❤ Πού και πού θα τα λέμε! ❤
Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

ΖΗΛΕΙΑ... (ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΑΕΙ Ο ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ!!!)

Το post μας σήμερα το δανειστήκαμε από το www.protagon.gr. Έχοντας το πράσινο φως από τον δημιουργό του κειμένου με τίτλο: "Ο τόπος μου: Tο ραδιόφωνο,"  Σπύρο Σεραφείμ, θα θέλαμε να σας το παρουσιάσουμε, να το μοιραστούμε μαζί σας και να σας εξομολογηθούμε πόσο πολύ το ζηλέψαμε... Μόλις διαβάσετε το κείμενο θα σας εξηγήσουμε και το λόγο, (αν και μάλλον, θα το καταλάβετε και μόνοι σας)...
Καλή ανάγνωση!

Λόγω δουλειάς είχα την ευκαιρία και την τύχη να ταξιδέψω σε πάρα πολλά μέρη του κόσμου, σε εδάφη και λιμάνια μακρινά κι ονειρεμένα, κατά πώς λεν.
Γνώρισα, σε ταξίδια μαγικά, χώρες που κρυώνουν, χώρες που σκάνε απ’ τη ζέστη, χώρες που βρέχει σχεδόν μόνιμα, χώρες που ‘χουν πόλεμο.

Ο δικός μου τόπος, όπου κι αν πήγα, είναι το στούντιο οποιουδήποτε ραδιοφωνικού σταθμού. Ένας τόπος μονωμένος για να αφήνει απέξω τους κακούς ήχους, με τετραπλά τζάμια σα να είσαι μέσα σε μια τεράστια γυάλα, το ψαράκι μέσα στα νερά του, εκεί που κολυμπάει, που πίνει καφέ, που γελάει, μιλάει, ακούει να βαράνε μουσικάρες, μέσα σε στούντιο έχει τα λιγότερα «απαγορεύεται» της ζωής μου, με βασικό το «απαγορεύεται να καπνίζετε».

Στον τόπο μου όπως τον ορίζω εγώ, εκεί που ζω από το ’87 ως «πειρατής», έχω αλλάξει πολλούς τόπους, αλλά το συναίσθημα είναι πάντα το ίδιο, δεν έχει ποτέ θολά κι άπατα νερά. Εκεί έχω πει κι έχω ακούσει ατάκες, κυνήγησα την επικαιρότητα και με κυνήγησε κι εκείνη, γέλασα, συγκινήθηκα. Μέσα σε ένα στούντιο μπορώ και ζω τη μαγεία του να είσαι βιδωμένος σε μια καρέκλα αλλά να μη σε νοιάζει, επειδή σε ακούν χιλιόμετρα μακριά, σε νιώθουν.

Στον τόπο μου μπήκα με βινύλια φορτωμένα στην πλάτη, με την πρώτη μου επαγγελματική τσάντα μόνο για δίσκους, στο δικό μου μαγικό κόσμο ένιωσα να αλλάζουν οι φωνές, να αλλάζουν οι μουσικές, να αλλάζει το κοινό, να αλλάζει η πόλη, οι ζωές μας που κυνηγήσαμε. Από τη χρονιά που σηκώναμε το Eurobasket στην Ελλάδα είδα να αλλάζουν κι οι συχνότητες, είδα επιχειρηματίες άσχετους να κατέχουν συχνότητες, αλλά κι αυτό, θα μου πεις, σχετικό είναι.

Το σίγουρο είναι ότι ο τόπος μου, το στούντιο του ραδιοφώνου, παραμένει εκεί, μια κάμαρα με μυστικά, ένα δωμάτιο με διαφημίσεις για να γελάσεις ή να σιχτιρίσεις, με μουσικούλες κρυμμένες σε ακουστικά, να κρατάει τσίκι-τσίκι συντροφιά, να γίνουμε πολλοί, να φύγει η ανασφάλεια μακριά, ουστ. Ο τόπος μου είναι εκείνη η ακλόνητη ερτζιανή σιγουριά που σε κάνει να ξέρεις πως ό,τι και να (σου) συμβεί, όπου και να πας, με όποια συντροφιά, όσο σκατά κι αν τα κάνεις, πάντα εκεί μέσα θα υπάρχει μια κονσόλα για να τη χαϊδέψεις, ένα μικρόφωνο να τα πεις και να σε ακούσουν ή, έστω, ο κάθε ήρωας ηχολήπτης. Όποια ώρα κι αν μπεις εκεί μέσα, κάποιος ή κάποια θα είναι εκεί, κοντά σου, δικός σου άνθρωπος. Με φώτα χαμηλωμένα ή δυνατά και διαυγή, όπως στις ταινίες. Στην περίπτωση που καθόμουν να γράψω ένα βιβλίο για τη ζωή μου στο ραδιόφωνο και τα όσα έζησα-είδα μέσα σε αυτό, δεν ξέρω πόσες σελίδες θα γέμιζα με μουσικές, ανάσες πριν από το πρώτο καλημέρα-καλησπέρα-καληνύχτα σας, πόσες αργίες, γιορτές και καθημερινές ήμουν σε απόσταση αναπνοής από ένα μικρόφωνο ή πόσες φορές έχω φορέσει τα ακουστικά στα αφτιά μου για να ακούω τι ακούγεται στον αέρα.

Ο δικός μου τόπος, το ραδιοφωνικό στούντιο, είναι πάντα γιορτή, είναι ένα ταξίδι από μόνο του κι όπου βγάλει, είναι βεγγαλικά που σκάνε σα να ‘τανε γιορτή, κι ας έχει να αντιπαλέψει τα άσχημα της ζωής και του τόπου που λέγεται Ελλάδα.

Αυτός είναι ο τόπος μου. Εκεί που αναπνέω και ζω. Έτσι δεν ορίζεται ο τόπος μας ή να ρίξω τραγούδι;


Αυτό το post λοιπόν, το ζηλέψαμε για έναν και μοναδικό λόγο: Γιατί κατάφερε να μας δημιουργήσει, όχι απλά εικόνες, αλλά και αναμνήσεις... Αναμνήσεις για κάτι το οποίο, δεν έχουμε καν ζήσει... 
Σπύρο, σε ευχαριστούμε!!!

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

ΖΕΣΤΗ...

Ζέστη... Ζέστη... Ζέστη... Πώς να αντέξεις σε αυτές τις θερμοκρασίες , ειδικά όταν ξέρεις πως -κατά πάσα πιθανότητα- διακοπές δεν έχει φέτος (λόγω οικονομικής κρίσης, απ' ό,τι λέγεται!), ή για τους πιο τυχερούς, οι διακοπές ξεκινάνε σε καμιά 30αριά+ μέρες??? Όπως και να 'χει ένα είναι σίγουρο: Ζέστη... Ζέστη... Ζέστη...
Και όπως πάντα, εμείς είμαστε εδώ για εσάς... Σας έχουμε μια σειρά από cocktails και γρανίτες, για μια αίσθηση καλοκαιρινού νησιώτικου αέρα, ακόμα και στο μπαλκόνι σας με θέα τη μποτιλιαρισμένη μεγαλούπολη!!! 
(Όλα είναι προτάσεις και δοκιμασμένα από φίλους, αλλά όπως όλοι ξέρουμε, τα γούστα και οι προτιμήσεις διαφέρουν, γι' αυτό απλά, ελπίζουμε να πλησιάσουμε, έστω και λίγο, στα δικά σας γούστα... )

Στην υγειά σας!!!


Γρανίτα Φράουλα
Υλικά:
600 γρ φράουλες
225 γρ ζάχαρη
225 γρ νερό
1/2 χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:  
Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το νερό με τη ζάχαρη να πάρει 2-3 βράσεις. Το αφήνετε να κρυώσει καλά.Λυώνετε τις φράουλες στο μπλέντερ. Μόλις κρυώσει το σιρόπι, προσθέτετε τις φράουλες και το χυμό μισού λεμονιού.Το βάζετε στην κατάψυξη και ανακατεύετε κάθε μια ώρα (4-5 φορές).


Γρανίτα Πεπόνι
Υλικά:
1 κιλό πεπόνι
1½ φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 λίτρο νερό
1/2 λίτρο γάλα

Eκτέλεση:
Xτυπάτε στο μπλέντερ το πεπόνι με το γάλα και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτετε το νερό και ανακατεύετε. Βάζετε τη γρανίτα σε ένα μπωλ και αφήνετε στην κατάψυξη να παγώσει.


Γρανίτα Ροδάκινο
Υλικά:
5-6 ροδάκινα
5 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
100 ml. χυμό πορτοκάλι
λίγη βανίλια (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Ξεφλουδίζετε τα ροδάκινα, τους βγάζετε το κουκούτσι και τα κόβετε στα 4 για να τα αλέσετε χωρίς προβλήματα.Τα βάζετε στο μπλέντερ και τα λιώνετε. Ύστερα ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε. Βάζετε το μίγμα σε πλαστικό σκεύος στην κατάψυξη για περίπου 1-1 ½ ώρα ανάλογα με τη θερμοκρασία της κατάψυξης.Την βγάζετε από την κατάψυξη και την αλέθετε ξανά. Την ξαναβάζετε στην κατάψυξη για άλλη 1 ώρα και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.


Γρανίτα Καρπούζι
Υλικά:
600 γρ. καρπούζι (χωρίς τα κουκούτσια, καθαρό βάρος)
100 γμ. νερό
100 γρ. ζάχαρη 

Εκτέλεση:
Βράζετε το νερό και τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.Κόβετε σε κομμάτια το καρπούζι και το πολτοποιήτε στο μπλέντερ μαζι με το σιρόπι.Γεμίζετε με το μίγμα παγοθήκες και τις βάζετε στην καταψυξη για περίπου 12 ώρες.Την ώρα του σερβιρίσματος, πολτοποιήτε τα παγάκια στο μπλέντερ και γεμίζετε τα ποτήρια που εχετε βάλει στην καταψυξή να παγώσουν.


Γρανίτα Λεμόνι



Υλικά:
1 φλ. χυμό λεμονιού
1 φλ. παγωμένο νερό
1/2 φλ. ζάχαρη
 
12 παγάκια
Εκτέλεση:
Τα βάζετε όλα μαζί στο μίξερ και χτυπάτε.Σερβίρετε αμέσως.


Γρανίτα Πορτοκάλι
Υλικά:
4 φλυτζάνια τσαγιού νερό
2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
8 πορτοκάλια
ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλιά της σούπας λεμόνι

Εκτέλεση:
Ανακατεύετε 4 φλυτζάνια τσαγιού νερό με 2 φλυτζάνια ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί καλά.Προσθέτετε χυμό από 8 πορτοκάλια, το ξύσμα 1 πορτοκαλιού και 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού. Την βάζετε στην κατάψυξη και όταν αρχίσει να πήζει την ξαναχτυπάτε και την βάζετε πάλι στην κατάψυξη.


Cocktail Pina Colada
Υλικά:
4 cl λευκό ρούμι
6 cl γάλα καρύδας
8 cl χυμό ανανά 

Εκτέλεση:
Βάζετε όλα τα υλικά μαζί με παγάκια σε ένα σέικερ ή σε μίξερ και ανακατεύετε.Γεμίζετε ένα ψιλό ποτήρι για Long Drinks με πάγο και προσθέτετε το μίγμα σας (αφού προηγουμένως το σουρώσετε). Στο χείλος του ποτηριού τοποθετείτε ένα κομμάτι ανανά και καρφώνετε  πάνω του το κερασάκι με μία οδοντογλυφίδα.Το ντεκόρ συμπληρώνει ένα καλαμάκι!


Cocktail Margarita                                                                                         
Υλικά:
3/4 τεκίλα
1/6 χυμο πορτοκαλιου
1/8 χυμο λεμονιου
1 κουταλιά Triple sec (δυνατό λικέρ, με γεύση πορτοκάλι)
λίγο σιρόπι βύσσινο
θρυματισμένο πάγο

Εκτέλεση:
Παίρνετε ένα μεγάλο, παγωμένο ποτήρι μαρτίνι. Βρέχετε τα χείλη του ποτηριού με το χυμό λεμονιού και τα πασπαλίζετε με ψιλό αλάτι. Ρίχνετε μέσα σε ένα μπλέντερ την τεκίλα, το χυμό πορτοκαλιού, λεμονιού, το σιρόπι βύσσινο και το Triple sec μαζί με τον πάγο και τα χτυπάτε. (Αν δεν έχετε Triple sec, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Cointreau, Grand Marnier ή Curacao). 


Coctail Mojito
Υλικά:
Μερικά φύλλα δυόσμο
2 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
3 κ.γ στυμμένο lime
1 1/2 μεζούρα άσπρο ρούμι Havana Club

Εκτέλεση:
Σε ένα ψηλό ποτήρι τρίβετε με ένα κουταλάκι 2-3 φιλαράκια δυόσμου. Προσθέτετε την ζάχαρη και χυμό lime και ανακατεύετε.Γεμίζετε το ποτήρι με τριμμένο πάγο.Προσθέτετε το ρούμι και ανακατεύετε.Γαρνίρετε το ποτήρι με μία φέτα από το lime, και 2 φύλα δυόσμου.


Cocktail Cosmopolitan
Υλικά:
1 1/2 μέρη βότκα
1 μέρος Cointreau
1 μέρος χυμό cranberry
1 λεπτή φέτα lime

Εκτέλεση:
Χτυπάτε σε σέικερ όλα τα υλικά (εκτός από το lime) με τριμμένο πάγο και σερβίρετε με την φέτα lime ολόκληρη.



Cocktail Daiquiri Φράουλα
Υλικά:
1oz Bacardi Μαύρο
1oz Bacardi Άσπρο
1 Lime
2 κ.γ ζάχαρη
1 scoop πουρέ φράουλας*

Εκτέλεση:
Αυτό το cocktail γίνεται και με το ρούμι Havana Club. Επίσης αντί για τον φυσικό πουρέ φράουλας μπορείτε να βάλετε είτε 7 φράουλες, είτε 1 φέτα γρανίτα φράουλα. 
(*Ο πουρές φράουλας γίνεται με ένα κεσεδάκι φράουλες, 1/2 κιλό ζάχαρη και λίγη γρεναδίνη χτυπημένα καλά στο μπλέντερ. Διατηρείται στο ψυγείο και χρησιμεύει και σαν sauce για γλυκά!)

Coctail Blue moon

Υλικά:
1 1/2 τζίν
3/4 μπλού κουρακάο

Εκτέλεση:
Χτυπάτε σε σέικερ και σερβίρετε με φλούδα λεμόνι (ή για πιο εντυπωσιακή εμφάνιση, με ένα φετάκι star-fruit)!










We do not own any of the images, videos, music etc, hosted in this blog, unless our logo is contained on them.
No copyright infringement intended.