περιγράφεται! Άφωνη κι εγώ! ;-)
      χαχα! Καλά κάνεις και φοβάσαι να πειραματιστείς! Ε, μη με κυνηγάει και ο μπαμπάς σου μετά, πως σε παρέσυρα! :-p
      Ω, ναι! Είχα ακούσει και για τη μεγάλη καταστροφή στην Κύπρο πριν λίγο καιρό... Πραγματικά, δεν ξέρω τί έχουν μέσα στο κεφάλι τους ορισμένοι...
      Να είσαι καλά, Βασιλικούλα μου! Καλό μήνα, κοριτσάκι μου γλυκό!
      ΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!
      <3 <3 <3

      Διαγραφή
  3. Xα..χα.. στημενη στην είχα αυτή την φορά στην γωνία..για να μην κατεβαινω τα σκαλοπατια..χμμμ τα σχόλια θελω να πω Συριανακι μου..
    Πολύ καλα εκανες και την εβαλες αυτην την ξεχωριστη αναρτηση.. μικρή μου .. εφ ενός είδαμε τις καταπληκτικες φωτογραφίες του συγκεκριμενου καλιτεχνη.. αφ εταίρου.. μιλας για ενα τόσο μεγαλο θεμα με τοσο απλα αλλα ουσιαστικα λόγια.. !!!!
    Μακαρι αγαπη μου να σκεφτονταν όλοι οι αναθρωποι τα αυτόνοητα γυρω απο το θεμα φωτια.. τότε δεν θα υπηρχαν αφορμες για καταστροφες...!!μακαρι να μην περασει κανενας ανθρωπος τον φόβο αυτόν..μονο ευχες μπορούμε να δωσουμε ..και φωτιση σε εκινους τους ανεγκεφαλους ανθρωπους που...δεν κανουν τα αυτονοητα..!!
    Ευτυχως και υπαρχουν οι μικρες στιγμες....να είδες; που ενα δωρακι και μαλιστα τόσο ομορφο.. (το ξερω ιδίας όμασι εχω το ίδιο) είναι υπεροχο... και μας βγαζει λίγο απο τα δύσκολα ...μας χαρίζει χαμογελο για την ομορφη σκεψη της αποστολεας..
    (η Βαρβαρούλα..η αλλιως αδέρφι για μενα) ειναι απο τα πιο γλυκα ατομα της παρέας μας...κορίτσι μου...!!
    Στο τελος ανεβηκα επανω στο αεροστατό σου .. τρελενομαι για τα υψη..και εφυγα για να σου στηλω την αγαπη μου και τις ευχές μου για εναν ομορφο Αυγουστο....χωρίς αλλες δύσκολες στιγμες.. για παντα..χαιρομαι που είμαι παλι εδώ.. καλα να περνας...μικρή μου φιλακιαααα!! :) :) <3 <3 ΄


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, δεν έχεις παράπονο όμως! Όλο και κάποιος φροντίζει να σου αφήσει στασιδάκι!!! ;-) χαχα!
      Πραγματικά, Ρουλάκι μου, δεν πιστεύω πως όποιοι ευθύνονται για τέτοιες καταστροφές μπορούν να φωτιστούν! Η φώτιση δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό τους... Όπως πιστεύω στη θεία δίκη. Θέλω να πιστεύω πως θα πληρώσουν όλοι όσοι θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές μας και το περιβάλλον...
      Ναι, μωρέ! Ας μείνουμε στις μαγικές στιγμές! Τα αδέρφι σου μεγαλούργησε! Μα, τί ταλαντούχα οικογένεια που είστε!!!! ^_^ χιχι! Πολύ σας χαίρομαι, Βαρβαρούλες μου και τις 2 σας! Είστε απίθανες! <3
      Σε βάζω μέσα στο αερόστατό μου και σε παίρνω μακρυά από κάθε πρόβλημα! Μόνο ομορφιά και γέλιο θα έχουμε από 'δω και πέρα, ναι?!
      ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, Σμαραγδένια ψυχούλα μου και καλό μας μήνα!
      <3 <3 <3

      Διαγραφή
  4. Όλο και πιο δημιουργική σε βρίσκω Χουανιτάκι μου, μπράβοοο!! Όσο για τις φωτιές δεν μπορώ να πιστέψω πως υπάρχει τόση ασυνειδησία!! Κάτι άλλο παίζεται! Ο καλλιτέχνης με τα σπίρτα και πολύ σπίρτο πάντως! Χεχε..το δωράκι σου πσνέμορφο! Φιλάκια πολλά και καλό μας μήνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ, τί δημιουργική με βρίσκεις? Η βαρεμάρα με αναγκάζει να... ασχολούμαι με κάτι!!! χαχα! Οπότε.... βαριέμαι συχνά!!! :D
      "Ο καλλιτέχνης με τα σπίρτα και πολύ σπίρτο", λέει! χαχα! Πολύ εύστοχη ατάκα!!!
      ;-)
      Thanks μικρή μου πλεκτομηχανή!!!! Καλές δημιουργίες! (Το καλοκαίρι εγώ αποφεύγω το πλέξιμο: Ζεσταίνομαι!!!)
      ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ άπειρα! Καλό μήνα να έχουμε, Εβονιτουλίνι μου!
      <3 <3 <3

      Διαγραφή
  5. Αχ άσε Γιαννουλάκι μου εμείς φέτος στην Εύβοια καρβουνιάσαμε. Μεγάλη στεναχώρια και μεγάλη απώλεια. Τες πα να μην στέκομαι σε στενάχωρες καταστάσεις και να σταθώ στο υπέροχο δωράκι σου ,τον φανταστικό καλλιτέχνη(κουφάθηκα! αφού έχω κολλήσει σαν logo το μάτι μου στις φώτο!απίστευτος ο τύπος!) και στο σούπερ ντούπερ αερόστατο! Είσαι καλλιτεχνάκι πάει και τελείωσε ! Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού να έχεις μουρλοκομείο μου!! <3 <3 <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και με τα δικά σας σφίχτηκε η ψυχή μου... Έβλεπα φωτογραφίες από το "μετά" και σκοτείνιαζε το βλέμμα μου... Ασ' τα...
      Μα δεν είναι απίθανος ο καλλιτέχνης? Και ξέρεις πόσους μήνες είχα στο περίμενε την ανάρτηση? (Και πέτυχα διάνα την ώρα να το κάνω, τρομάρα μου! ;-) )
      Το αερόστατό μου κι εγώ, σε ευχαριστούμε πολύ-πολύ, παλαβιάρα μου!!!
      ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά και καλό μήνα, κορίτσι μου!
      <3 <3 <3

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα Γιάννα μου και καλό Αύγουστο
    Απίθανες οι συνθέσεις με τα σπίρτα
    αλλά και το βιβλίο της Βαρβάρας αριστούργημα!!!
    Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο πονώ
    όταν καίγεται μια δασική έκταση κι όταν
    είναι από αβλεψία θυμώνω πάρα πολύ

    Σε φιλώ γλυκά ♥♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω αν με εξοργίζει περισσότερο η αβλεψία ή οι πράξεις με δόλο... Σε κάθε περίπτωση, θέλω να βρεθεί αυτός ή αυτοί που κάνουν τέτοιες πράξεις... Τα κλιμάκια που έχουν έρθει από Αθήνα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν κάνουν λόγο για αβλεψία πάντως... Θα δείξει...
      Ας μείνουμε σε καλλιτέχνες όπως ο τύπος με τα σπίρτα και η γλυκιά μας Βαρβαρούλα! Εκείνοι μας πηγαίνουν μπροστά και δεν μαυρίζουν τις ψυχές μας!
      Να είσαι καλά, Ελενάκι μου! Φιλί γλυκό και αγκαλιά προστατευτική, μάτια μου!
      ΣΣΣΜΟΥΤΣ!
      <3 <3 <3

      Διαγραφή
  7. Την έχουμε περάσει κι εδώ την εμπειρία της φωτιάς και είναι από τα χειρότερα πράγματα που έχω ζήσει, ήμουν κι έγκυος τότε... το χωριό γέμισε καπνούς, οι καμπάνες χτυπούσαν για να συγκεντρώσουν άτομα για τις αντιπυρικές ζώνες , πάνικός! Φυσικά οι πληγές στο ελατοδάσος παραμένουν 15 χρόνια μετα...
    Όλα όμως έχουν δυο όψεις, να που κάποιοι δημιουργούν με τη φωτιά, αυτή την ίδια που μας ζεσταίνει και μαγειρεύει το φαγητό μας. Στο χέρι μας είναι να κάνουμε τη χρήση που πρέπει.
    Παίρνω το υπέροχο αερόστατό σου και φεύγω για μια βόλτα!!
    Φιλάκια πολλά κοριτσάκι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μόνο που μέσα σε όλο αυτό, προσθέτεις και την εγκυμοσύνη, έχω φρικάρει... Πωπω...
      Και ασφαλώς, βλέπεις ακόμα και μετά από τόσα χρόνια τις συνέπειες... Δεν το συζητάμε καν αυτό... Τί να πω?
      Μαζί σου: Στην ορθή χρήση της φλόγας κι εγώ! (Ξέρεις, barbeque κτλ! Είναι και η ώρα περίεργη!!! ;-) )
      Μπες κι εσύ στο αερόστατο! Με εμένα οδηγό, δεν το βλέπω να γυρίζουμε σύντομα πίσω! :-p
      ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, Νικούλα! Καλό μας μήνα!!!
      <3 <3 <3

      Διαγραφή
  8. Πολύ πρωτότυπες οι ζωγραφιές που κάνει! Να προσέχεις Έλλη μου! Ξέρω δεν είνα στο χέρι σου αλλά να προσέχεις :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι καλλιτέχνες έχετε την πρωτοτυπία στο DNA σας! Τρανό παράδειγμα εσύ! :-)
      Θα προσέχει η Έλλη, θα προσέχω κι εγώ! ;-) χχιχχι!
      ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, κοριτσάκι μου! Καλό μήνα!
      <3 <3 <3

      Διαγραφή
  9. εντάξει οι δημιουργίες με τη φωτιά και το σπίρτο με άφησαν με το στόμα ανοιχτό!αλλά και το δικό σου αερόστατο δεν πάει πίσω!απλό και δροσερό θα στολίσει όμορφα τη βεράντα σου!Καλά να περνάτε στο πανέμορφο νησί σας!!!
    κάντε και μια βουτιά για εμάς!
    (ένα από τα πιο ωραία μου μπάνια το έχω κάνει εκεί στα βαπόρια από κάτω....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, τα μεγάλα πνεύματα... Μόλις τώρα ήμουν στο blog σου και θαύμαζα!!! ;-)
      Α, έχεις έρθει στα μέρη μου? Στα αστέρια εννοείς, ε? Είναι όντως υπέροχα εκεί! Κοίτα, εγώ και η θάλασσα έχουμε μαλώσει εδώ και χρόνια, αλλά αν θέλεις να σε βάλω κι εσένα στο αεροστατάκι μου και να σε φέρω εδώ να βουτήξεις εσύ, δεν έχω πρόβλημα! ;-) χιχι!
      Μου άρεσε η στάση σου: "Βρίσκεις εύκολα θέση να παρκάρεις", λέει! χαχα! Σωστή σε βρίσκω!
      ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, κορίτσι μου! Να περνάτε όμορφα!
      <3 <3 <3

      Διαγραφή
  10. Μπονζούρ και μιν ζα πλι!
    Τι; Πήγε μεσημέρι και να κόψω τα μπονζούρ;
    Το αλόχαχα πιάνει;

    Ήρθε το νερό (ζωδιακά) να σβήσει φωτιές!
    Μην μου δείχνεις ρε μάτια νέα πράγματα ....
    θα θέλω να τα δοκιμάσω κι αυτά!
    Δεν με λυπάσαι στην ηλικία μου;
    Αυτή τη βδομάδα σέρνομαι....
    Και την άλλη πιθανόν (αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία!)
    Μου έλειψες βρε ατιμούτσικο!
    Καλά είσαι;
    Πες μου ότι φτιάχνεις χριστουγεννιάτικα όπως πέρυσι τέτοια εποχή να νιώσω
    ότι πάλι πίσω έχω μείνει!

    Σήμερα μετά από μέρες αναπαύομαι λίγο και μετά ξανά προς τη δόξα τραβώ!
    Σε φιλώ σταυρωτά.
    (φαντάσου κούραση....δεν θα παίξω με τα μπαλάκια σήμερα :O

    Ματς μουτς πολλά! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χι,χι! Χτες έφτιαξα μια χριστουγεννιάτικη κάρτα!!!!!

      Διαγραφή
    2. Ω Παναγία μου!
      Το βλέπω...θα τρέχω τελευταίες μέρες του Δεκέμβρη και δεν θα φτάνω!
      Ας όψονται οι γάμοι!!!

      Διαγραφή
    3. Ναιαιαι! Σχεδόν έτοιμες είναι οι καρτούλες! (Αν δεν είναι χάρτινες, εξακολουθούν να λέγονται κάρτες??!!! ;-) )
      Αριστάκι, είδα αυτό που κάνατε με τις μπογιές και τα καλαμάκια και θυμήθηκα πως το κάναμε κι εμείς στο νηπιαγωγείο! (Μου ξύπνησες μνήμες!!!) ;-)
      Όλα καλά, κορίτσι μου! Το παλεύουμε!
      Εσύ ξεκουράσου! Σιγά που θα ξεκουράζεσαι, αλλά λέμε τώρα!
      ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά, curly artist μου! Καλό μήνα!
      <3 <3 <3

      Διαγραφή
    4. Κουμπάκι, σε καλό δόμο είσαι με τα Χριστουγεννιάτικα! (Η σε έχω επηρεάσει αρνητικά!!!)
      :-p

      Διαγραφή
    5. Στραβωμάρα... Ένα-ένα βλέπω τα σχόλια...
      Αριστάκι, οι γάμοι προηγούνται των Χριστουγέννων! -Με το καλό!!!-
      (Βέβαια, θα έχεις να οργανώσεις και Συμπόσια και δεν ξέρω εγώ τί άλλο, αλλά δεν θέλω να σε αγχώσω! αχαχαχαχα! ^_^ )

      Διαγραφή
  11. Αχ, κι εγώ θα το δοκίμαζα, αυτό με τα σπίρτα, αλλά έχω καταστροφομαγνήτη! Είναι όμως υπέροχα έργα, δεν χορταίνει το μάτι.
    Τέτοια βιβλιαράκια (art journal το λένε αγαπητή μου!!!) προσπαθώ να φτιάξω κι εγώ αυτό το καλοκαίρι! Είναι τρέλα! Κι αυτά δεν χορταίνεις να τα κοιτάς, να το χαρείς, Γιάννα μου!
    Το αερόστατο εννοείται πως το ζήλεψα!

    Ένας κόμπος όλο το καλοκαίρι με τις φωτιές... Η απόλυτη καταστροφή, για μένα ισοδυναμεί με φόνο...

    Γλυκό κορίτσι κι αγαπημένο, σε φιλώ κι εύχομαι καλό μήνα! ♥♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακρυά από τα σπίρτα κι εσύ! Κάποιοι άνθρωποι δεν είμαστε για τέτοια! χαχα!
      ;-)
      Αυτό art journal άλλο νόμιζα πως ήταν! Να σου πω? Θα γίνω ρεζίλι? Νόμιζα πως ήταν αυτό που διπλώνεις κάπως τις σελίδες ενός βιβλίου και κάνεις σχέδια 3d... Περίμενε να βρω εικόνα...
      Να, σαν αυτό! (Πωπω, ρόμπα έγινα!)Art journal, λοιπόν! Σίγουρα υπέροχο θα γίνει και το δικό σου!
      Για τις φωτιές άσ'τα... Ανεβαίνουν οι παλμοί μου...
      Καλό μήνα, κοριτσάρα μου! ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ άπειρα! Να είσαι καλά!
      <3 <3 <3

      Διαγραφή
    2. Χμμμ... μπορεί να το λένε κι αυτό έτσι, αλλά ρόμπα έγινες!!!!
      Καλά είμαι με τα χριστουγεννιάτικα!!!! Στα γουράκια είμαι τώρα!!!!

      Διαγραφή
    3. Να τα και τα γουράκια! Εσύ είσαι πιο μπροστά! ;-)
      ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ, κοριτσάρα μου!
      <3 <3 <3

      Διαγραφή
  12. Μόνο εσύ θα μπορούσες να συνδυάσεις την τέχνη με την καταστροφή!

    Δυστυχώς δεν οφείλονται σε αμέλεια, όπως και στην Χίο με την μεγάλη καταστροφή φέτος. :(

    Λοιπόν όχι επειδή είναι φίλη μου και την αγαπώ, αλλά με ό,τι καταπιάνεται η Έλλη μας,καταλήγει αριστούργημα! Χάρηκα πολύ που τα συμπεριέλαβες. :)

    Καλό μήνα και καλό υπόλοιπο καλοκαιριού κοριτσάκι μου!! Με χαμόγελο και δύναμη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έμπνευση που την είχα όμως... Δεν μπορείς να πεις: Μεγάλη επιτυχία! ;-)
      Πάρα πολλά μέρη έχουν καεί τις τελευταίες μέρες Πανελλαδικά. Και η Χίος είναι η δεύτερη φορά, σε πόσο? 4 χρόνια? Ειλικρινά, δεν ξέρω τί να πω...
      Η Έλλη! Άσε μας, μωρέ! Σιγά το ταλέντο! Υπερεκτιμημένη την έχουμε! (Και όσο παραμένει πιο... ψηλή από εμένα, καλή κουβέντα δεν θα πω για εκείνη! Πάει και τελείωσε!) χαχα!
      Να είσαι καλά, Κατερινουλίνι μου! Καλό μήνα να έχουμε! ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά και ολόγλυκα σαν εσένα!
      <3 <3 <3

      Διαγραφή
  13. Γιάννα μου καλό μήνα!
    Τα έργα του καλλιτέχνη υπέροχα! Δυστυχώς μερικοί δεν χρησιμοποιούν τα σπίρτα για έργα τέχνης αλλά για έργα καταστροφής. Ο Θεός να βάλει το χέρι του γιατί στην περιοχή μου σήμερα η επικινδυνότητα για πυρκαγιά είναι στο 9.
    Να περνάς καλά κορίτσι μου!
    Φιλάκια πολλά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χθες που κοιτούσα τον χάρτη επικινδυνότητας, έπαθα πλάκα! Πάνω από το 50% της χώρας βρίσκεται στην υψηλή ζώνη κινδύνου...
      Ας μείνουμε στη δουλειά του καλλιτέχνη! (Από μακρυά! χχααχχαα!)
      ;-)
      Σ'ευχαριστώ, Ελενάκι μου! Να είσαι καλά!
      Καλό μήνα και άπειρα ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!
      <3 <3 <3

      Διαγραφή
  14. Δεν θέλω να σταθώ στην καταστροφή της φωτιάς είμαι πολύ πολύ στενοχωρημένη για όλα αυτά τα μέτωπα που υπήρξαν και φέτος στα νησιά μας!!!! Όπως λέει όμως και η Νικούλα όλα έχουν δύο όψεις μικρή μου ταλαντούχα!! Το αερόστατο πάντως σου βγήκε τέλειο!!Για να αρχίσουμε να το δουλεύουμε λίιιιγο παραπάνω το ταλέντο μας!!!Φιλάκια όμορφη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειλικρινά, με έπιασα να φοβάμαι πολύ! Και δεν το συνηθίζω...
      Ε, το είπα και στη Νίκη: Κι εγώ την άλλη προτιμώ! Αυτή που περιλαμβάνει barbeque! ;-)
      Α, βλέπεις και ταλέντο εσύ!!! Ωραίααααα! Μικρή είμαι ακόμα, μωρέ! Θα.... τελειοποιηθώ πού θα πάει!!! χαχα!
      Να είσαι καλά, κοριτσάρα μου!
      ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ αμέτρητα σε όλους σας!
      <3 <3 <3

      Διαγραφή
  15. Κοριτσακι μου, λυπαμαι που βρεθηκατε τοσο κοντα σε φωτια. Ειχα βρεθει μικρη και το θυμαμαι ακομα, ηταν εμπρησμος. Πολυ ασχημη εμπειρια.
    Οσο για τα εργα με τα σπιρτα, πολυ ωραια αλλα μακρια απο μενα. Ειμαι κι εγω επιρρεπης στις φωτιες, με προσφατο περιστατικο, οχι σε δασος, εσωτερικου χωρου!
    Πολυ ομορφο το δωρακι σου, αλλα και το αεροστατο σου!
    Πολλα σμουτςςςς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε νιώθω, κορίτσι μου. Δυστυχώς, δεν το ξεχνάς εύκολα αν το έχεις ζήσει. Και το κακό είναι πως δεν ξέρεις πότε θα τελειώσει. Δεν υπάρχει λογική στο μυαλό αυτών των ανθρώπων...
      Ουπς! Ελπίζω να μην ήταν κάτι σοβαρό το περιστατικό αυτό που λες!
      Μακρυά κι αγαπημένοι με τη φωτιά!
      Σε υπέρ-ευχαριστώ, Demούλα μου! Αγκαλιά μεγάλη και πολλά-πολλά ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ, κούκλα μου!
      <3 <3 <3

      Διαγραφή
  16. Πολύ εντυπωσιακές οι φωτογραφίες του καλλιτέχνη, δεν παύει όμως να με έχουν προβληματίσει όλα αυτά που φοβάσαι/ φοβόμαστε...
    Κάτι ανάλογο ζήσαμε κι εμείς φέτος και δεν σου κρύβω ότι φοβήθηκα πάρα πολύ. Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι κι όχι αμελείς, οι εγκληματικές πράξεις δεν συμβαίνουν τυχαία!

    Σε φιλώ πολύ αγαπημένη Γιάννα!
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου πω την αλήθεια, την πρώτη φορά πέρασε από το μυαλό μου πως ίσως και να ήταν αμέλεια... Απλά, οι φορές έγιναν πολύ περισσότερες μετά και άρχισα να αναθεωρώ... Για τον τόπο μου αρνιόμουν να πιστέψω κάτι τέτοιο...
      Σαφέστατα και είναι εγκληματίες! Απλά, το θέμα είναι να συλληφθούν πρώτα...
      Αυτά ας ήταν τα τελευταία περιστατικά, κορίτσι μου!
      Σ' ευχαριστώ πολύ-πολύ και σου στέλνω άπειρα ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ μαζί με τις ευχές μου για έναν όμορφο μήνα!
      <3 <3 <3

      Διαγραφή
  17. Καλό Αύγουστο, Γιάννα μου!!! Μας εντυπωσίασες πάλι...πού πας και τα βρίσκεις? Φοβερός ο καλλιτέχνης με τα σπίρτα!!! Γιά τις φωτιές...τί να πώ? Δύο μέχρι τώρα πολυ κοντά μας και τα αεροπλάνα να περνούν πάνω από το σπίτι! Ελπίζω να μην ξαναζήσουμε τις φωτιές που κόντεψαν να μας κάψουν πριν λίγα χρόνια. Να χαρείς το δωράκι της Βαρβάρας!!! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ, θαύμαζα τόσην ώρα το αερόστατό σου και ξέχασα να σου το πώ!!!! Να μας δείχνεις πιό συχνά τις χειροτεχνίες σου!!!! Σσσσμούτς!!!!!

      Διαγραφή
    2. Marie-Anne μου, αν δεις τί φακέλλους με φωτογραφικό υλικό (αρκετών ετών!) έχω στον υπολογιστή μου, θα τρομάξεις! ;-) Καμιά φορά, αποφασίζω να κάνω κανένα ξεκαθάρισμα, τα βρίσκω και τα... παρουσιάζω! χιχι!
      Τα περιστατικά με τις φωτιές, δεν νομίζω να τελειώσουν σύντομα, οπότε θα ευχηθώ πάντα να υπάρχουν οι λιγότερες δυνατές -και ανώδυνες- απώλειες...
      *Όταν πετάνε τα Canadair πάνω από το σπίτι, δεν νιώθω ακριβώς φόβο. Δέος θα το ονόμαζα!
      Να είσαι καλά, κορίτσι μου!
      ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά! Καλό μήνα!
      <3 <3 <3

      Διαγραφή
    3. χιχι! Χαίρομαι που σου άρεσε το αερόστατό μου!
      (Να σου πω την αλήθεια, ντρέπομαι να παρουσιάζω τις χαζομάρες που φτιάχνω...)
      :-)
      ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ ξανά, γλυκιά μου!
      <3 <3 <3

      Διαγραφή
  18. Φοβερός ο καλλιτέχνης με τα σπίρτα... δεν τον είχα υπ όψιν μου!!! Πραγματικά εντυπωσιακό !!!! Το τετραδιάκι της Βαρβάρας πανέμορφο και βέβαια θα είναι πολύ ωραίο πάνω σε αναλόγιο !!!Και το αερόστατό σου όμως δεν πάει πίσω ..... τι ωραίο !!!!!Για τις φωτιές τι να πω καλή μου ... δυστυχώς υπάρχουν πολλοί ανεγκέφαλοι !!! Μας έλειψες... τα φιλιά μου και καλό υπόλοιπο Καλοκαιριού !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ράνια μου, χαίρομαι που σας "σύστησα" αυτόν τον τύπο! Την πρώτη φορά που είδα έργο του, είχα μείνει με το στόμα ανοιχτό!
      *Χρειαζόταν ο Γιάννης όλα τα αναλόγια για μια συναυλία και το τετράδιο είχε μείνει στο γραφείο μου! Τώρα επέστρεψε στη θέση του! χιχι!
      Νομίζω πως το κακό δεν είναι πως υπάρχουν ανεγκέφαλοι, το κακό είναι πως δεν εξαλείφονται... :-(
      Το αερόστατό μου κι εγώ, σου στέλνουμε άπειρα ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ και ευχές για έναν όμορφο μήνα! Να είσαι καλά!
      <3 <3 <3

      Διαγραφή
  19. Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια, σε όλη την Ελλάδα δυστυχώς. Και οι αφανείς ήρωες της καθημερινότητας να δίνουν μια άνιση μάχη με τις φλόγες για να μπορέσουν να σώσουν ό,τι σώζεται!
    Φωτιά και καπνός όμως στην τέχνη του Stanislav είναι μοναδικά! Με βάζεις σε πειρασμό για ένα πείραμα! Υπόσχομαι πως θα κάνω την δοκιμή με όλους τους κανόνες πυρασφάλειας! :) Δοκίμασε κι εσύ! Δεν σε φοβάμαι! Ανεβαίνω στο αερόστατό σου και την κάνω για άλλη γη άλλα μέρη! Μεσημέρι και με υψηλή θερμοκρασία αλλά ταξιδεύω ελεύθερα! Φιλιά πολλά και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρεις γιατί δεν θέλω να τους αποκαλέσω ήρωες? Επειδή συνηθίζουμε τους ήρωες να τους θυμόμαστε μόνο 1-2 φορές το χρόνο... Προτιμώ τον όρο "Άνθρωποι". Πραγματικά, πέρα των εθελοντών, προσωπικά θα ήθελα οι πυροσβέστες να είναι ένα από τα επαγγέλματα που πληρώνονται και να μην κάνουν τίποτα. Να μη χρειάζεται καν να κατεβάζουν γάτες από δέντρα.
      *Κανόνισε με τη φωτιά, ε? Τα μάτια σου 1114! (Εγώ, ούτε γι' αστείο! χαχα!)
      ;-)
      Μπες κι εσύ στο αερόστατο! 1000 καλοί χωράνε!!! ;-)
      Να είσαι καλά, κορίτσι μου! Καλό μας μήνα!
      <3 <3 <3
      ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

      Διαγραφή
  20. very interesting post!!! very nice blog , I 'm follow you on gfc I would love if I could follow me back , happy weekend!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πρώτα θα ξεκινήσω με τις εικόνες και την απίστευτη φαντασία του δημιουργού της φωτιάς και θα συνεχίσω με τις πυρκαγιές μια και η τελευταία καταστροφή στη Β. Εύβοια έφτασε στην αυλή του σπιτιού του αδελφού μου, ευτυχώς δεν έκαψε το σπίτι αλλά έλιωσε τις σωληνώσεις... Και η ίδια παθούσα πριν αρκετά χρόνια όταν κάηκε το "βουνό μου" στη Β.Α Αττική...
    Προσοχή προσοχή προσοχή! :ο
    Εύχομαι η επόμενη ανάρτηση σου Γιάννα μου, να έχει υπέροχα νέα απ' τη δουλειά σας στη πανέμορφη Σύρο! ;)

    Πολλά ΑΦιλάκια σας στέλνω απ΄ τη Σκιάθο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς, απ' ό,τι βλέπω όλοι μας έχουμε εμπειρίες με πυρκαγιές... Κρίμα... Μακάρι να μη χρειαστεί να ζήσει κανείς ξανά κάτι τέτοιο, ούτε καν να χρειαστεί να ανασύρει αντίστοιχες μνήμες...
      Έχω έναν κόμπο στο λαιμό και το στομάχι...
      Να είσαι καλά, Στεφανία μου! Ευχαριστώ πολύ!
      Να περνάς όμορφα! ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά!
      <3 <3 <3

      Διαγραφή
  22. Με τον καλλιτέχνη έμεινα κυριολεκτικά άφωνη!
    Απίστευτες φωτογραφίες με απίστευτο θέμα!
    Για τα υπόλοιπα με τις αληθινές φωτιές τι να πω!..συνέχεια ο ίδιος εφιάλτης!
    Να χαίρεσαι το δώρο σου και το σούπερ αερόστατο που έφτιαξες!
    Φιλιά πολλά και να περνάς όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα, δεν είναι εκπληκτικός? Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν θα μπορούσα να κάνω εγώ κάτι αντίστοιχο!
      Ο εφιάλτης μόλις ξαναζωντάνεψε... Μόλις πέρασαν 2 πυροσβεστικά... Δεν βλέπω κάτι, αλλά ας είμαι σε επιφυλακή...
      Φιλί γλυκό, κορίτσι μου! Καλό ξημέρωμα!
      <3 <3 <3

      Διαγραφή
  23. lovely post :)
    have a nice day,
    Tijana

    http://itsmetijana.blogspot.rs/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εντάξει, με τις φωτιές στα δάση που βάζουν κάποιοι (γιατί κάποιοι είναι, μόνες τους δεν μπάινουν) έχω εξαγριωθεί. Από την άλλη, από ΄΄ελλειψη προσοχής των αδελφών μου, δυο φορές σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, αργά το βράδυ προς ξημερώματα και οι δυο φωτιές στην κουζίνα του σπιτιού μου. Η μία μάλιστα, ευτυχώς είχα ξυπνήσει (έχω ανήσυχο ύπνο, ως γνωστόν) και έτσι ξύπνησα (η αλήθεια είναι με δυσκολία΄) την οικογένεια, αλλι΄ςω όλοι τώρα θα βρισκόμασταν εις τους ουρανούς.
    Αλλά για αν μην βαρείνω το κλίμα, δεν το θέλω, εντυπωσιάστηκα με την τέχνη με τη φωτιά. Μπράβοσ τον Καλλιτέχνη! Όσο για το δωράκι της Βαρβάρας, τέλειοοοοο!

    Καλό υπόλοιπο Καλοκαιριού αγαπημένη μου Γιάννα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τί λες, βρε Μαράκι? Μέσα στο σπίτι?! Πωπω! Δεν θέλω ούτε καν να το κάνω εικόνα...
      Ευτυχώς που προλάβατε...
      Ναι, ας μη βαρύνουμε άλλο το κλίμα, γιατί ακόμα και τώρα που μιλάμε ακούω τα πυροσβεστικά να περνάνε από το σπίτι και δεν έχω καταλάβει ακόμη που ξέσπασε η φωτιά...
      Χαίρομαι που σου άρεσαν τα έργα του καλλιτέχνη! Κι εγώ έπαθα την πλάκα μου όταν τα πρωτοείδα!
      Να είσαι καλά, κούκλα μου! ΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά και ευχές για έναν υπέροχο μήνα!
      <3 <3 <3

      Διαγραφή
  25. Πάντα αισιόδοξο και χαρούμενο το μπλογκ σου και περνας και ωραία μηνύματα!! Καλό σου μήνα Ιωάννα μου!σμουτσ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και δυσκολεύομαι πολύ, το προσπαθώ, Χριστινάκι μου!
      Να είσαι καλά, κοριτσάκι μου!
      Καλό μήνα!
      ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!
      <3 <3 <3

      Διαγραφή
  26. Οι δημιουργίες με τα σπίρτα είναι πάρα πολύ ευρηματικές και πρωτότυπες και μου άρεσαν πάρα πολύ, αλλά και το αερόστατό σου είναι πανέμορφο!!!!
    Καλό μήνα, χωρίς φωτιές....
    Πολλά πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω, σ' ευχαριστώ πολύ, Στελλίτσα μου! Να είσαι καλά!
      Για τη ευχή σου, μόνο "Αμήν!" έχω να πω!
      Καλό μήνα, κορίτσι μου!
      ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά!
      <3 <3 <3

      Διαγραφή
  27. Hi, good post. I'm your new followers # 631 if you want, come to my blog ♥

    https://teresaemme.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πολύ λυπηρό να καινε τα δαση, περιουσίες κτλ κτλ κριμα και συγχαρητηρια σε πυροσβεστες και εθελοντες!!!!!!!!! ο φίλος μας με το περιεργο επιθετο, με αφησε άφωνη με τις δημιουργιες του! Θα αφεθω να ταξιδεψω με την ανακυκλώσιμη κατασκευη σου κορίτσι μου!
    Γλυκο φιλί απο τα βόρεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Με το περίεργο επίθετο" λέει! χαχα! ^_^ Γιατί, καλέ?! Μια χαρά... άριστο είναι το επίθετό του! ;-)
      Ναι, Αριαδνάκι μου! Ταξίδεψε με το αεροστατάκι, γιατί τα υπόλοιπα μόνο να μας μαυρίζουν την ψυχή μπορούν...
      Να είσαι καλά, κοριτσάρα μου!
      ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά!
      <3 <3 <3

      Διαγραφή
  29. Καταρχήν θέλω να σου πω πως οι φωτογραφίες με τις δημιουργίες ήταν άκρως εντυπωσιακές!!! Καλά μπορεί κάποιος άνθρωπος να φτιάξει τόσο μοναδικά έργα με τη φλόγα ενός σπίρτου και μόνο! Τώρα για τη φωτιά τι να πω... είναι σίγουρα εδώ και χρόνια η μάστιγα του ελληνικού καλοκαιριού!!! Πόσο κρίμα να καταστρέφονται έτσι άδικα οι ομορφιές του τόπου μας!!! Σε γλυκοφιλώ και περιμένω με αγωνία την επόμενη ανάρτηση σε λίγες βδομάδες πια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και καταστρέφονται οι ομορφιές και δυστυχώς δεν επανέρχονται από τη μια μέρα στην άλλη... Δυστυχώς...
      Και στον αντίποδα, βλέπεις τον τυπάκο και... τρίβεις τα μάτια σου! χιχι!
      24 και σήμερα για την επόμενη ανάρτηση! ;-)
      Να είστε καλά και να περνάτε υπέροχα, κούκλα μου! ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά σε όλους σας!
      <3 <3 <3

      Διαγραφή
  30. Τι πανέμορφες φωτό με τα σπίρτα πήγες και ξετρύπωσες.
    Και το δωράκι σου υπέροχο να το χαίρεσαι !
    Οσο για τις πυρκαγιές στο νησί μας δεν θέλω να επεκταθώ γιατί έχω έρθει στα όριά μου πιά.Τόσα χρόνια τα βεγγαλικά γιατί δεν δημιουργούσαν φωτιές φέτος που έχει κατακαεί το νησί έτυχε και έκαναν και αυτά την καταστροφή??

    Αν έβρισκα τον αίτιο θα τον έπνιγα με τα ίδια μου τα χέρια

    Φιλάκια πολλά Γιάννα μου
    καλά να περνάς :K:K :K :K

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε, Ελενάκι... Δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει πια...
      Πάντως, για όλα υπάρχει λογική(?) εξήγηση... Αν είχαν λόγω ύπαρξης και χρησιμότητας οι ληγμένες φωτοβολίδες βάρκας (δεν ήταν βεγγαλικά), δεν θα υπήρχε λόγος και αντικατάστασης τους... Λήγουν, δεν τις χρησιμοποιείς! Πάει και τελείωσε! Σχεδόν ποτέ δεν είχε δημιουργηθεί πρόβλημα, ε, μια φορά έγινε κι ελπίζω να γίνει και μάθημα...
      (Παλιά, είχα ένα μπλοκάκι γεμάτο με πινακίδες οχημάτων, ώρα και περιοχή. Σημείωνα τα τσιγάρα που έβλεπα να πετάνε στο δρόμο...)
      Πφφφ, έχω αρρωστήσει τις τελευταίες μέρες. Ελπίζω αυτά να ήταν τα τελευταία.
      Αγκαλιά και άπειρα ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ, κορίτσι μου! Να είσαι καλά!
      <3 <3 <3

      Διαγραφή
  31. Αχ βρε Γιάννα μου, πιστεύεις ότι όλες αυτές οι φωτιές κάθε καλοκαίρι είναι από αμέλεια;;;; Δεδομένο εγώ το έχω ότι πλέον μπαίνει ανθρώπινο χέρι... Αχ εμείς οι άνθρωποι... Η φύση έχει τόση δύναμη που μπορεί να μας εξοντώσει ανά πάσα ώρα και εμείς αντί να την σεβόμαστε και να την φροντίζουμε της κακοποιούμε.. :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου πω την αλήθεια, δεν ξέρω αν με εξοργίζει περισσότερο η αμέλεια ή η με δόλο πρόκληση πυρκαγιάς... Στην ίδια κατηγορία τα έχω... Στη Σύρο, δεν είχαμε τέτοια κρούσματα στο παρελθόν και όπως και να το κάνεις, το να έχεις εμπρηστές τον τόπο σου, ε, δύσκολα το καταπίνεις...
      Όλα είναι θέμα παιδείας, Μαρθούλα μου! Πφφφ!
      Ένα ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ μεγάλο για εσένα και πολλά μικρότερα για τις κοριτσάρες σου!
      <3 <3 <3

      Διαγραφή
  32. Σαν ζωδιο του αερα δεν τα πάω καλά με την φωτια και κατ επεκταση την ζεστη χα χα!
    Ουαου... φοβερη η φαση με τα σπίρτα!!!!

    Ασε και εδω μια απο τα ιδια... μα ποσα σπιτια εχουν σκοπο να χτισουν πάλι, αφου δεν υπαρχουν χρηματα... υποτίθεται :(
    Κανονικα εαν ημασταν σοβαρη χωρα θα επρεπε οι περιοχες που εχουν καει να μην επιτρεπόταν να ανοικοδομηθουν... λέμε τώρα!
    Ειναι απαραδεκτο να ζω σε μια πολη που δεν εχει ενα παρκο της προκοπης. Νομιζω πραγματικα, απο αυτο και μόνο μπορεί κανεις να καταλάβει το επιπεδο κουλτουρας και την ιδιοσυγκρασία των κατοίκων της.

    Τα πα, να βγουν απο μεσα μου χα χα!
    Καλο καλοκαιρι και πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, ούτε εγώ αντέχω τη ζέστη! (Έχω αρχίσει την αντίστροφη μέτρηση για το Φθινόπωρο, αλλά δεν το λέω παραέξω! χαχα!) ;-)
      Τη σκέψη σου για την ανοικοδόμηση την έκανα κι εγώ, αλλά μάλλον κρύβονται πολλά από πίσω... Και να πεις πως για κάθε πυρκαγιά κάναμε και καμια αναδάσωση, αλλά μπα... Ούτε γι' αυτό δεν είμαστε ικανοί...
      *Καλέ, βγάλ'τα από μέσα σου! Σε πνίγει το δίκιο σου! ^_^ (Τα αυτονόητα επισημαίνεις, κορίτσι μου, αλλά δυστυχώς, ποιος σε ακούει?!)
      ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά και φρουτένια με μπόλικη δόση δροσιάς!
      Να είσαι καλά, όμορφη!
      <3 <3 <3

      Διαγραφή
  33. Γιάννα μου γλυκιά, πολύ λυπηρά τα γεγονότα με τις πυρκαγιές...στη Σύρο αλλά και γενικότερα στην ομορφη χωρα μας... ελπίζω να αναδασωθουν τουλαχιστον οι καμμένες περιοχές! Οι φωτογραφιες με το Light Art ειναι πραγματικα εντυπωσιακες! Με τη φωτογραφικη ομαδα οπου ειμαι μελος, τους Φωτογραφιστες, εχουμε κανει σχετικα workshop και τρελαινομαι!
    Καλο υπολοιπο καλοκαιριου φιλεναδα μου! Σε φιλω!!!! :k
    Σσσσσσσσσσσσσσσμουτς!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φωτεινούλι μουουουουου!!!! :-)
      Καλά, χλωμό το βλέπω να γίνεται αναδάσωση, αλλά πάντα υπάρχει μια τόση δα ελπίδα... Ποτέ δεν ξέρεις...
      Αλήθεια? Έχετε κάνει κι εσείς κάτι αντίστοιχο? Φαντάζομαι και την ομορφιά των δικών σας φωτογραφιών! Όσες φορές έχει πάρει το μάτι μου πλάνα από εκθέσεις σας, νιώθω πολύ υπερήφανη που ξέρω μια από τις καλλιτεχνάρες! ;-)
      Να είσαι καλά, ματάκια μου! Αγκαλιά μεγάλη και πολλά ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!
      Να περνάτε όμορφα!
      <3 <3 <3

      Διαγραφή
  34. Στασίδι; ευτυχως που ειναι κατεβασμα ..χα.χα.. περασα να σε ευχαριστησω για τα ομορφα λογακια σου Συριανακι μου.. οπως βλεπεις επανήλθα δρυμήτερη..χα..χα.. ( μην βλεπεις τα ορθογραφικα λαθη ανθρωπος ειμαι και δή μεγάλος..χα..χα!!!:) :) :) <3 <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα! Καλοκαίρι είναι, Ρουλάκι μου! Δεν υπάρχει πολύς κόσμος εδώ μέσα!
      Όταν αρχίσουν να μαζεύονται, τα στασίδια θα είναι όλα δικά σου! ;-) χιχι!
      Χαίρομαι που έχεις επανέλθει, αλλά θα σε μαλώσω: Γιατί με ευχαριστείς? Δεν ξέρεις πως ό,τι λέω, το λέω με κάθε ειλικρίνεια?! Αυτό που βλέπω λέω!
      Μακάρι να είσαι πάντα τόσο δημιουργική, κορίτσι μου!
      Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα!
      ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά και δροσερά, Ρουλάκι μου! Βράζει ο τόπος πάλι σήμερα...
      <3 <3 <3

      Διαγραφή
  35. mes amis, ces images de feu nous angoissent, les incendies détruisent les belles forêts du pays, personne ne les protege et les pluies ne sont pas proches:(((
    bonne fin de soirée
    Angie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Vous avez raison, ma chérie ... Les incendies détruisent tout et il faudra un certain temps pour la saison des pluies à venir ... Il est dommage ...
      Merci, une fois! Vous êtes si doux!
      Câlins et bisous!
      <3 <3 <3

      Διαγραφή
  36. Μια φλόγα που μπορεί από αυτή να δημιουργηθεί απερίγραπτη ομορφιά αλλά και τόσο μεγάλο κακό!!!!!!Τελικά ο καθένας διαλέγει τι θέλει να δημιουργήσει και πώς να την χρησιμοποιήσει,Γιάννα!
    Φοβερές οι φωτογραφίες με τα σπίρτα,πού πας και τις ανακαλύπτεις βρε παιδί μου!
    Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού(να πάει στο καλό και μεις περιμένουμε εναγωνίως το φθινόπωρο),πολλά πολλά φιλιά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι, κορίτσια μου... Ο καθένας μας τελικά επιλέγει τον τρόπο που θα πράξει...
      Και όπως είναι αναμενόμενο, δεν έχουν όλοι αγνές προθέσεις...
      Χαχα! Χαίρομαι για τη συμμαχία (στην προσμονή του φθινοπώρου αναφέρομαι!) αν και σήμερα ο καιρός θυμίζει και λίγο... Νοέμβριο εδώ! ;-)
      Να είστε καλά, αστέρια μου! ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά!
      <3 <3 <3

      Διαγραφή
  37. Οι φωτιές το καλοκαίρι καλή μου φίλη έχουν μπει εδώ και πολλά χρόνια στην καθημερινότητα της "αμέλειας". Απ' την εποχή που σταματήσαμε να χαρακτηρίζουμε τους πυροσβέστες ταβλαδόρους, επειδή κάποτε δυστυχώς μας κούραζε η εικόνα της απραξίας τους! Κι όμως, μερικά επαγγέλματα θα έπρεπε να παρακαλάμε να βρίσκονται σε μόνιμη απραξία! Όλοι θα έχουμε ζήσει στο παρελθόν κάποιο περιστατικό μιας πυρκαγιάς, μιας δυστυχίας... όλα αυτά με φόβιζαν... σήμερα φοβάμαι περισσότερο τον εαυτό μου!
    Η τεχνική με τα σπίρτα και τη φλόγα εντυπωσιακή... δεν την ήξερα καν και αξίζουν συγχαρητήρια στον δημιουργό!
    Τώρα με ζώδια μη με μπερδεύεις... δεν κατέω πράμα... (όπως θα έλεγαν και στην Κρήτη!) Ο Ταύρος που ανήκει; (αυτή η περιέργεια θα με φάει...χαχα!)
    Το δωράκι σου πάντως πολύ όμορφο και να το χαρείς, όπως φυσικά και το φωτιστικό... σαν παρουσία γενικά... που δεν το πολυκατάλαβα πως φωτίζει... (εμ, δεν κόβει το ρημάδι...χαχαχα!) αρκεί όμως να μην είναι με κερί!
    Τελειώνοντας αυτό το κατεβατό, αφήνω την αγάπη μου με πολλά φιλιά (και στους δυο σας) και υπομονή... όπου να 'ναι θα μας βρει και το φθινόπωρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο δίκιο έχεις: Το έγραψα και πιο πάνω, αλλά το λέω και το φωνάζω! Μακάρι να μη χρειάζεται να βγαίνουν από τα γραφεία τους ούτε καν για να κατεβάσουν γάτες από δέντρο! Να κάθονται και να πληρώνονται! Μακάρι! (Ξέρεις, εμείς εδώ στο νησί, δεν ήμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιες καταστάσεις, όμως ακόμα και τότε που "δεν έκαναν κάτι" οι πυροσβέστες, χαιρόμουν που δεν είχαν λόγο να βγουν στο πεδίο...)
      Αχ, για ζώδια μη με ρωτάς! Δεν ξέρω τίποτα! Κι εμένα άλλοι από εδώ μέσα πάνε να με... διδάξουν, αλλά δεν το κατέχω το άθλημα! ;-)
      Α, το αερόστατο δεν φωτίζει από μόνο του! Μέσα στο "καλαθάκι" που έφτιαξα και κρέμεται από κάτω του, βάζω είτε ρεσώ μπαταρίας, είτε κανονικό και φέγγει! Πάντα με επίβλεψη! Μην ανησυχείς! ;-) χιχι!
      Να είσαι καλά, καλέ μου!
      Μια μεγάλη αγκαλιά και από εμάς και πολλά δροσερά (έχουμε ένα 8άκι μποφόρ τώρα!) ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!
      <3 <3 <3

      Διαγραφή
  38. Εντάξει ενθουσιάστηκα αρχικά με τα έργα της φωτιάς....τα αποτελέσματα βγαίνουν υπέροχα!
    Όσο για τις φωτιές, αρχίζω να πιστεύω πως κάθε καλοκαίρι θα υπάρχει κάποιος καλοθελητής για κάτι τέτοιο και απορώ τι παιδεία έχουν αυτοί οι άνθρωποι...;;;
    Επίσης το αερόστατο εκπληκτικό...στην αρχή νόμιζα πως ήταν μπαλόνι, αλλά με την λάμπα ενθουσιάστηκα ακόμη περισσότερο!!
    Σσσσσσμουτς πολλά συριανάκι μου και σ'ευχαριστούμε για τα όμορφα που μας δείχνεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ ενθουσιάστηκα αλλά... από μακρυά! ;-) χιχι!
      Για τους καλοθελητές που λες, νομίζω πως η παιδεία δεν υπάρχει καν στο λεξιλόγιό τους...
      Ναι, δίκιο έχεις! Όντως μοιάζει με μπαλονάκι η λάμπα μου! Αλλά το μπαλονάκι θα είχε σπάσει ενώ η λάμπα, εκεί: Αγέρωχη!!! χαχα!
      Να είσαι καλά, ματάκια μου! ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά! Welcome back!
      <3 <3 <3

      Διαγραφή
  39. Amazing post

    Love Vikee
    www.slavetofashion9771.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Impressionante o cisne e aranha da arte do princípio do post.
    Evitar incêndios requer cuidados que todos nós temos a obrigação de ter.
    Seria mais fácil se todos tivessem essa consciência!...

    🌿✿゚╮Bom fim de semana!
    ✿⊰ه° ·.Beijinhos.🌾 ه° ·.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Concordo com você, Inês! Todos nós devemos ter muito cuidado com as chamas!
      Fico feliz que você gostou da arte!
      Obrigado, amiga! Abraços e beijos!
      Bom fim de semana!
      <3 <3 <3

      Διαγραφή
  41. αααα εμεινα πολυ πισω τουτη την φορα ,κοντεψες να κανεις νεα αναρτηση για να δω ετουτη την ομορφη και δυσκολη συγχρονως
    ομορφη για την τεχνη της , για την γλυκια μας την Βαρβαρα , για το πολυταξιδεμενο αεροστατο σου
    δυσκολη για τις φωτιες που ουτε εμας μας ξεχασαν παλι εφετος , και για πια αμελεια μιλαμε ??? την αμελεια την προλαβαινεις το πολυ στα 500μ
    να εισαι καλα να μας γραφεις τα καλα αλλα και τα δυσκολα , φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. xaxa! Σιγά, καλέ! Δεν βάζω απουσίες! (Ακόμα! Όταν χειμωνιάσει όμως, αλίμονό σας! ;-) )
      Ειρηνάκι μου, θέλω να πιστεύω πως κάποια στιγμή όλοι όσοι προκαλούν κακό (κάθε είδους) θα βάλουν μυαλό, απλά ελπίζω να γίνει σύντομα γιατί περιθώρια δεν υπάρχουν...
      Ας μείνουμε στην ομορφιά και των έργων με τα σπίρτα και ασφαλώς στης Βαρβαρούλας μας! Τί πλάσμα είναι αυτό?!
      Να είσαι καλά, κορίτσι μου! Αγκαλιά και πολλά-πολλά ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!
      <3 <3 <3

      Διαγραφή
  42. Καλησπέρα Ιωάννα μου!! Εντάξει είχα καιρό να έρθω αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σε ξέχασα (δεν ξεχνιέσαι το ξέρεις καλά!).Μα τί όμορφη τέχνη... μοναδική και φαντάζομαι ιδιαιτέρως δύσκολη φωτογράφιση αλλά και το στήσιμο.
    Για τις φωτιές τί να πω;;; Και σ' εμάς εφέτος υπήρχε μια περιοχή που την έκαψαν 3 φορές !!! Γιατί άραγε;;
    Το δωράκι σου πανέμορφο και να το χαρείς κορίτσι μου γλυκό... σου αξίζει και με το παραπάνω!!
    Πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμ, δεν ξεχνιέμαι η άτιμη! Δεν ξεχνιέμαι!!! ;-)
      Δεν ξέρω αν είναι εύκολο ή δύσκολο αυτό που έκανε ο τύπος, πάντως εμένα μου φαίνεται τελείως ακαταλαβίστικο! Υποκλίνομαι!
      Για τις φωτιές, ξέρεις... Αν κάτι δεν πετύχει μια φορά, επιχειρείς και δεύτερη και τρίτη κτλ... Μέχρι να πετύχεις το... στόχο σου(?)
      Να είσαι καλά, Κική μου! Σ' ευχαριστώ πολύ-πολύ!
      ΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!
      <3 <3 <3

      Διαγραφή
  43. λίγο πριν την επομενη ανάρτηση, δεν είναι κι άσχημα...ήρθα!
    Καλόν μήνα, καλή μου, ωραίες οι φώτο με την φωτηά... Μάς πήρε και μάς σήκωσε ο αέρας με τις φωτηές... και τίποτε δεν φαίνεται ότι γίνεται... κατά λάθος... Καμμία πυρκαγιά... Ϊσα ίσα που κινδυνεύουν οι άνθρωποι... με αυτήν... (την πυρκαγιά)

    Πολύ ωραίο το δώρο απ' την Βαρβάρα, πάντα να λαβαίνεις....

    θα τα πουμε και στην επομενη ανάρτηση... αν όλα πανε καλά...

    Α, και η δική σου δημιουργια... άψογη.. ΜΠραβο!!! Εγώ δεν τα καταφέρνω σε αυτά...

    Τα λέμε... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα! Ήρθες στο μεταίχμιο!! ;-) Σε λίγες ώρες θα ανεβάσω τη νέα ανάρτηση!
      Κορίτσι μου, δυστυχώς έτσι είναι: Δεν είναι τυχαίες οι πυρκαγιές...
      Μακάρι, οι φετινές να ήταν οι τελευταίες, αν και το βλέπω λίγο χλωμό...
      Σε ευχαριστώ πολύ, κορίτσι μου! Να είσαι καλά! Πάντα με τον καλό σου λόγο!
      ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά και ευχές για έναν όμορφο μήνα!
      <3 <3 <3

      Διαγραφή

We do not own any of the images, videos, music etc, hosted in this blog, unless our logo is contained on them.
No copyright infringement intended.